Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Magzati adókedvezmény érvényes...

Magzati adókedvezmény érvényesítése utólag?! (Többi lenn)

Figyelt kérdés

Sziasztok! Párommal szeretnénk az adóbevallásában utólag érvényesíteni a magzati adókedvezményt, de mivel nem vagyunk MÉG házasok, nem tudjuk mi kell hozzá pontosan? Bejelentett élettársi kapcsolat? Apasági nyilatkozat?

Köszi előre is! :)

2015. febr. 10. 10:24
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Párod nevén van a gyerek? Akkor nem kell hozzá semmi.
2015. febr. 10. 10:34
 2/18 anonim ***** válasza:
0%
Ha nem vagytok házasok, és a párod a férfi, akkor ő nem tudja érvényesíteni a magzati adókedvezményt se utólag sem sehogy.
2015. febr. 10. 10:40
 3/18 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, csak a megszületés után, apasági elismerő nyilatkozat mellett veheti igénybe élettárs. Házastárs pedig a 91. naptól.
2015. febr. 10. 10:49
 4/18 A kérdező kommentje:
A babóca úton van :)A párom as férfi, az lemaradt :D Tehát visszamenőleg csak akkor tudná érvényesíteni, ha már megszületett? És ha most össze házasodunk, akkor már most vissza tudnánk?
2015. febr. 10. 10:54
 5/18 anonim ***** válasza:
Ha most összeházasodtok, akkor mostantól érvényesítheti a családi adókedvezményt. Amíg nem vagytok összeházasodva, addig csak ha a gyerek megszületett, utólag tudja érvényesíteni az adóbevallásban, akkor viszont a 91. napos kortól.
2015. febr. 10. 11:00
 6/18 A kérdező kommentje:
TEhát akkor most hiába csatolom a bevallásához az apasági nyilatkozatot, plusz az orvosi igazolást nem kapok semmit vissza?
2015. febr. 10. 11:03
 7/18 anonim ***** válasza:

A családi adókedvezményt leghamarabb a betöltött 91. naptól lehet igénybe venni, vagy az anya, ha házasságban éltek, akkor az apa is.

Ha élettársi kapcsolatban álltok, akkor a gyermek születése után tudja az élettárs utólag az éves bevallásban visszaigényelni. Gondolom tett apasági nyilatkozatot, és a magzatigazolás mindkét esetben kell, ha kérnék.

2015. febr. 10. 11:06
 8/18 A kérdező kommentje:
És ha nekem nincs munkahelyem akkor is tudom vissza igénmylni?
2015. febr. 10. 11:14
 9/18 anonim ***** válasza:
Ha nincs munkahelyed, akkor nem fizetsz adót, akkor miből szeretnéd igényelni? Milyen jövedelmed van?
2015. febr. 10. 11:20
 10/18 A kérdező kommentje:

Húú én már teljesen megkavarodtam!!! :(

Valaki azt mondja, hogy a párom vissza igényelheti most az adóbevallásában ( úgy, hogy még nem született meg) és hiába, hogy csak élettársak vagyunk, van aki pedig azt mondja, hogy akkor lehet utólag vissza igényelni, ha más megszületett a babóca :/

2015. febr. 10. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!