Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen ételeket lehet adni...

Milyen ételeket lehet adni mandulaműtét után?

Figyelt kérdés

4 éves lányomnak február elején lesz.

Vaníliapuding meg natúr krémtúró az elején, és utána?

Ilyeneket lehet hogy főtt répa turmixolva vagy borsó karfiol, zöldbab főzelék turmixolva?

Köszi a válaszokat

2015. jan. 19. 13:29
 1/8 anonim ***** válasza:

Nekem azt mondta a doki, hogy a műtét után min. 3 napot, maximum (ha minden jól megy) 5 napot leszünk bent a kórházba.

Ez idő alatt, az első 3 napban olyan híg ételt/italt kell adni a gyereknek, amiben (ha hány), akkor meglátszik a vér! Tehát pasztell színűeket.

Ha hazaengednek, akkor is leves és egyéb híg ételeket kaphat (pl. tejbegríz, stb) még egy hétig.

Első napokban (még a kórházban) borogatni is kell a gyerkőcöt, illetve végbél kúpot kell alkalmazni, mert a nyelés iszonyú fájdalmas lehet.

Nekünk műtét után 1 héttel van az első kontroll. Addig se hajmosás, se semmi.

Majd a 2. kontrollon (műtét után 2-3. hét) derül ki, hogy milyen az állapota. De addigra már nagy valószínűséggel minden rendben lesz és szép lassan lehet újra normális ételt enni.

2015. jan. 19. 13:39
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszi a választ

Most meglepődtem a 3-5 napon mivel nekünk azt mondta a doki amikor befekszik aznap délelőtt lesz a műtét másnap reggel meg jöhetünk haza.

2015. jan. 19. 13:44
 3/8 anonim ***** válasza:

Milyen mandula?

A 3-5 nap nekem is meglepő, a fiamnak orrmandula műtéte volt, másnap jöhettünk haza, de ugyanakkor mindkét mandulával műtött gyerek is hazament műtét másnapján.

2015. jan. 19. 13:50
 4/8 A kérdező kommentje:
Mind a kettőt kiveszik
2015. jan. 19. 13:55
 5/8 anonim ***** válasza:

Én anno madártejet kértem és kaptam gyerekkoromban, jég hideget és fagyit a műtét másnapján, de már nem ajánlott sebes torokra (foghúzásra sem) tejeset, viszont a hideg (nem magos) gyümölcspürék biztosan jók.

Amúgy gyerekfüggő is, mit fog megenni, öcsém is 5 éves volt, sajttal töltött rántotthúst kért és megette...

Egy pár nap után, ha az erek már nem szakadhatnak fel, jó, ha tisztítja az étel is a torkot és amúgy viszket is később, nem kell 2 héten át pépeset enni.

2015. jan. 19. 13:56
 6/8 anonim ***** válasza:
Én a kórházba hűtés nélküli (baba)pudingot meg joghurtot vittem. Garatmandulára régi jól bevált gyógyszer a fagyi. Amikor a kisebbik gyerekemnek kellett turmixolt ételeket enni (ő átharapta a nyelvét), akkor visszatértünk a babamenühöz, húslevest turmixoltam neki össze zöldségekkel, hússal, grízgaluskával, gyümölcsszószt adnék főtt hússal (ha megeszi), reggelire zabpelyhet forráztam le és turmixoltam össze banánnal.
2015. jan. 19. 13:59
 7/8 anonim ***** válasza:
Nálunk mind a kettő repült (János kh) és van olyan ismerősöm, akinek szintén mind a kettő repült, de nekik 1 hétig bent kellett maradni a kórházba (Heim Pál).
2015. jan. 19. 14:14
 8/8 anonim válasza:
Unokámat péntek délután műtötték, és szombat reggel már hazamehetett.
2023. júl. 12. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!