Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, elmondanátok, mi jó...

Anyukák, elmondanátok, mi jó abban, hogy van gyereketek?

Figyelt kérdés

Furcsa, de sosem tudtam elképzelni, hogy mi a jó saját családban, gyerekekben. Mik a legszebb pillanatok, amiért úgy gondoljátok, hogy érdemes volt gyereket vállalni?

Különös családunk volt, nekem valahogy nem tűnik fontosnak a család, pedig egyszer jó lenne egy saját, csak félek hogy nem lesz jó.

2015. jan. 23. 23:31
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
75%
10-es és ugyanezek az emberek esnének neki, hogy minek neked gyerek, nem kellett volna szülnöd stb.
2015. jan. 24. 02:04
 12/20 A kérdező kommentje:
Nem tudom hogy szeretnék-e gyereket:) Csak tudni szerettem volna, hogy miért jó ha van. Mindenhol csak azt hallani, hogy teljesen megváltoztatja a családot, a nő karrierjét kettétöri, egész nap otthon van a gyerekkel és hullafáradt lesz, a házasság pedig tönkremegy..
2015. jan. 24. 02:23
 13/20 anonim ***** válasza:

nekem még csak fél éves lesz a fiam. egyszerűen csak szeretek anya lenni.

azokat amiket írsz, hogy kettétörik a nő karrierje nem feltétlenül. de annak a nőnek akinek fontosabb a munka tényleg ne vállaljon gyereket. a házasság sem megy tönkre ha a szülők nem hagyják.

2015. jan. 24. 08:34
 14/20 anonim ***** válasza:

Akkor most szeretnél majd, vagy sem?!

A két kommented üti egymást. Hány éves vagy egyébként?

7 hónapos a kisfiam. Leírhatalab, amit érzek iránta, meg sem próbálom. Persze van, mikor kiakaszt valamiért, ilyenkor elég egy mosolyt kapnom, és már el is szállt a mérgem.

Halász Judit- anyák napján című száma jutott eszembe.

2015. jan. 24. 08:47
 15/20 anonim ***** válasza:
41%
Mindazon általános dolgok mellett, amiket mindenki el szokott mondani egy ilyen kérdéssel szembesülve, én azt is kihangsúlyoznám, hogy gyereket azért is szoktunk vállalni, hogy az idős korunkban legyen kire támaszkodnunk, legyen valaki mellettünk és legyen valaki akiben tovább élünk. Egyszóval a jövőbeni biztonságunkért és a halhatatlanságunkért. Addig ugyanis, amíg valakiben is ott van a biológiai lényünkből valami, akárcsak néhány gén, nem halunk meg. A halhatatlanságot pedig erősíti, hogy lesz valaki, aki emlékeket őriz rólunk. Nem ismertem a dédszüleimet, sem az üknagyapámat, aki az 1880-as (!!!) években született, de a családi emlékezet megőrzött néhány dolgot, anekdotát róluk, így azt hiszem, ők általam még mindig élnek, sőt nem csak gondolat szintjén, hanem valamennyi részben a testemben is élnek, mindazokban az öröklött génekben, amelyeket tőlük kaptam. Én azt akarom, hogy emlékezzenek rám az utódaim, hogy akár még ezer évek múlva is legyen valakiben valami belőlem.
2015. jan. 24. 11:01
 16/20 anonim ***** válasza:
Jah és a 10-essel nem értek egyet! Anyának nem születünk, hanem azzá leszünk.
2015. jan. 24. 11:07
 17/20 anonim ***** válasza:
51%

Igazából fogalmam sincs, de itt van a fiam, aki 3 éves, és szinte maga a tökély. Hatalmas dumája van, gyönyörű szeme. És amikor azzal kezdi a reggelt, hogy odabújik, és megpuszil....hát el tudok alélni. Nem vagyok egy érzelgős típus, de ez a pasi...........

Nekem vacak volt a gyerekkorom, a családom sem volt mintaértékű. Most igyekszem figyelni arra, hogy ami annak idején rossz volt, az most a fiam gyerekkora alatt ne is legyen.

2015. jan. 24. 14:08
 18/20 anonim ***** válasza:

"Anyának nem születünk, hanem azzá leszünk."

Anyának lenni egy dolog. Megint másik dolog, hogy milyen anya is vagy. Márpedig, ahhoz, hogy jó anya legyél, ahhoz egy kicsit több kell annál, hogy "ha kinyomtad majd megszereted".

2015. jan. 24. 16:17
 19/20 anonim válasza:

A gyerekek megerősítik a férj és a feleség közötti kapcsoltatot.

Csak az olyan kapcsolatok mennek szét, amiknek eleve nem kellett volna összejönniük.

Nem a gyrek tehet a válásról az a férfi és /vagy a nő hibája és ugyan ez fordítva.

Minden gyermek egy-egy új élet, ami fontos, akkor is ha nem akarsz szembenézni vele, de az.

A kérdésedre válaszolva:

A gyerekekben az a jó h mindegyik egy-egy vadonatúj nyitott könyv telis tele hófehér lapokkal, amikre eleinte a szülő kezd el írni és mikor a szülőnek már sikerült, akkor a gyermek következik és akkor már ő írja élete könyvét egészen a haláláig.

2015. jan. 28. 21:51
 20/20 anonim ***** válasza:
18-as! Ezért írtam én is, hogy anyává válni kell.
2015. febr. 3. 12:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!