Ha 4x annyit kereshetnél, mint most, de annyira nem érdekes a munka, és 4-5 évet még rá is kéne tanulnod, belevágnál?
Figyelt kérdés
Jól élünk, de inkább csak azért, mert a férjem sokat keres. Én nem vagyok kiemelkedő, átlagos keresetem van. 3 gyerekhez (esetleg 4hez) te hogy döntenél? Tanulnál és aztán olyasmit dolgoznál, ami érdekel, de nem a szíved csücske, vagy maradnál annál, amit azért szeretsz, de nemigen lehet vele kiemelkedően keresni. Tartok tőle, mit hoz a jövő, úgy érzem, bele kéne vágnom, de vajon jó döntés-e? Lehetőségem megvan, de vajon boldog lehetek-e egy olyan munkával, amit 60-70%-ban csak a pénzért csinálok? Szeretnék hiteles szülő maradni, de a biztonság is fontos, hogy ha történik valami a férjemmel, akkor ne zuhanjon le az életszínvonalunk, stb. Mit tennél ilyen helyzetben?2015. jan. 24. 10:54
1/6 anonim válasza:
Ekkora fizetes emelesnek en nem gondokkodnek. A gyerekeimnek tobbet tudnek biztositani.
3/6 anonim válasza:
Igen. Igába hajtanám a lelkem, mert hogy én elég szabad szellemű vagyok, de ha csak egy kis esélyt is látnék arra, hogy a gyerekemnek többet adjak, kevesebb gonddal induljon majd a felnőtt életbe, akkor nem érdekelne, hogy nem annyira tetszik a munka.
4/6 anonim válasza:
A magasabb fizetés kb. az első 2 hónapban tesz elégedetté. Kb. ennyi azaz idő, ami alatt az ember hozzászokik valamihez. A 2 hónap letelte utántól meg lesz egy munkád, ami jól fizet, de nem szereted, és benne maradsz a melegedő vízben, mint a béka... Persze érhet meglepetés, és kiderülhet, hogy jobban tetszik a munka, mint gondolnád.
Én néznék egy középutat, olyat keresnék, amivel keresni is lehet, és amit élvezek is.
5/6 anonim válasza:
engem négyszeres fizetés tuti nem csak két hónapig boldogítana. Soha nem lehet tudni, mit hoz a jövő. Úgyhogy igen, mindenképp belevágnék.
6/6 A kérdező kommentje:
Nem arról van szó, hogy a pénz boldogít és nem is szorulunk erre rá (jelenleg). Sok van belőle, csak a férjem révén és nem általam. És az van bennem, hogy ha akármi történik, nem tehetünk fel 3-4 gyerekkel mindent egy ember vállára...ez nem fair vele szemben, és nem is biztonságos, az élet hosszú, és bár végtelenül szeretjük egymást, és soha nem hagyna el minket, de történhet baj, lebetegedhet, vagy akármi. Akkor pedig nekem kell előre lépnem és megoldanom az anyagiakat. Ezért merült fel bennem a váltás. De szeretnék ilyen kiegyensúlyozott is maradni, mert amikor zaklatott voltam, az egész család megérezte, és az sem normális dolog. Elgondolkodom a köztes lehetőségeken is. Köszönöm a véleményeket!
2015. jan. 24. 21:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!