Milyen ételeket lehet adni mandulaműtét után?
4 éves lányomnak február elején lesz.
Vaníliapuding meg natúr krémtúró az elején, és utána?
Ilyeneket lehet hogy főtt répa turmixolva vagy borsó karfiol, zöldbab főzelék turmixolva?
Köszi a válaszokat
Nekem azt mondta a doki, hogy a műtét után min. 3 napot, maximum (ha minden jól megy) 5 napot leszünk bent a kórházba.
Ez idő alatt, az első 3 napban olyan híg ételt/italt kell adni a gyereknek, amiben (ha hány), akkor meglátszik a vér! Tehát pasztell színűeket.
Ha hazaengednek, akkor is leves és egyéb híg ételeket kaphat (pl. tejbegríz, stb) még egy hétig.
Első napokban (még a kórházban) borogatni is kell a gyerkőcöt, illetve végbél kúpot kell alkalmazni, mert a nyelés iszonyú fájdalmas lehet.
Nekünk műtét után 1 héttel van az első kontroll. Addig se hajmosás, se semmi.
Majd a 2. kontrollon (műtét után 2-3. hét) derül ki, hogy milyen az állapota. De addigra már nagy valószínűséggel minden rendben lesz és szép lassan lehet újra normális ételt enni.
Köszi a választ
Most meglepődtem a 3-5 napon mivel nekünk azt mondta a doki amikor befekszik aznap délelőtt lesz a műtét másnap reggel meg jöhetünk haza.
Milyen mandula?
A 3-5 nap nekem is meglepő, a fiamnak orrmandula műtéte volt, másnap jöhettünk haza, de ugyanakkor mindkét mandulával műtött gyerek is hazament műtét másnapján.
Én anno madártejet kértem és kaptam gyerekkoromban, jég hideget és fagyit a műtét másnapján, de már nem ajánlott sebes torokra (foghúzásra sem) tejeset, viszont a hideg (nem magos) gyümölcspürék biztosan jók.
Amúgy gyerekfüggő is, mit fog megenni, öcsém is 5 éves volt, sajttal töltött rántotthúst kért és megette...
Egy pár nap után, ha az erek már nem szakadhatnak fel, jó, ha tisztítja az étel is a torkot és amúgy viszket is később, nem kell 2 héten át pépeset enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!