Melyik nevet választanátok? Miért?
Egyenlőre nem tudunk dönteni:
Bálint, Dávid, Áron, Kristóf. Vezetéknévhez passzolnak.
Figyelembe veszitek a nevek jelentését is, pl.: ezt az oldalt? [link]
Ami név nagyon tetszene, annak az elemzéséhez írt dolgok nem tetszenek... Butaság részemről ezt is figyelembe venni, vagy lehet az elemzésben valami igazságtartalom?
Köszi ha írtok véleményt.
Nekem a felsoroltak közül a Bálint a kedvencem.
A név jelentését figyelembe veszem, de a többi hókusz-pókusz, varázslat, asztrológia teljesen hidegen hagy, mivel semmilyen tudományos bizonyíték nincs ezekre, csupán emberek kitalációi, amiben vagy hiszünk vagy nem.
Nekem a Bálint és az Áron tetszik a felsoroltak közül.
Érdekességképpen meg szoktam nézni a nevek jelentését, de számomra a hangzás a legfontosabb.
Mindenkinek köszönöm a válaszokat. A névelemzésekben továbbra sem hiszek vakon, de biztosan van alapjuk, ami miatt kialakultak ezek a jellemzések.
Emellett nem tartom magam babonásnak, de azt hiszem, sok minden van, amit az ember nem foghat fel ésszel, de befolyásolhatja az életünket.
Ezért is igyekszem, hogy minél pozitívabb és kedvesebb nevet találjak a kisfiamnak, akit már most imádok :), és ha sorsunk nincs is a nevünkbe kódolva (ahogyan sok helyen írják), azért befolyásolhatja a személyiséget...arra gondolok pl., hogy milyen hangsúllyal, mennyire kedvesen lehet kiejteni, vagy mennyire komoly, esetleg szigorú hatást kelt.
Köszönöm még egyszer, hogy válaszoltatok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!