Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van aki nem a mostani divatos...

Van aki nem a mostani divatos neveket adta a gyerekének?

Figyelt kérdés

Régebbi nevet.Pl. Krisztina, Andrea,Zsuzsanna, Szilvia,Tünde,Tímea,

Katalin stb.

2015. febr. 8. 23:13
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Kislányom Regina lett. Ismerek Júlia, Szilvi, Sanyi nevű babát, de Eperkét is...
2015. febr. 9. 08:02
 12/26 anonim ***** válasza:
27%

A nagylányom Lili Hanna és az ovus csoportba Ő az egyetlen Lili.

A kucsi Dorottya Hédi! Úgy tudom ezek közül egyik sem gyakori!

2015. febr. 9. 08:10
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam is Szabolcs :)

Zalánból és társaiból Dunát lehet rekeszteni a városban, de Szabolcs talán ha 1 van még a fiam korosztályából.

2015. febr. 9. 08:23
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom Katalin, Katinak hívjuk, ő is magát, de általában következetesen Katázzák, vagy csak néznek megrökönyödve, hogy ezt most komoly? Úgy látszik, ez ma már vállalhatatlan név lett...sőt, egyszer az ügyelets doki le is sajnálta, hogy még egy jó kis frappáns beceneve sincs.
2015. febr. 9. 08:33
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom Kamilla,nem tudom mostanában mennyire divat,az én ismeretségi körömben például egy sincs.
2015. febr. 9. 10:07
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Most már az is divat, hogy ne adjunk divatos nevet a gyereknek.

A szülésznő ismerősöm szerint egyre több a Magdolna, Borbála, Ilona, Sándor, József, Mátyás, és a hasonló "régies" nevek.

2015. febr. 9. 12:05
 17/26 anonim ***** válasza:
46%

7-es válaszoló:

Nem, nem néztem utána statisztikának ezzel kapcsolatban, azért annyira nem vészes a helyzet, hogy mindenképp ragaszkodjak egy ritka névhez, és azon görcsöljek, mi nincs a top 50-ben. :)

Ez inkább úgy alakult ki, hogy néhány éve olvastam egy regényt, és annyira magával ragadott a főhős története és megtetszett a neve, hogy ezt szeretném a lányomnak adni. Tehát, én gondolom csak, hogy egy ritka névről van szó, mert még nem találkoztam ilyen nevű gyermekkel. Ha hirtelen népszerű lenne, az sem változtatna semmin.

Ez csak egy véletlen inkább, hogy tetszik a név, és még ritka is, valamint, hogy az apukájának is tetszik. Ugyanúgy gondolkoztunk más nevekben is, mégis ez volt az, amibe mindketten beleszerettünk. Ennyi az egész, ehhez húz a szívünk.

Kérdező! Elnézést kérek, hogy nem a kérdéssel kapcsolatban írtam, hanem itt válaszoltam egy hozzám intézett kérdésre.

2015. febr. 9. 12:16
 18/26 anonim ***** válasza:
nekem Eszterkém van
2015. febr. 9. 12:56
 19/26 anonim válasza:
100%

Mostanság úgy vettem észre, kezdenek visszajönni a régi nevek. A kislányomat Sárának hívják. Azért adtuk neki, mert az unokahúgomat is így hívták, szerettem volna az ő nevét adni neki. A férjemnek természetesen nem volt kifogása ellene.

Nekem is gyakori nevem van (Tímea) és iskolás koromban engem is zavart, hogy többen is felálltunk, mikor elhangzott a: Timi gyere ki. A többieket szintén.

Amúgy ízlések és pofonok. Van aki ritka nevet választ, valaki régebbit, más divatosat. Nincs ebben semmi rossz. Egyelőre senki sem mondja meg, mi alapján válassz nevet.

2015. febr. 9. 13:29
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Kisfiam Miklósnak hívják. A kislány a pocakban Márta lesz.
2015. febr. 9. 14:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!