Ha a férfiaknak kellene szülni, kipusztulna az ember faj?
Ha nekik kellene szülni, a természet őket alakította volna úgy, hogy el tudják viselni.
Amúgy kipróbálták, hogy műszeresen szülési fájdalmakat generáltak férfinál (vállalkozó kedvű orvos volt). 1 óra után kérte a kéjgázt, a második óra után pedig feladta.
Viszont ettől még nem puhány. Mi nők, ha már elkezdődött, nem mondhatjuk azt, hogy köszi, ennyi elég volt. Vagyis szoktuk mondani, csak éppen nincs rá mód.
A másik meg az, hogy a mi testünk hónapokig készül erre az akcióra, és ott van a tudat is, hogy a bennünk levő baba készülődik kifelé.
Megkérdeztem a férjemet is, ő hogyan látja ezt a kérdést, miután mindkét gyerekünk születésénél végig jelen volt, és azt mondta, ha lenne rá mód, ő is megtenné ugyanezt.
7-es vagyok. A magasabb fájdalomküszöb nem feltétlenül jellemző a nőkre, sőt sokuké kimondottan alacsony.
Néhány éve pungálták a térdemet, azt hittem elpusztulok. A doki meg ott humorkodott, hogy ez pedig a szüléshez képest kutyafülé. Alapból igaza is volt, csak éppen a szülés más, ott kódolva van, hogy bírni kell.
A másik az, hogy a hazai szülészeti gyakorlatra nem igazán jellemző a fájdalomcsillapítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!