Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Karrier vagy 2. gyermek?

Karrier vagy 2. gyermek?

Figyelt kérdés
3 éves a gyermekem 1 éve dolgozok újra. Idénre terveztük a tesó párommal. De adódott egy lehetőség cégen belül, hogy feljebb jussak, a fizetésem a jelenlegi duplája lenne. Nagyon gondolkozom elfogadjam-e, mert a főnököm hosszútávra tervez velem, és nem szeretném "átverni" azzal, hogy elfogadom a kinevezést, majd néhány hónap múlva közlöm vele, hogy babát várok. 34 éves vagyok, ezért nem szeretném halogatni a tesót.
2015. jan. 14. 09:36
 1/7 anonim ***** válasza:
60%

Biztos le fognak pontozni, de szerintem nem olyan késő 3-4 év múlva vállalni a következőt, 34 év nem kor.Élj a főnök által felkínált lehetőséggel. Ha most szülsz, igaz, hogy közelebb lesznek egymáshoz korban a tesók, de amikor nagy kihagyás után visszamész dolgozni, lehet már nem számolnak többé veled, és nem lesz több jó lehetőség (sok helyen egyenesen leírják az embert 40 felé, holott még huszonévek vannak hátra az aktív éveiből). A főnöknőm is most várja a másodikat 37 évesen, az elmúlt öt évben karrert épített. Egészséges terhes, és nem vén banya :-)

Amúgy neked kell eldönteni, mit teszel, vegyél egy papírt és írd fel két oszlopba, mik az előnyei és hátrányai számodra annak, ha a karriert választod a szülés helyett.

2015. jan. 14. 09:44
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha nem szeretnéd halogatni a kistesót, szerintem mond meg a főnöködnek, h tervbe van. Kinevezést kaphatsz később is, de babát lehet később már nem vállaltok.
2015. jan. 14. 09:45
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
karrier ÉS gyerek. Simán elfogadnám a lehetőséget, aztán majd jöhet a gyerek is. Most egyrészt úgysem tudod, hogy ha elkezdtek próbálkozni, mikor jön össze, másrészt lehet hogy akkorra már ez a főnök sem lesz ott, harmadrészt ha a cég úgy kívánná, ő is a saját érdekeit nézné előbb, nem a tiédet. Felesleges lelkiismereti kérdést csinálsz szerintem ebből az egészből. Másrészt utána is lehet velük beszélni arról, hogy hosszú távon velük tervezel, szeretnél oda visszamenni, stb. stb. Sokkal egyszerűbb lenne ebből a pozícióból utána újból érvényesülni, mint egy lentebbiből, 2 gyerekkel, idősebben. Jól gondold át.
2015. jan. 14. 09:50
 4/7 anonim ***** válasza:

Hát igen, csak kicsi gyerek után munkába állni nem egy karrierbiztos dolog, főleg, hogy az ovi/bölcsi első fél évében kéthetente beteg lesz, és otthon kell vele maradni...Én is dolgozó anyuka vagyok, fél éve mentem vissza, hát mit mondjak, emberszámbe sem vesz a főnököm, pedig igyekszem megoldani, hogy ne hiányozzak sokat a gyerekre hivatkozva...

Szóval a kérdezőnek szerencséje van, hogy ilyen szempontból normális a munkahelye és a főnöke, a helyében én elfogadnám az előléptetést,és várnék két-három évet a második gyerekkel.

2015. jan. 14. 09:59
 5/7 anonim ***** válasza:
93%
Van már egy gyerek, ezėrt fogadd el a kinevezést. Szülhetsz 40 évesen is, manapság ez már nem ritkasãg.
2015. jan. 15. 08:10
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
Sajnos nem ritkaság, ez egy szomorú tény, de semmiképp nem szülnék 40 évesen, a gyerek érdekében. Érettségiző gyereknek nagymamakorú anyuka? Az unokákról ne is beszéljünk, ha ez így megy, egy idő után a gyerekek nem fogják ismerni a nagyszüleiket.
2015. febr. 4. 21:12
 7/7 anonim ***** válasza:
Pont az adódó alkalomnál én az 1. majd hamar utána a 2. gyereket választottam, egyelőre nem bántam meg. A 2. után visszamegyek és ha nem haladok előre, máshova pályázok. Lesz időm felépíteni és nem a gyerektervezéstől fog függeni, hogy merre tovább.
2015. febr. 4. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!