Magzati adókedvezmény érvényesítése utólag?! (Többi lenn)
Figyelt kérdés
Sziasztok! Párommal szeretnénk az adóbevallásában utólag érvényesíteni a magzati adókedvezményt, de mivel nem vagyunk MÉG házasok, nem tudjuk mi kell hozzá pontosan? Bejelentett élettársi kapcsolat? Apasági nyilatkozat?
Köszi előre is! :)
2015. febr. 10. 10:24
12/18 A kérdező kommentje:
Március 27 re vagyok kiírva!
2015. febr. 10. 11:26
13/18 anonim válasza:
Ha most vagy terhes, az idei évre vonatkozó adókedvezményt jövőre igényelheti vissza (mindig utólag valljuk be az adót, az előző évre vonatkozót). Ha már a tavalyi évre is járt volna adókedvezmény, és nem vagytok házasok, és nemsokára szülsz, akkor vagy megvárjátok amíg megszületik, az adót május 20-ig lehet bevallani. Vagy jövőre önellenőrzéssel javítja az idei adóbevallását (erre kell valami minimális illetéket fizetni), vagy összeházasodtok május 20-a előtt.
14/18 anonim válasza:
13-as. Akkor a legegyszerűbb, ha csak akkor készítitek el az adóbevallást, ha már a pici megszületett. Ha a párod nevén lesz a baba (ehhez apasági nyilatkozat kell), akkor igénybe veheti, függetlenül attól, hogy bejegyzett élettársi vagy házastársi viszonyban vagytok vagy nem.
15/18 A kérdező kommentje:
Hűhaa :) Köszönöm! Tehát, ha megvárom még megszületik, és utána adjuk le az adóbevallását akkor minden oké? :)
2015. febr. 10. 11:33
17/18 anonim válasza:
11# vagyok, igen, én is ezért kérdeztem.
Egyszerűen áprilisban adjátok be az ő bevallását, és akkor kérhetitek visszamenőleg szeptembertől decemberig a kedvezményt.
Januártól márciusig majd a jövő évi bevallásban tudjátok kérni, de áprilistól akár már a fizetéséből is kérheti, ha havonta szeretnétek.
18/18 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm segítséget :)
2015. febr. 10. 11:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!