Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért kell ennyi igazinak...

Miért kell ennyi igazinak látszó buta kérdést feltenni?

Figyelt kérdés
Kedvencem ez a tiniblabla, hogy " én nem akarok soha gyereket" "9 hónap alatt csak élősködik bennem" vagy " hogy fog kiférni?" Ki tesz fel ilyen kérdéseket?? Max, egy ufonauta, aki el se tudja képzelni mi az a terhesség. Még azt megértem, ha vki azt írja, hogy fél a gyerekvállalástól, mert tudja nehéz ügy;vagy a szüléstől, mert hall ezt-azt; de már kicsit u-nal-mas hogy ilyen hatásvadász kérdést kiagyal vki. Ésszel, emberi aggyal, -még nőivel sem kell, bár elég gáz hogy a kérdezők "nők"- fel lehet fogni, hogy a terhesség az nem "élősködés", hanem a legszebb szimbiózis anya és embrió között. Meg ilyen hogy "és ott fog rugdalni", meg "kiszakad belőlem" Hát mit hisznek a mai fiatalok? A terhesség valami alien film -szerű állapot??? Nane.....tényleg?
2010. febr. 7. 07:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
63%

Szia! Hát ez tényleg ilyen tiniszerű színvonal. Egyszer a saját szememmel láttam egy TV-műsort, amiben a nőgyógyász azt mondta szó szerint: "a baba a mama hasában úgy viselkedik, mint egy kis parazita, elveszi, ami neki kell". Szerinted?!

Nekem is mondta már olyan nő, aki életében nem volt még terhes, hogy ez borzalmas állapot. Hát én most élem át először, és egyre csodálatosabb érzés, és nem az jut eszembe, hogy az elején mennyit hánytam és milyen rossz volt, stb., hanem arra, hogy fejlődik bennem egy új élet, és természetes, hogy ez az én szervezetemre is kihat, néha kellemetlenségekkel jár, de ez a rendje.

A kérdésedre visszatérve: sajnos jó esetben csak buta tinik nyilatkoznak így, azonban van, aki meg is marad ezen a szinten... :(

2010. febr. 7. 08:17
 2/11 A kérdező kommentje:
köszi a válaszodat! Ha leegyszerűsítjük a baba igen, egy kis parazita odabent, elvesz mindent, amire szüksége van...de közben "ad" is. Folyamatos hormonkommunikációban van az anyával. Erre legjobb példa a fejfájás. Terhesség előtt iszonyatos fejfájásaim voltak, terhesség alatt ez teljesen megszűnt.Utánaolvastam, van-e ennek vmi oka? Ledöbbentem, mert a magzat odabent olyan hormonokat is juttat át az anyai vérbe, amik csökkentik vagy megszüntetik ezeket a migrénes görcsöket. Szülés után 2-3 hónappal "természetesen" újra jelentkeztek a fejgörcseim, de az a 9 hónap valami csodálatos volt ilyen szempontból! Na, ezt is reklámozni kellene, nem csak a "parazita" elméletet!!
2010. febr. 7. 08:23
 3/11 anonim ***** válasza:
73%
Itt van lehetősége kifejteni az álláspontját.Nem mindenki éli meg csodaként az anyaságot.Nekem 2 vetélés és gyógyszeres segítséggel lett meg a kisfiam.Kisebbik nővéremnek 1 vetélés és szintén gyógyszer által lett 2 gyereke,mind2 koraszülött volt,de szerencsére egészségesek.Nagyobbik nővéremnek kicsi rá az esély,hogy valaha összejöjjön.Anyám,aki 4 gyereket szül+volt pár kaparása is csak annyit mondott a vetélések után,hogy minek a gyerek,az csak nyűg.Ha most lenne tizenéves sztem ő is hasonló baromságokat írna ide:(
2010. febr. 7. 10:03
 4/11 anonim ***** válasza:
69%

Kedves Kérdező!

