Anyatejen nevelkedö babának, adjak négyhonapos kortol ajálot bébiételt? Vagy majd hathonapos kora után. Ezek a ételek tápszeren "nevelkedő" babáknak készülnek föként?
Ha úgy látod,hogy elég neki a tejed és szépen alszik,nem nyűgös,akkor még ráérsz.
Ha esetleg már kevés neki akkor kis alma, répa jöhet.
Ha anyatejes és elég a tejed, akkor szerintem várd meg a hat hónapot.
Akkorra lesz érettebb a baba szervezete, elsietni nem érdemes, mert a tápcsatornának is fejlődnie kell, meg semmi értelme leterhelni a bélrendszerét, amikor még az immunrendszere is kialakulóban van.
A bébiételekre olyanokra írják rá a 4 hónapot, hogy a hajam égnek áll.
Málnás, epres... amiket amúgy csak egy éves kor után adunk. És nekem hiába mondják, hogy kivonják az allergizáló anyagot belőlük. Mert ha igen, akkor mi marad meg a gyümölcsben? Minden más is elvész.
Szóval csaak azt akartam tanácsolni ezzel, hogy légy körültekintő és tudd, hogy mit mikortól lehet adni, ne dőlj be az üvegeknek.
Szép napot!
Ha eleg a tejed es nem teher neked a kizarolagos szoptatas, vagy suli, munka miatt nem kell meg joideig elvalasztanod a babat, akkor varhatsz meg a hozzataplalassal.
Mindket fiam tapszeres, de en sem kezdtem el negy honaposan etetni oket massal, a nagyobbikat 5 honaposan kezdtem kostoltatni, a kisebbik 6 honapos koraig nem fogadott el semmit a tapszeren kivul.
(Mas: nem vagyok bebietel ellenes, ha kell, akkor kell, en is szoktam adni, mert gyakran utazunk. De a babanak "fozes" nalunk jobban bejott. Nem kell ehhez tudomany. A gyumolcsos bebieteleket egyaltalan nem eri megvenni szerintem. Minden heten veszek par darab almat, banant, egyeb idenygyomolcsot, a nyariakbol raktam a fagyasztoba (barackot hamozva, kockazva, szilvat, meggyet mosva, magozva, stb). Ezekbol valamennyit osszedobsz, turmixolod, ha bukos a babad, akkor surited valamivel. Es kesz. Mosogatassal egyutt 5 perc. 8 honapos a fiam, de a gyumolcsadag mondjuk egy alma, fel banan, par szem meggy a fagyasztobol, vagy par kocka barack. Ez osszeadva 100 forint nincs, nemhogy 300, mint a legtobb uveges kaja.
Az ebed ugyanilyen egyszeru: krumpli, vagy edeskrumpli, sargarepa frissen, par kocka hamozott, kockazott cekla, sutotok a fagyasztobol, plusz szinten elore lekockazott, lefagyasztott hus hozza. Ez igy belemegy sutozacskoba, nagyon pici viz ra, 20-25 perc alatt megparolodik, turmixolom (vagy most mar torom, kockazom), megy hozza egy kaveskanalnyi olaj (a zsirban oldodo vitaminok miatt kell), illetve en most mar zoldfuszert is rakok a zacskoba sutes elott. Egy sutesbol 2 adag lesz, a masnapit turmixolas nelkul elcsomagolom es a hutoben semmi baja, igy kovetkezo napra is van ebed. Mostanaban fel marek tesztat is szoktam fozni es az is megy hozza, vagy rizs. Egy ilyen ebedben a legnagyobb koltseg a sutozacsko, de a ket napi adag nem kerul osszesen 300 forintba.
Meg mielott valaki tamadna: tenyleg nem azert irtam ezt, mert bajom van a bebietellel, mert neha direkt adok, hogy azt is megegye maskor, amikor utazunk, de ugy gondolom, hogy a babaetel keszites nagyon kicsi munkat igenyel, ezzel szemben nagyon finom, egeszseges eteleket adhatok igy a fiaimnak, raadasul ha azt nezem, hogy a fiamnak nem lenne eleg egy uveg bebietel, attol picivel tobbet eszik, igy mondjuk hat honapnyi etelkeszitessel osszesen kb 100 ezer forintot sporolok (tudom, kiszamoltam).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!