Nekem iker fiaim vannak, teljesen különböző a nevük. Ne adj nekik hasonlót szerintem se!
2015. jan. 20. 10:21
13/18 anonim válasza:
Szerintem se szerencsés hasonló hangzásút adni, még becenév szinten se(pláne mivel azt használják gyakrabban ugye), mert egy hang eltérés nagyon kevés, könnyen keverhető, félrehallható, valamint az saját önálló egészséges személyiség kialakulását akadályozhatja.
(pl.: a Kacsamesék jól szemlélteti, hogy mókás is lehet: Tiki, Viki, Niki)
Esetleg olyat, ami kevésbé hasonló pl.: Zsanett és Ivett?
Boglárka és Friderika? Linda és Vanda? ezek is hasonlók valamennyire.
2015. jan. 20. 11:59
14/18 anonim válasza:
Enid-Nadin
2015. jan. 20. 12:18
15/18 anonim válasza:
Ne szúrjatok már ki velük! Adjatok hasonló eredetű/jelentésű, de máshogy hangzó neveket.
Én tuti agybajt kapnék, ha az ikremet (nincs, amúgy) kvázi ugyanúgy hívnák.
Hát nem elég, hogy x éves korig a bugyuta szülők még direkt azonosba is öltöztetik, még a nevünk is legyen majdnem ugyanaz?!
2015. jan. 20. 16:48
16/18 anonim válasza:
Ikres anyukaként tapasztalatból azt mondom, hogy ne hangzás alapján, hanem úgy válasszatok nevet, hogy a névnapok közel essenek egymáshoz. Tehát válasszátok ki a nektek legjobban tetsző lány nevet (pl. Tamara), és válasszatok egy névnapilag hozzá közel eső másik lánynevet. Én is így választottam (Dorottya, Abigél), hogy egyszerre tudjuk őket megünnepelni, és mindketten kapjanak ajándékot. De még így is volt sértődés, ha valaki felköszöntötte a Dórit 6-án, és kapott valamit, amíg elég idősek nem lettek hozzá, és meg nem értették ezt az egész névnaposdit.
2015. jan. 25. 20:15
17/18 anonim válasza:
Hasonlöt semmiképp, olyat meg véletlen se, hogy ugyanaz legyen a monogramjuk szerintem. Anyukámék Anna és Mária nem volt probléma a külön névnap, mindkettőjüknek megtartották külön, szegényeknek ígyis ott a közös szülinap, legalabb legyen a gyereknek saját "ünnepe" ami csak az övé. Olyan ez, mint a karácsi gyereknél a szülinapizsúr, az sem a legjobb, még szerencse, hogy nem István lettem, 3 in 1 lett volna.
2015. jan. 30. 11:41
18/18 anonim válasza:
Szerintem jó a Tamara-Ramóna páros.
Még ami hasonló lehet, hogy a becézése összecseng pl. Henriett - Renáta (Heni, Reni).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!