Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek meglehet élni...

Szerintetek meglehet élni havi 80 ezerből egyedül egy 5éves gyermekkel albérletben?

Figyelt kérdés

egyedül maradok a fiammal,és félidős vagyok a tesóval.

Egyenlőre anyumékhoz költözünk,de utána valahogy remélem sikerül albérletet találni,aki ki is adja egy egyedülálló anyának,előbb 1,majd 2gyerekkel.... Nem szeretném részletezni hogy miért kerültünk ilyen helyzetbe,meg miért nem tudunk anyuméknál maradni...stb,csak érdekelne,hogy szerintetek Megtudunk élni a fiammal egyenlőre 2-en egy albérletben rezsivel..stb együtt 80 ezerből?Úgy,hogy az albérlet max.30ezer ft+rezsi lesz.

Ha megszületik a tesó,akkor max.30 ezer ft jön ehhez,tehát akkor összesen 100-110 ezer ft-unk lesz gyerektartással..mindennel együtt hármunkra.

Ha a kicsi nagyobb lesz,beadom majd bölcsibe hogy tudjak dolgozni,de addig ugye ez lehetetlen.

Köszönöm!

2015. jan. 19. 10:50
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
79%

Egyedülálló édesanya vagyok, egy kisfiúval, rendezett körülmények között.

Ne haragudj, de szinte képtelenségnek tartom, hogy megéljetek 80 eFt-ból.

Albérlet 30+ legalább 20 reszi, az már 50 eFt.

A nagynak oviban étkezés havi 10 eFt (erre talán tudsz szociális alapon segélyt kérni- na de segélyre sem lehet alapozni- mi van, ha jövőre ugyanezekre a feltételekre nem ad az önkormányzat?)

Marad 30 (!) eFt-od kettőtökre, hármótokra, ebből az alapvető élelmiszer, higiénés dolgok sem jönnek ki, nemhogy az esetleges gyógyszer (egy sima megfázás is ezreket visz el kisgyereknél).

Napi 1.000 Ft-ot kellene beosztanod mindenre.

Nekem ez a lehetetlen kategória.

Nyugodtan le lehet pontozni, de ennyiből nem lehet egészséges, méltó körülményeket teremteni!

Miből áll a bevételed? Hátha tudunk segíteni.

A 80 eFt az jelenleg munkabér? Ebben bennme van a családi pótlék és a tartásdíj is? vagy ezek még pluszban?

Számolsz azzal, hogy a szülés után csökken a jövedelmed (legjobb esetben is a GYED a fizetésed kb. 70%-a, fél évig a TGYÁS jobb kicsit).

Ha viszont most mindennel ((13 eFt egyedülálló CSP, átlag 15 eFt tartásdíj) is 80 eFt a bevételed, akkor részmunkaidős állásban dolgozol?

Van esetleg lehetőséged ha átmenetileg is, de összeköltözni ismerőssel, családtaggal stb. max. egy évig? Utána már ha minden kötél szakad bölcsibe tudod adni a kicsit és tudsz menni az ellátás mellett normál munkaidőben dolgozni.

Sajnálom, hogy nem hitegetlek azzal, hogy meg lehet éli akár 3 embernek is 100 eFt-ból (mit csinálsz, ha a picinek tápszer kell? Még a full támogatott kategória sincs ingyen, nagyon nem!), mert ez egyszerűen hazugság.

Saját ingatlanban, illetve olyan helyen, ahol magáért a lakhatásért nem kell kifizetned a havi bevételed felét még csak-csak elmenne, de így?

Nem írtad le a történetet- de ha tartásdíjjal kalkulálsz akkor ott van valahol apa/férj/élettárs is. Esetleg vele valamilyen módon úgy állapodni meg a bíróság előtt, hogy 1 évig, amíg semmiképpen nem tudsz dolgozni menni, egy magasabb összeget fizessen?

Volt/van valamilyen közös tulajdonotok? Ingatlan, autó, közös számla? (őszintén remélem, hogy nem a semmire szülétl két gyereket is! és ezt teljesen függetlenül íro a jelenlegi helyzetedtől)

Akkor ennek is jár neked a fele, ha váltok, elköltözél, akkor tessék gyorsan beadni a bíróságra a válást/gyemekelhelyezést és a vagyonmegosztásról szóló keresetet- a bírósági ingyenes ún. panasznapon segítenek a keresetlevél megírásában, ilyen jövedelemmel pedig kérhetsz költségmentességet és meg is fogják adni!

Minden jót.

2015. jan. 19. 14:57
 12/23 A kérdező kommentje:

köszönöm!

Én nem pontozok le senkit,nekem minden válasz,tanács hasznos!

