Melyik nevet találjátok a legszebbnek, melyiket adnátok a gyermeketeknek, illetve mennyire gyakoriak a környezetetekben?
Lány: Flóra, Emma, Hanna (Johanna), Alina
Fiú: Kornél, Csongor, Adrián, Oszkár
Köszönöm a véleményeket!
Johanna(2),Flóra,Emma.
Adrián(1),Kornél(1).
Zárójelben,mennyit ismerek.
Lányok közül egyiket sem adnám a gyerekemnek, de nem rosszak. Az Alina a legszebb, meg legalább az nem tucatnév.
Fiúk közül sem adnám egyiket sem, de az Adrián a legjobb.
Flórát 4-et ismerek, Emmát 2-t, Johannát, Alinát, Csongort és Oszkárt egyet sem, Kornélt 1-et és Adriánt pedig 2-t.
Egyetlenegy Alinát ismerek, keresztfiam anyukája, de ő román (nem romániai magyar, hanem tényleg román). Egybként a lánynevek közül nekem mindegyik tetszik! Legjobban a Flóra és s Johanna.
Fiúnevek közül csak a Csongor. A többi egyáltalán nem.
Egyébként egyiket sem találom túl gyakorinak, bár a Hanna állítólag rettentő gyakori, és egyet se ismerek. Kornél van egy a csoportunkban. És egy Oszkár nevű pici kisfiút is ismerek, de ő meg lengyel. Itt élnek.
Emma nagyon gyakori lett és a Hanna is. Alina és Johanna nincs a környezetemben.
Kornélt, Csongort is többet ismerek, Adriánt egyet, Oszkárt egyet sem.
Én talán ezek a nevek közül az Alinát adnám, ha lány és az Adriánt, ha fiú.
A Hanna most nagyon gyakori mindenhol, a környezetemben kapásból van 7 ilyen nevű kislány. Ráadásul a Johanna százszor szebb, szerintem. :)
A Kornél is jó, nem gyakori.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!