Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A gyerekorvos nem veszi fel a...

A gyerekorvos nem veszi fel a telefont? Normális ez?

Figyelt kérdés
Soha nem hívtuk, másfél éves a gyerek. Nemrég felmerült egy sürgős dolog, meg akartuk kérdezni, hogy mit tegyünk, de nem vette fel és vissza sem hívott azóta sem. Hogy lehet számítani egy ilyen orvosra? Vagy normális, hogy nem reagálnak a telefonjukra???
2015. febr. 11. 15:00
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Nekem meg sem lenne a gyermekorvos száma, ha nem lenne jó ismerőse Anyukámnak. Szerintem Ő nem szokta megadni senkinek. Nem tudom egyébként köteles-e házhoz menni munkaidőn kívül. Három gyermekem van, sosem hívtam. Ha gond volt, mentünk az ügyeletre. Ha vége a rendelési időnek de az ügyelet még nem kezdődött el, és olyan nagy a baj, akkor meg valószínűleg mentőt hívnék.
2015. febr. 11. 15:56
 12/24 anonim ***** válasza:
67%

Miért nem munkaidőben hívod?

Volt, h én is 3-4-szer hívtam mire felvette.

2015. febr. 11. 16:09
 13/24 anonim ***** válasza:
24%
Akkor en leszek a kivetel, de nem kotozkodni akarok, csupan velemeny. Ha egy gyerekorvost hiv vki, nem poenbol teszi. O ismeri a gyermeket es a szuleit, arroleg nem is beszelve,hogy az ugyeleten altaban sz@rnak az emberre. Mi ferjemmel mindketten 8-16ig dolgozunk, nem ugyelunk, nem mulnak eletek rajtunk, megis gyakran keresnek minket telefonon munkaugyben, ami igenis fontos lehet. Mi mindig visszahivjuk az illetot. En oszinten szolva megkerdeznem tole, hogy mik az alapszabalyok, es ha szerinte ez igy okes, valtanek. Nem eleg lelkiismeretes.
2015. febr. 11. 17:09
 14/24 anonim ***** válasza:
83%

Eszembe nem jutna zaklatni. Ha gondom van, akkor ügyelet.

Ha ilyen influenzás időben naponta csak öten hívják házhoz, akkor mikor él? Ebbe belegondoltál? Azért, mert orvos, még van magánélete. Akkor ne is menjen moziba, színházba, nyaralni a te gondolkodásod szerint, mert akkor nem elérhető a számodra.

Gratula

2015. febr. 11. 17:15
 15/24 A kérdező kommentje:
Miért nem munkaidőben hívom? Mert nem lehet a vészhelyzetet munkaidőre időzíteni. Megoldottam máshogy, más orvossal, de nem ez volt a kérdés. De látom, a gyerekorvosnak is annyi a kötelessége manapság, mint a sarki péknek, csak nyitvatartási időben lehet hozzá menni. Sok xart nem ér. A régi gyerekorvosunk, aki még engem kezelt gyerekkoromban, éjjel2kor is kijött, ha anyukám hívta. Sokat változott a világ, látom, mert itt még az anyák sem várják el az orvostól, hogy elérhető legyen, sőt, én vagyok a rossz, amiért a hirtelen jött gond nem a doki munkaidejére esett. Szép. Köszi a válaszokat, sokat tanultam belőle!
2015. febr. 11. 17:22
 16/24 anonim ***** válasza:
88%

Ne haragudj, de egy kicsit fogd már vissza magad.

Igen is neked kell visszahívni, ha annyira sürgős. Már nem azért, de mondjuk ha bármilyen ügyben időpontot szeretnék vhol kérni (nem feltétlen orvosnál), de nem veszik fel, nem várom el, hogy visszahívjanak. Ha fontos, akkor keresem őket még egyszer meg még egyszer.

Nehogy már a doki hívogasson vissza (a saját pénzén persze)....

Ha fontos, akkor hívd fel megint. Ha meg annyira k.va sürgős, akkor ügyeletre vagy kórházba kell menni, nem telefonálgatni.

Én nem tudom manapság minek nézik az orvosokat...

2015. febr. 11. 18:10
 17/24 anonim ***** válasza:
86%
Hát azért kézdező megnéznélek mit szól ha munkaidőn kívül csörög a telefonod állandóan, na meg ha minden éjszaka menned kéne dolgozni. Kicsit gondolkozz mert nem egyedül a te gyereked van neki hanem még vagy másik 300. Ha meg éjszakánként kijárkálna másnap fáradt lenne akkor az lenne a bajod. Csak egy kicsit gondold át mit vársz egy embertől aki 0-18 éves korig látja el a gyereket, ez azért kicsit sok gyerek.
2015. febr. 11. 18:12
 18/24 anonim ***** válasza:
87%

Szerinted hány gyerek tartozik egy orvoshoz? Biztos nem 5. Elég irreális elvárásod van. Az orvosnál is van egy rendelési ideje. Ha gondod van nem értem Továbbra sem, higy miért az orvost üldözöd? Komolyan azt gondolod, hogy az orvos fejből tudja minden kus betegének at adatait, betegségeit, stb? Mégha több 100 gyerek tarozik is hozzá? Csak azért mert orvis? Nincsenek egy kicsit irreális elvárásaid?

Egyik előző válaszoló

2015. febr. 11. 18:18
 19/24 anonim ***** válasza:
87%

Ezt egy kicsit túlreagálod.... Nem hívhat vissza minden telefonszámot, aki csörög neki. Neked kellett volna 10 perc után is megpróbálni, újra.

Az orvos is ember, ezt szeretjük elfelejteni. Rendelés után, lehet, hogy elment wc-re, tusolni, enni, kutyát etetni, bedobott egy mosást, közben telefonáltak még.... Amikor annyi idétlen telemarketinges hívogatja az embert, nem tudhatod, hogy kit hívsz vissza. Lehet, hogy ő is úgy gondolta, csak egyszer kerested, többet nem, tán nem is annyira fontos az ügy.

A mi orvosunk sem hív vissza, de amint lehet, felveszi a telefont. Vasárnap is kénytelenek voltunk keresni, nem jött házhoz, hanem kérte, hogy vigyük be a rendelőjébe a gyereket, mert már annyian keresték, hogy inkább kinyitotta. Járványos időszak van, sok a dolguk az orvosoknak, ha te nem mész utána, ő nem fog utánad kajtatni, hogy ugyan már, xy-nak mi a gondja.

2015. febr. 11. 18:27
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

valaki írta, hogy őt is hívogatják... engem is.

De míg helyettem nincs senki munkaidő után, a gyerekorvos helyett van ügyelet és kórház.

2015. febr. 11. 18:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!