Létezik olyan mese ami a halál fogalmát magyarázza el, a gyerekeknek?
Figyelt kérdés
Kisfiam 4 éves és nagyon izgatja a halál témája. Nem érti, nem tudja hová tenni. Nem tudom neki elmagyarázni,mert látom rajta, hogy nem érti. Mindig a halálról beszél, ha játszik, tuti benne van, hogy meghal valaki, múltkor temetőt rajzolt.Nem tudom, hogy jött neki, hol hallotta, kitől, mert itthon nem beszéltünk ilyesmiről.2015. jan. 18. 22:48
1/2 anonim válasza:
Szia!
Kiskoromban volt két könyvünk a Márti... sorozatból. Abban talán a "Márti a tanyán" kötetben arról van szó, hogy megellik a nagyszülők macskája, és pár nap múlva elpusztuls az egyik kiscica. A könyv vége felé pedig a nagypapa is meghal. Úgy emlékszem, kicsit bugyuta a könyv, de nem vészes, érdemes megnézned.
Mindamellett szerintem ne aggódj, hogy ezzel foglalkozik a kisfiad, hagyd kibontakozni, beszélgess vele erről, amennyit szeretne, bátoríthatod is (gondolom ezért kell a könyv). Szerintem a helyére fogja tudni tenni a dolgot. Ne siettesd csak amiatt, hogy téged nyomaszt, amiért ez jár az eszében.
2/2 anonim válasza:
Érdemleges választ nem tudok adni, de úgy érzem, hogy "szerencsés" vagy, hogy így foglalkozik vele a kisfiad. Az én lányom is ilyen idősen foglalkozott vele, csak ő rettegett, előhozta a témát, érdekelte, de mindig vígasztalhatatlan zokogásba tört ki miatta. Én a "vallásos" vonalon próbáltam elmagyarázni neki, hogy az angyalkákkal kell elmenni, de ő ne féljen, mert az még sokára lesz. Mivel ennyire kiborította a téma, nem akartam a realitás talaján maradni. Kicsit később már az öregség, betegség vonalán is beszéltünk a halálról, akkor már elfogadóbb volt a témával kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!