A védőnő jöhet csak úgy, bejelentés nélkül?
Eddig városon laktunk ahol egy tündéri védőnőnk volt, ő mindeg "bejelentkezett"!
Most költöztünk falura, itt eddig egyszersem jelezte a vnő, hogy jönne, mindig csenget és kész. Ez így jól van? 1,5 éves a legkisebb gyerekem
Nem a problémásságon múlik, vannak védőnők, akiknek ez a mániájuk. Az enyém is csinálta ezt egy időben, de leszokott róla, miután egy párszor nem talált itthon, vagy épp akkor érkezett, amikor már kabátban álltunk az ajtóban, és nem voltam hajlandó levetkőztetni a gyereket meg lekésni a programjaikat. Minden ilyen alkalommal elmondtam neki, hogy ha szól, hogy jön, akkor nyilván nem csinálok programot arra az időre, de nem vagyok köteles egész nap itthon ülni.
De olyan is volt, hogy csak a férjem volt itthon, mi a gyerekkel elmentünk egy barátnőmhöz. Akkor a védőnő neki pattogott, hogy miért nem talált minket otthon.
Különben, ha nagyon idegesítően csinálja ezt a védőnő, akkor akár le is mondhatsz erről a szolgáltatásról. Ha a legkisebb gyereked is már másfél éves, akkor gondolom eleve nem sok újat tud mondani neked, másrészt nem is értem, minek járkál még ki ekkora gyerekekhez, nálunk csak a babákhoz szoktak. Persze ha lemondasz róla, akkor kijönnek környezettanulmányra, de ha minden rendben van nálatok, akkor utána már nem állít be többet senki bejelentés nélkül.
Érdekes, szerencsére a mi védőnőnk időben, már vagy egy héttel azelőtt felhív, és időpontot egyeztetünk. Múltkor elfelejtettem, hogy jön, a legnagyobb főzés, takarítás közepette voltam, és még ő érezte magát kellemetlenül, hogy jött.
Azt azért hozzá kell tennem, hogy elég kulturált falu vagyunk, még ő mondta múltkor, milyen nagy szerencséje van a falubeli anyukákkal, mert 99,9% jól szituált, rendes lakos, gondolom ezért nem ront rá a szülőkre csekkolás céljából.
Nem hinném, hogy a védőnő arra kíváncsi, hogy rend van-e otthon. Szerintem csak arra járt és le akarta tudni az esedékes látogatást. A mi védőnőnk nem igazán strapálta magát sose. Pedig lett volna miben tanácsot adjon.
Persze illene bejelentkezni, de hát ő is tudja, hogy ennek hiányában nem biztos, hogy otthon talál. Na bumm, és akkor mi van, semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!