Nem tehetek róla, hogy fóbiám van. Nem kitaláltam, ez van, undorodom az egésztől. Fogadd el, legyél toleráns, ennyire nem vagyunk egyformák. (nem kérdeztem, de válaszoltam ilyen kérdésre)

20/L

2010. febr. 7. 11:49
 5/11 A kérdező kommentje:
kedves 1146 os ! fóbiád van, oké. Én is féltem a terhességtől, hogy megváltozik a testem, mit fogok kezdeni én egy síró-rívó gyerekkel...stb. De amikor azt olvasom, hogy "kirobban belőlem az a valami" meg "élősködik bent a baba" meg társai, akkor arra inkább azt mondanám, hogy vagy teljesen el vannak tévedve a mai fiatalok e témakörben vagy nagyon is tudja (vagy sejti) kérdező, hogy milyen a terhesség, csak a válaszokra "gyúr" és feltesz egy ilyen provokatív kérdést. csak ez ízléstelen dolog...
2010. febr. 7. 11:55
 6/11 A kérdező kommentje:
bocs 11:49est akartam írni
2010. febr. 7. 11:57
 7/11 anonim ***** válasza:
69%
Nincsenek eltévedve, a többség tényleg így érzi. Bennem is olyan érzések vannak, hogy húha, leírnám mindenki főbe akarna lőni. Ezzel nem lehet mit tenni, nem mi kértük, nem mi akartuk, ha lehetne én is "normális" lennék, szülnék, blabla, de ez nem így működik, hogy elhatározom és minden oké. Az undor bennem van, nem lehet legyűrni. Nem egyszerű félelem, hogy fájni fog, mit csinálok a kölyökkel, stb. Az alakom se féltem, nem a legszebb így sem.
2010. febr. 7. 12:54
 8/11 A kérdező kommentje:
nem nagyon akarok több időt belerakni ebbe a kérdésbe, aki érti-érti, aki nem nem. Itt nem azzal van a gond, hogy valaki nem akar terhes lenni vagy nem akar gyereket, mert ilyen 1xűen , és kész; hanem a megfogalmazásokból hiányzó korlát, a "hideg", érzelemtelen kifejezések sorozata. Én se akartam anya lenni 2 évvel ezelőtt, mégis az lettem.Nagyon jó terhességem volt, nehéz szülésem, de mostmár minden oké. De előtte egy percig se hittem, hogy a terhesség során valami "idegen" kis majmot fogok hordozni, aki kiszív belőlem mindent és majd ott jön ki, ahova tampont dugdosok....
2010. febr. 7. 13:43
 9/11 anonim ***** válasza:
Én úgy vagyok vele,hogy még mindig elfogadom ezeknek az illető nőknek az álláspontját mint azt,amikor megszüli az első akár az ikszedik gyerekét és úgy neveli hogy sehogy!!!Az első tábor ne hangoztassa az efféle undorító érzéseit-mert hogy élősködő az bármilyen formában undorító egy gyermekre mondva-és ne is vállaljanak gyereket még véletlenül se így sem nekik,sem másoknak nem lesznek kellemetlenek amikor megtudják egymásról hogy mennyire máshogy állnak a témához!Mivel természetes hogy egy nő mindenkinél jobban imádja a benne fejlődő magzatot,ezért soha nem lesz elfogadott azoknak a véleménye akik úgy állnak az anyasághoz hogy ha az ő anyjuk állt volna így hozzá,itt sem lennének!Az ilyet el kell hallgatni és nem közösségben hangoztatni az undorukat mert az eleve természetellenes!
2010. febr. 7. 14:33
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Ennél sokkal durvább kérdések is vannak, pl " együtt voltam először két pasival a medencében, de ugye nem lehetek terhes?..."

Na ehhez mit szólsz... sikítani tudnék, és itt szoktam kikapcsolnia gépet...

2010. febr. 7. 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!