A 70-80 ezer ft az rám és a fiamra vonatkozik,ha megszületik a kcsi,akkor összesen 110 ezer ft-unk lesz.

Jövedelmem nincs,mivel várandós vagyok,a párom cégénél dolgoztam egyébként,nyilván oda nem megyek vissza,és nem is alkalmazna....de ez más téma.

Ezek a gyes,családi,adókedvezmények,gyerektartás..stb,ezekből áll ez a pénz.

Az oviba most se fizetek,max kb 3 ezret,mivel a fiam tartós beteg az asztmája miatt.Van közgyógykártya,nyilván nem sok,de pár ezer van rajta havonta,utazási kártya,ettől függetlenül nekem kell bérlet sajnos,mivel sokat kell orvoshoz járnom,meg ha elviszem oviba a fiamat,haza valahogy haza kell jutnom....

A lakás a páromé teljesen.

2015. jan. 19. 15:15
 13/23 A kérdező kommentje:

a szüleim mindig is segitettek ha tudtak,most is fognak.Főleg étellel,anyum mindig rengeteget főz,és nagyon sokszor küldd nekünk.Sokat vigyáznak a fiamra is,szeretik nagyon,ugyanúgy a párom szülei is.

Ezeken felül szerintem ha szüksége van valamire a 2gyereknek,akár pelenka,tápszer,vagy ruha,valószinű adna a volt párom,de ez majd kiderül úgyis a későbbiekben.

2015. jan. 19. 15:19
 14/23 anonim ***** válasza:

11. válaszoló vagyok.

Mit jelent EGÉSZEN PONTOSAN, hogy terhes vagy és EZÉRT nincs munkahelyed?

A terhesség tényét megtudva az élettársad (egyben munkáltatód) elbocsátott?

Felmondtál?

Nagyon nem lényegtelen körülmény, ugyanis kismamaként véd a törvény, akkor sem tehet ki jövedelem nélkül várandósan csak úgy, ha tönkrement a kapcsolatotok párként.

A gyakorlatban nem is kell visszamenned, de erre az időre is jár neked az ún. állásidőre járó pénz- vagyis olyan nincs, hogy egy kismamának indoklás nélkül felmond egy mukáltató (miután természetesen tudja, hogy kismama az illető, ami viszonylag egyértelmű, ha egyébként az élettársadról van szó a magánéletben).

Ingyenes jogsegélyszolgálatot sürgősen keress meg, ha ez az eset áll fent.

Miért is kellene neked nulla forintért otthon ülve gyermeket várnod?

Mikor mondott fel a munkáltatód? Mikor mondtál te fel?

Van-e lehetőséged passzív állományra, passzív táppénzre?

(félve kérdezem meg, de legalább be voltál normálisan jelentve? ellenőrizted a tb státuszod? gyorsan csináld meg, hogy ne érjen meglepetés!)

Ha minden utat elzártál magad mögött, akkor is még lehetőség lehet az álláskeresési- bár nem írtad mennyi idős kismama vagy, illetve a szülés előtt 6 héttel a TGYÁS lenne-de mégis miből, ha most nincs biztosítási jogviszonyod????

Hogy tervezed az életet az alanyi jogon járó gyes+családi+ esetleges tartásdíj kombóból?

Járj már kérlek utána a munkajogi helyzetednek/lehetőségeidnek is és normálisan írd le, hogy miért és mikor szűnt meg a munkaviszonyod, mert a normális, nem segély, hanem TB alapú ellátásoknak bizony a megelőző időszak járulékfizetése az alapja!

2015. jan. 19. 15:39
 15/23 anonim ***** válasza:

Én sajnos nem tartom valószínűnek. Én neveltem egyedül a fiam albérletben, elég kevés pénzből, mert havi 45.000 forint volt a gyed-em, meg még ugye a 13.000 családi pótlék, gyerektartást nem kaptam, de azt hozzá kell tennem, hogy ez évekkel ezelőtt volt, 2008-2009 között, és ugyan a lakbér kb. annyi volt, mint mostanában (havi 25.000, mert nagyon a város szélén laktunk, máshol 30 körül volt akkor is már), de pl. az élelmiszer árak nem voltak így elszállva. Na meg a szüleim is támogattak anyagilag, szóval összességében AKKOR annyiból éltünk, amennyit most te írsz. De még így sem volt elég, két év alatt szép kis tartozásom gyűlt össze a számlámon, mert hónap végén állandóan mínuszban voltam. Tavaly sikerült végre visszafizetnem az egészet szépen apránként.

