Tapasztalt anyukák adnátok tanácsot?
A legidősebb lányom 2,5 éves koráig nem beszélt. Ő is csak mutogatott, illetve saját maga által kreált szavakat a használt. Két éves kora után kezdték kivizsgálni. A hallásvizsgálat volt az első. Itt mindent rendben találtak. Aztán pszichopedagógushoz mentünk, minden rendben volt. Ott a azt javasolták, hogy kezdjen el közösségbe járni.
Két és fél évesen kezdett el egész mondatokban beszélni, elképesztő szókinccsel. Most 4 éves, nagyon választékosan beszél, de nem tisztán. A védőnő szerint "nem állt rá a nyelve".
Én két éves koráig várnék, aztán elkezdeném az okot keresni (kivizsgálások), azután könnyebb kitalálni, hogy milyen fejlesztésre van szükség, ha kell egyáltalán.
Köszönöm a válaszokat.
Én is úgy gondolom hogy 2éves koráig várunk. Sajnos érte a családunkat egy hatalmas tragédia és azóta nem igazán próbálkozik a beszéddel.
Az én 3 gyerekem(kislány,27 hónapos)alig alig beszél.Pár szót mond csak.Én nem ijedek meg ettől,majd beindul a kereplője.
Ha tudod,hogy valami tragédia állhat a háttérben,kérj segítséget szakembertől.Látott,halott belőle valamit?
Különben minden gyerek fejlődése más.Az 1. gyerekünk-fiú-2 évesen folyékonyan beszélt.A 2.-szintén fiú-majd 3 éves volt,amikor elkezdett érthetően beszélni(makk egészséges).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!