Akiknél van a munkahelyen munkaügyes kolléga, kinek kell intézni a papírokat, igényléseket?
Azért kérdezem, mert úgy látszik az elmúlt 2 év alatt megfordult a rend itt nálunk és már kezdem teljesen idiótának érezni magam. 6 éves gyermekem idején minden papírt ott töltöttek ki, nekem csak aláírni kellett. (tgyás, gyed, gyes, akkoriban adókedvezmények, stb.) Mindig szóltak ha pl. az adóbevalláshoz, adókedvezményhez, stb. határidős aláírnivaló volt, nehogy lemaradjak.
Most 2 éves a kicsi, gyed utáni szabimat töltöm, rohangálok be szinte heti 2 alkalommal, és közlik mindenre, hogy nem az ő dolguk. Elfogadtam, hogy a tgyás, gyed, gyes igénylést, a munkáltató felé mindent én intézek (megjegyzem 4 évvel ezelőtt semmit nem kellett személyesen nekem intézni), DE ma amikor ismételten bementem érdeklődni, hogy a családi kedvezményhez mikor is kell a papír, mert 1 hete nem szóltak, amikor ott jártam, közölték, hogy nekem kell tudni, hogy mikor akarom megkapni (jelzem, hogy határidőn belül kell beérni a bérszámfejtésre, és az összes többi munkatársat végigjárták, csak nekem nem szóltak).
Másnál is így megy?
Szia!
Nálunk van munkaügyes, de a fontosabb (határidőhöz kötött dolgokat, aminek anyagi vonzata is van pl. családi adókedvezmény, Gyed igénylés, állományba visszahelyező kérelem) dolgokat előbb megcsinálom és eljuttatom hozzá, hogy ne fussak ki az időből, mert mire megkapom a papírokat a határidő lejárt, és egyébként már tegnap le kellett volna adni az iratokat. Ezeket a határidőket fejben is tartom.
Az egyéb iratokat mindig megvárom, mert egyszerűbb, mint nekem rohangálni gyerekestül.
pl. még nem kaptam meg az idei családi adókedvezményes papírokat, amit egységesen kiküldenek minden távollevőnek (hiába van esetleg elintézve valakinek egyedileg), gondolom jövő héten lesz várható azzal, hogy 19-e volt a leadási határidő... (már el van intézve, a férjem veszi igénybe, és már leadta a munkahelyén)
Nagyon munkahelyfüggő. Én pont a munkaügyessel vagyok egy irodában, egy tündér, és nagyon jófej nő, de sajnos kissé szétszórt is. Szoktam figyelni, hogy a legnagyobb jóindulattal segít mindenkinek, de sokszor előbb beszél, aztán gondolkodik, és a kismamák, gyed-ről visszatérő anyukák szaladgálnak sok mindenért az utolsó pillanatban. Vagy én intézem el, hogy a kezükbe kerüljenek mondjuk a szükséges nyomtatványok, mert egyébként csak hetekkel később jutna a munkaügyesnek az eszébe, hogy valami kimaradt.
Jó, mondjuk ilyen nálunk nincs, hogy mondjuk a családi kedvezményt ki mikor akarja megkapni. Ma jött meg a nyomtatvány a központból, és egyből hívtunk is telefonon mindenkit, akit érint (a gyed/gyes-es kollégákat is), hogy jöjjenek be aláírni, segítünk a kitöltésben is mindenkinek. Szóval nálunk a jóindulat, segítőkészség megvan (sőt, ez szerintem tulajdonképpen alap egy munkaügyestől, ez is a feladatai közé tartozik), inkább csak van egy kisebb fajta fejetlenség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!