Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kisgyermekes anyukák! Melyik...

Kisgyermekes anyukák! Melyik munkát választanátok?

Figyelt kérdés
Nagy dilemmában vagyok. 2 munka között őrlődök és egyenlőre még nem tudtam dönteni. Az egyik nettó havi 440.000 Ft, de 9-17:30-ig az irodában kell ülni és néha (évente 1-2 alkalommal) külföldre is kell utazni miatta néhány napra. Plusz a munkavégzés helye a város másik végén van, naponta 2,5-3 óra utazást jelentene. A másik (bevallom ez a szívemhez sokkal közelebb áll, mert köze is van a végzettségemhez) kötetlen munkaidőben itthon végezhető (6-8 óra), hetente 2X van fizetés 25-45 ezer között/ alkalom, tehát legrosszabb esetben 200, legjobb esetben 360 ezer/ hó. Utóbbinál hétfőn, kedden, csütörtökön itthon tudnék lenni egész nap. Szerdán és pénteken kéne bemenni a belvárosba felvenni az új munkát (ez max. 2 óra pluszban). A szívem a másodikhoz húz, az eszem az elsőhöz, mert elég nagy háztartást kell fenntartanunk.
2015. febr. 3. 16:47
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Én erre azt mondom, hogy a mai bizonytalan helyzetben minden lehetőséget meg kell ragadni. Soha nem tudhatod milyen extra, váratlan kiadások jönnek, amikor bizony nagyon jól fog jönni a több pénz, gondolok itt egészségügyi problémák (persze ne legyen, de hát jobb félni....), gyerekek taníttatása, és ha a második munka átlagát nézem ami 280, 160-nal kevesebb, 160 olyan mintha lenne plusz egy fizetés, ebből mondjuk telne takarítónőre is..
2015. febr. 3. 20:41
 12/12 anonim ***** válasza:
26%

Ha a második biztos jövedelem (tehát nem teljesítményarányos ügynöki munka), én biztos azt választanám, feltéve, hogy a legrosszabb esettel is ki tudtok biztosan jönni a pénzből.

Az elsőnél az időt is számold bele. Lehet, hogy többet keresnél, de lényegében reggel 7-től este 7-ig otthon sem lennél. Annyit látnád a gyerekeket, hogy leadod őket az óvodába, este meg berakod őket az ágyba. Meg tudod oldani, hogy hozd és vidd őket ilyen munkaidő mellett? Nem kell túlórával számolnod? Nekem ez nagyon magas fizetésnek tűnik ahhoz, hogy sima 8 órás munka legyen (vagy külföldön vagy?).

Engem nagyon frusztrált a hosszú utazgatás a munkahelyre.

A másodiknál meg azt vedd figyelembe, hogy otthon tényleg lesz-e 6-8 órád munkára, vagy kettőkor hazamennek a gyerekek és nem hagynak dolgozni.

Én személy szerint inkább keresek kevesebbet, de szeressem, amit csinálok és ne kelljen 3 órát utazgatnom a munkába naponta.

2015. febr. 3. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!