Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A második gyerekre is jár a...

A második gyerekre is jár a TGYÁS?

Figyelt kérdés
Kislányommal vagyok gyeden májusig, majd kiveszem a szabikat(gondolom emelett kapok gyest, mivel lehet gyes mellett dolgozni ez 8 hét), majd elmegyek másfél-kéthétre táppénzre, és utána igényelném a TGYÁST. Ez így rendben lenne szerintettek?Ja, és persze gyest csak a táppénzig kérném, gondolom csak az egyik jár.
2010. febr. 10. 15:16
 1/9 anonim ***** válasza:
GYESt kérje apuka és akkor nem kell lemondanod róla, csak a gyerek születésekor, az lenne a legtisztább az esetedben! Így nem vesztesz semmi pénzt!
2010. febr. 10. 15:22
 2/9 anonim ***** válasza:
Így vanm ha lejár a gyed, igényelje apuka a gyest, és ha megszületik a tesó, akkor lemondjátok. Addig te kapod a táppénzt is, mégsem kell a gyesről lemondani. Ha megszületett a gyerek, akkor igényeld a tgyás-t, addig maradj táppénzen.
2010. febr. 10. 15:26
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszi, de bizti rosszul írtam, éppen ez a lényeg, hogy a két gyerek között 3 hónap lenne, és nem akarunk csak gyest kapni, így én visszamegyek dolgozni, megkapom a fizetett szabikat(ez idő alatt kérném a gyest), majd 2 hét táppénz (ami idő alatt már nem jár a gyes, de ez csak 2 hét az nem vészem, sőt a táppénz a fizum alapján jár)és utána kérném a tgyást. Vagy ezt így nem lehet? Segítsetek!Az oep-et képtelenség elérni.
2010. febr. 10. 15:28
 4/9 A kérdező kommentje:
Aahh, értem már táppénzes dolgot. De a baj az, hogy nem szeretnénk csak gyest kapni.
2010. febr. 10. 15:29
 5/9 A kérdező kommentje:
De csak akkor kapok táppénzt ha visszamegyek dolgozni nem? Az csak akkor jár nem? És akkor tehát apa gyesen van, én megyek dolgozni (szabikat kiveszem),aztán én táppénzre megyek szülésig, közben apa kapja a gyest, mikor megszületik a babó onnatól gyes lemondva, jön a tgyás.
2010. febr. 10. 15:33
 6/9 anonim ***** válasza:
Na, szóval érted? Minden úgy, ahogy te eltervezted, teljesen rendben van, csak nem te kéred a gyest. A többi stimmel: szabadság, majd táppénz, satöbbi.
2010. febr. 10. 18:33
 7/9 A kérdező kommentje:
Ja kösz, kőhülye vagyok.
2010. febr. 11. 17:10
 8/9 anonim ***** válasza:
Én adtam neked a tippet, hogy apa kérje a gyes-t, de a válaszaidból nem derült ki, hogy felfogtad volna. A stílusod minősíthetetlen, tudod, kitől kérjél legközelebb segítséget!
2010. febr. 13. 08:30
 9/9 anonim ***** válasza:
Utolsó, mi bajod a stílusával? Szegény segítséget kért, még le is hülyézte magát, hogy nem érti, ez miért akkora baj? Én is szoktam mondani, hogy hülye vagyok, szerintem mindenki, ez nem értem miért zavar téged.
2010. febr. 13. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!