De most, ha belegondolok, havi 35 ezer lakbért fizetünk, azóta már férjhez mentem és a férjemmel mindketten dolgozunk, és az egyikünk fizetése simán elmegy a lakbérre, rezsire, egyéb fizetnivalókra, és a másikunk fizetéséből intézzük az egyéb dolgokat, pl. az élelmiszert, ruházkodást, tisztítószert, egyebeket. De százezer körül simán kifizetünk a lakásra, számlákra (közüzemi számlák, telefonszámla - csak az enyémet fizetjük mi, a férjemé céges -, tv/internet/vezetékes telefon, a fiamnak az ebédje a suliban, ami mondjuk ovis korában ingyen volt, amíg egyedülálló voltam, de pont azt számoltam, hogy a béna kis közalkalmazotti fizetésemmel most éppen ha egyedül lennék is túl sok lenne a fizetésem ahhoz, hogy térítésmentes legyen neki, pedig nem keresek sokat).

Nyilván lehet beosztással élni, bár én úgy érzem, hogy mi is spórolósan élünk, de tudom, hogy ha nagyon muszáj lenne, lenne még pár olyan dolog, amiről lemondhatnánk, és amit annak idején, amikor még egyedül neveltem a fiam, meg is tettem, de még akkor sem lenne elég ennyi pénz havi szinten.

2015. jan. 19. 18:37
 16/23 A kérdező kommentje:

Mielőtt terhes lettem,máshol dolgoztam,de az a cég megszűnt.Utána kerültem páromékhoz,de ez csak pár hónapja volt,és oda nem voltam bejelentve.Tehát nem azért nem dolgozok ott mert terhes vagyok,hanem mert nem tudok vele egy légtérbe lenni....

Félidős terhes vagyok.Van TB-m,mivel gyesen vagyok a majdnem 5éves fiammal,mivel tartós beteg,irtam.Tehát hosszabitott gyesen vagyok,emelt családit kapok rá.

Igen,jelenleg csak gyest,családit,és gy.tartást fogok kapni.De azon leszek,hogy minél hamarabb eltudjak majd menni dolgozni.

Maradhatnék anyuméknál,de az élettársával nem jövünk ki,sőt,anyum se.....de nyilván pár hétig ott leszünk,mivel máshova nem is tudnánk menni.

Viszont ma beszéltem anyummal,és lehet tud a főnöke intézni ilyen önkormányzati lakást,ami télen rezsivel együtt 40 ezer ft,másfél szobás.Ez nagyon jó lenne,mer t 20 ezer ft-ért tuti sehol nem találnék albérletet.

Köszönöm mindenkinek mégegyszer!

2015. jan. 19. 21:31
 17/23 anonim ***** válasza:

Szurkolok nektek!

De, szerintem ennyiből nem lehet megélni, akkor is szűkösen, ha nem kell lakbért fizetni. Az nagyon okos dolog, hogy majd mielőbb el szeretnél menni dolgozni, de te is tudod, hogy a közösségbe került gyerekek betegesek lesznek. Lesz aki vigyázon majd rá, hogy te dolgozhass? (Volt) férjed vagy a szülei, a te szüleid segítenek majd ebben? Vagy csak elvinni meg hazahozni a bölcsiből/oviból?

Korábban nálunk is felmerült már a válás, és elégkomolyan bele is gondoltam, hogy mihez kezdenék egyedül a 2 gyerekkel. Szinte lehetetlennek tartotam, hogy egyedül meg tudjak oldani mindet. Most is elég sokat kell szerveznem, hogy rendben legyünk, és itt nem az anyagiakra, hanem az időre gondolok.

2015. jan. 20. 11:47
 18/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Igen,szerencsére mindkét részről a nagyik rengeteget segitenek,pedig mindketten még dolgoznak.Sokat vigyáznak rá,elviszik mindenhova,ha kell mennek érte oviba,sokat voltak vele mikor beteg volt,tavaly pl összesen 2hónapot járt oviba fiam,annyiszor volt beteg,hogy a doki javaslatára ki kellett venni az óvodából.....stb.Ez óriási segitség a nagyiktól!

A párom vagy volt párom....este még mondta ne költözzünk el,beszéljük meg,tudja hogy ő is hibás...stb,de sajnos mindig ez van....ha megint hagyom magam,és maradunk,jó lesz 1-2 hétig,vagy 1hónapig,aztán megint minden kezdődik előlről,tudom...

2015. jan. 20. 12:39
 19/23 anonim ***** válasza:
De mégis mi történt? Megvert?
2015. jan. 20. 12:56
 20/23 anonim ***** válasza:
Ez lehet, hogy bizarr, de sok helyről hallottam már... Szóval, ha ott maradnátok, de nem élnétek továb kapcsolatban? Tehát mint anya és apa élnétek együtt.
2015. jan. 20. 12:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!