Lenne bármi esélyünk otthon, Magyarországon?
Maga a kérdés elég sokrétű és talán nem is ez a legmegfelelőbb kategória, de ezt elég sokan olvassák, és végülis van egy 3 hónapos fiunk is.
Szóval. A férjem és én Londonban élünk. Ő már kb 15 éve, én még viszonylag új vagyok. Mostanában foglalkoztat minket a hazaköltözés gondolata..
1. Mennyi esélye van jó helyen szakácsként elhelyezkedni 15 éves angliai tapasztalattal (végig ment a ranglétán, néhány éve főszakács)? Otthon is dolgozott évekig szakácsként.
2. Ha van bármi esélye, akkor hol? Csak és kizálólag Pesten?
3. Mennyi az a nettó fizetés, amiből 2 ember és egy kisbaba JÓL tudnak élni. Nem kérünk a hónapról hónapra szenvedésből.
4. Meg lehet-e szokni, hogy nem élünk olyan jól, mint itt Londonban éltünk, annak tudatában, hogy szüleink, testéreink, rokonaink, barátaink stb. végre elérhető távolságban laknak? (pl. évi 2x nyaralás gondolom kivitelezhetetlen)
5. Van itt olyan, aki hazaköltözött, de végül vissza kényszerült jönni?
6. Angol állampolgár fiunk megkapja a kettős állampolgárságot egyből, ha mindketten magyarok vagyunk?
7. Ha csak egy érettségim van (érettségi után dolgoztam, majd szültem), akkor mennyi GYESre és családi pótlékra számíthatunk?
8. A baba szempontjából melyik lenne jobb? Magyarországon, a családdal. Vagy Londonban, a jólétben?
Köszönöm mindenkinek, aki válaszol.
Utolso, vannak ismeroseid akiknek UK-ban jar a gyerek suliba? Ha van akkor tudod hogy az oktatas fenyevekkel gyengebb a magyarnal.
Ezert is konnyu nekunk magyaroknak gyorsan elorebb jutni odakint, mivel olyan a kozeg hogy a munkahelyi "versenytarsak" kepessegei joval gyengebbek. Koszonheto az oktatasnak.
Egy angol ugy nez rad mint egy ufora ha fejben osszeadod a 15x4-et es
hozza tudsz adni 20-at. (Megtortent)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!