Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért olyan türelmetlen sok...

Miért olyan türelmetlen sok szülő a gyerekéhez?

Figyelt kérdés
2010. febr. 10. 13:53
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ilyen világot élünk:( Mindenki rohan ,küzd a megélhetésért.A napi gondok nagyon rárakodnak az emberre.Én is sokszor türelmetlen vagyok,de szerencsére tudom figyelmeztetni előre a családot,és akkor tudják,hogy nem rájuk haragszom.:)
2010. febr. 10. 14:01
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, mi az pontosan, ami téged zavar, de az biztos, hogy nem egy nyugodt világban élünk, és ezt mindenki másképp viseli.
2010. febr. 10. 14:01
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Azt ne mondd hogy te mindig türelmes tudsz lenni. Különben a mostani sz.. világban csodálkozol rajta.
2010. febr. 10. 14:02
 4/18 anonim ***** válasza:
Ha nincs(enek) gyereke(i)d, akkor majd meglátod, ha meg van)(nak),akkor örülj neki, hogy mindig türelmes tudsz maradni
2010. febr. 10. 14:06
 5/18 A kérdező kommentje:
Vannak gyerekeim és én sem vagyok mindig jó hangulatomba, de tudom fegyelmezni magam. Engem igazából az zavar amikor az utcán az anya torka szakadtából üvölt a 2 éves gyerekkel, hogy hogy lehet ennyire hülye és rángatja maga után, vagy amikor az apa a bolt közepén üti a gyerekét azért, mert nem akar neki megvenni valamit. Én inkább erre a fajta türelmetlenségre gondoltam. Lehet, hogy valaki egyetért ezzel, de én ezt akkor sem tudom teljesen megérteni.
2010. febr. 10. 14:18
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

A "sok szülő"-ről nem tudok nyilatkozni...

Én akkor vagyok türelmetlen, ha saját magammal, vagy a férjemmel, vagy valaki/valmi mással (család/munka) problémáim vannak, vagy ha kialvatlan vagyok. (Vagy ugyanezekből halmozottan) Ilyenkor alapból feszült vagyok, és sokkal könnyebben "ugrom" a gyerekeknél olyan dolgokra, amiket egyébként elpoénkodom, vagy könnyedebben megoldjuk.

Legtöbbször érzem magamról, hogy most "ebben az állapotban vagyok", és megpróbálok tudatosan odafigyelni, hogy ne a gyerekeket "szivassam", mert nem tehetnek semmiről. Meg is mondom nekik (még picik), hogy "mama fáradt, ideges, szomorú stb., és hogy nem rájuk haragszom.

De olyan is van, hogy konkrétan ők húznak fel valami hülyeséggel, no akkor azt is megmondom, hogy "mérges vagyok rád/rátok".

Nyugodt pillanataimban igyekszem kompenzálni, sokat szeretgetni őket, játszani velük, és minél jobban odafigyelni az igényeikre, és ha lehet, teljesítem őket.

Egyébként a gyerekek a legjobb tükrök a számomra, mert "visszamondják" játék közben, amiket én szoktam, és olyankor elszégyellem magam, hogy ajjaj, "ez én vagyok". De nincs mit tenni, nem vagyunk tökéletesek...

2010. febr. 10. 14:21
 7/18 A kérdező kommentje:
Persze mindenkinek vannak rosszabb napjai, de én még akkor sem jutottam el odáig, hogy mindenki elött vezessem le a gyerekeimen a feszültségemet. Pont ma láttam megint egy ilyen verös esetet és itt nem csak egy kis fenékrecsapásra kell gondoloni. Akármit is csinált az a gyerek szerintem akkor sem mindenki elött kellene elintézni. Főleg nem igy. Én sajnálom ha ilyet látok.
2010. febr. 10. 14:32
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Én is sajnálom ha ilyet látok, viszont mióta vannak gyerekeim, megértem a szülőt is valamilyen szinten...:/

Előtte mikor még gyermektelenek táborát gazdagítottam, akkor mindig jól megvolt a véleményem az ilye szülőről, aki kiabált a gyerekkel, meg megrángatta kicsit, hogy fúúúj minek az ilyennek gyerek stb.

Azóta már értem, mi zajlik olyankor egy szülőben és milyen nehéz mindig 100%osan birka türelműnek lenni..nem azt jelenti hogy helyesnek tartom, csak értem.

2010. febr. 10. 14:35
 9/18 anonim ***** válasza:
75%

Teljesen egyet értünk. A gyerekek semmivel sem szolgálnak rá egy verésre. A verés tulajdonképpen a szülő csődje, mert nem talál semmilyen más eszközt. És igen, szomorú dolog egy ilyet végignézni.

Nem tudom láttad-e a Griffin és Phinix című filmet (lehet, h rosszul írtam). Annak a főszereplőnője 30 körüli fiatal nő, aki menthetetlen rákos. Az utcán mennek a kedvesével (aki szintén menthetetlen rákos), és végignézik, amint egy anya be vagy ki (már nem tudom) rángat egy gyereket egy autóba, és közben irgalmatlanul ordít vele. A nő pedig odamegy az asszonyhoz, megrángatja, és csúnyán beszól neki, hogy mit képzel, hogy így bánik azzal a gyerekkel. Persze nem tudja, hogy a nő fájdalmában teszi ezt, mert gyermeke sem lehet, és hamarosan meg is kell halnia. (A férfinek kell szétválasztania a nőket, és lecsendesíteni kedvesét.) (Nagyon szép dráma egyébként is), jól mutatja, hogy nem értékeljük kellően azt, amit kapunk az élettől ajándékba, a gyermekeinket...

2010. febr. 10. 14:41
 10/18 anonim ***** válasza:

Ha ilyen gyerekmegverős estet látok, mindig azon kezdek el gondolkodni, hogy akkor szegény gyerek otthon mit kap? Otthon, ahol senki nem látja...

Munkákból kifolyólag sok esetet hallottunk a férjemmel, de leginkább az bosszant, amikor gyermeket bántanak, mert ő még annyira védtelen, nem tud védekezni, visszaütni. A szülő azért van, hogy megvédje, nem azért, hogy megverje!

Türelem nagy erény, néha nálam is fogytán, de megtanultam már hogyan kezeljem a hisztis helyzeteket. Nagyon nehéz a gyerkőcökkel, de ha most nincs türelmem hozzájuk, később i lesz? Mit tanulnak tőlem?

2010. febr. 10. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!