Ti mindig izgultok, idegesek vagytok, ha beteg a gyerek?
Figyelt kérdés
Én nem, tök higgadtan teszem a dolgom, még a magas lázon sem akadtam fenn. Egyszer kaptam frászt, mikor nagyot esett, de akkor sem lett baja, csak lila foltos lett. Nem szokott amúgy beteg lenni, 2x volt eddig, másfél éves. Mégis azt látom más anyukákon, hogy okkal-ok nélkül telefonálnak a háziorvoshoz, százával írják a kérdéseket, és agyon idegeskedik magukat a közösségi oldalon. Én csinálok valamit rosszul? Még az is megfordult bennem, hogy talán nem szeretem őt eléggé, nem féltem eléggé? Én nem félek, hogy baja esik, úgy érzem, nem esik baja. Miért nem izgulok jobban?
Az én fiam 2,5 éves múlt, mióta csanába jár (2 éves kora óta) szinte folyamatosan beteg. Igen, én bizony felhívom az orvost, ha látom, hogy kezd beteg lenni. Kijön, megnézi, megmondja mit adjak rá. Persze nem egy kis nátha esetén, de sajnos nálunk nem is azok vannak. Most például 3. hete vagyunk itthon. Ha nem rángatom ide az orvosunkat múlt szombaton, mikor pedig még csak egy napja volt lázas a fiam, akkor szerencsétlen szenvedhetett volna, mert mint kiderült tüszős mandulagyulladása lett. Amíg nem járt csanába egyébként ő is kb. kétszer volt náthás, azokból én sem csináltam nagy ügyet.
Az esések más kérdések, azokon nem izgatom magam, pedig volt már akkora zakózás a motorral (a csanában), hogy visszacsúszott a foga az ínyébe.
2015. febr. 4. 08:12
12/15 anonim válasza:
Ha olyan betegsége van, ami nem akar rendbe jönni, és nem látom a kivezető utat (többször volt már ilyen), akkor igen, eléggé kikészülök. Főleg talán mert az első két életévében kábé kórházból ki - kórházba be... Sima megfázástól nem.
2015. febr. 4. 08:20
13/15 anonim válasza:
Lázat én sem csillapítok 38.5 fokig, kivéve, ha végtagfájdalmak, esetleg fejfájás jár vele. Most is beteg, és igen, elvittem orvoshoz, és jól tettem, mert arc- és homloküreg gyulladása van, amit ki kell kezelni. Viszont egy hónapja szimplán náthás volt és köhögött kicsit, akkor itthon kikezeltem, orvos nem látta. Nem görcsölök rá, sajnálom őt, de nem esek pánikba. Eddig egyszer estem szó szerint pánikba, amikor beverte a betonkerítés sarkába a fejét és nem láttam az arcát a vértől, betört a feje.
2015. febr. 4. 08:32
14/15 anonim válasza:
Nem vagyok izgulós
DE!
Amikor egész éjjel felváltva, fél óránként hánynak a gyerekeim, akkor nem vagyok nyugodt... ÉS bizony fel hívom akár az ügyeletet is, hogy tudok-e tenni a javulásuk érdekében valamit. Nem érdekel, hogy éjszaka van, a gyerekeimről van szó.
Vagy pl. amikor egyik reggel úgy szédült a gyerekem, hogy nem hogy lábra nem tudott állni, de még felülni sem tudott, egy perc gondolkodás nélkül hívtam az ügyeletet. Vannak olyan helyzetek, amikor szerintem képtelenség nyugodtnak lenni...
2015. febr. 4. 14:09
15/15 anonim válasza:
Mások vagyunk, amu nem baj. Amit az egyik válaszoló írt, hogy ő is laza és ti csináljátok jól, azért az erős túlzás. Természetes, hogyha beteg a gyerek, aggódok. Nem hívom mindenért az orvost, de nem tartom magam attól rosszabbnak, mert aggódok hogy egy egyszerű nátha átmegy fülgyulladásba, hogy ha nem megy leva láza.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!