Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Ti így kimernétek...

Anyukák! Ti így kimernétek menni Németországba?

Figyelt kérdés
A párom kapott most egy jó ajánlatot, 2100 euró lenne a kezdő fizetése és 3500ig mehetne fel. Régen is dolgozott ott úgyhogy ő vmilyen szinten beszéli a nyelvet. Viszont én nem, egy szót sem tudok. Van egy 11 hónapos kislányunk és 16 hetes terhes vagyok. Szülni itthon szülnék. Ti kimernétek menni úgy hogy ennyire nem beszélitek a nyelvet?
2015. jan. 12. 09:14
 1/8 anonim ***** válasza:
Addig még bőven tanulhatod a nyelvet.
2015. jan. 12. 09:17
 2/8 anonim ***** válasza:
Huuu, nehéz kérdés. Valószínűleg igen, de nem értem, ha kimész, hogy oldod meg az itthoni terhesgondozást és szülést? Férjed 2100 eurós bevétele jól hangzik, de ott kinn, lakás plusz a ti eltartásotokra bizony kevés lenne. Nem írod, hogy biztosított-e a lakás, rezsi mennyi lenne? Sok minden számít. Te meg ott nem hiszem, hogy kapnál bármilyen támogatást, esetleg családi pótlékot, ha oda lesztek bejelentve. Szóval alaposan át kell rágni ezt a kérdést.
2015. jan. 12. 09:17
 3/8 anonim ***** válasza:

Megkerdezhetem miert szulnel Magyarorszagon? Ferjed utan te is biztositott leszel, valoszinu az AOK-nal es igy minden vizsgalatot es persze a szulest is fizeti a biztosito, plusz sokkal jobb korulmenyek kozott lennel itt kint a korhazban.Tapasztalatbol mondom, lelkiismeretesek, ami nagyon fontos es nincs halapenz.

1200 euro az nem tul sok, persze fugg, hogy melyik varosban lesztek. Mi Dusseldorfban vagyunk, itt nagyon dragak a lakasok, de elotte Stuttgart mellett voltunk, ott felaron van, ott 500 Euroert rezsistol tudtok lakast berelni, itt 800 Euro alatt nehez meguszni.

Kaja 3 fore max 250 euro...184 Euro a gyerekpotlek 1 babara...

Es ami nagyon fontos, mivel csak a ferjed keres, igy kaptok lakastamogatast a varostol, csak meg kell igenyelni, valamint ha butorozatlan a lakas, akkor a butorokra is lehet kervenyezni tamogatast, plusz vannak meg kiskapuk, de azokat nem ismerem tul jol.

Az en velemenyem szerint, nem fogtok tul nagy labon elni, de ki fogtok jonni belole, es meg felrerakni is fogtok tudni egy keveset. Ha biztos a munkaja a ferjednek es ha BE LESZ JELENTVE en belevagnek.

Most jottek ki a ferjem unokahugaek, csak a ferje keres, kb 1400 eurot, ott is van 2 gyerek, a no sem dolgozik es siman kijonnek. Igaz nem mennek luxusnyaralasra, de Gorogorszagba, Olaszba eljutottak, autot vettek es meg felre is tesznek. Toluk tudom a lakas es butortamogatast is.

Remelem tudtam segiteni.

Remelem tudtam segiteni.

2015. jan. 12. 10:23
 4/8 anonim ***** válasza:
Bocsi rosszul irtam, a ferjem unokahuga es csaladja, 2 eve jottek ki
2015. jan. 12. 10:24
 5/8 anonim ***** válasza:
Mar megeit en vagyok az utolso, nem tudom mit neztem igy felre, hogy 1200 Euro, 2100 bol vigan kijottok. Raadasul a meg ha brutto is, akkor is jol jartok mert a ferjed a 3as adoosztalyban lesz, ami azt jelenti, hogy alig fizet majd adot, igy szinte az egesz fizutok megmarad. Na igy mar gondolkodas nelkul mernek lepni, mar mint ami az anyagi reszet illeti.
2015. jan. 12. 11:10
 6/8 anonim ***** válasza:

Most még mennék. Mármint hogy kicsi a nagyobbik gyerek is. Én is inkább kint szülnék. A nyelvet viszonylag hamar meglehet tanulni ha kint élsz. A férjed tudja a nyelvet, ez nagyban megkönnyíti a mindennapokat, ügyintézést.

De közösségi oldalakon is elég könnyű találni két anyanyelvű vagy a nyelvet nagyon jól beszélő magyarokat akik nyilván nem ingyen, de a hivatalos tolmácsoktól jóval kedvezőbb áron akár el is kísérnek mondjuk terhesgondozásra vagy egyébb ügyeket intézni.

2015. jan. 12. 12:53
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Úgy gondoltunk h a párom kimenne első hónapra egyedül és akkor tudna ott keresgetni lakást nekünk. Helyet addig pontosan nem mondják meg amíg azt nem mondja h megy. Munkahely biztosít neki szállast amíg egyedül ott lakik és fizetik a munkábajárást. 2100 az netto érték. Be lesz jelentve rendesen. Igazából azért szeretnék itt szülni mert nem tudom a nyelvet és mert az első császár volt, nagyon rövid idő telik el a kettő között így természetesen meg se merném próbálni. Viszont kinn nem tudom mennyire fogadnák ezt el, na meg persze h mondanám el h egyszerűen mióta pozi lett a teszt rettegek a szüléstől. Igaz angolul tudok, mondjuk kicsit rég használtam de abba se tudok ennyire szak szavakat.

Mitől függ h engem biztosítanak e a párom által? Gyerekek is lesznek általa?

Igazából még azért szeretnénk kimenni azért örültünk az ajánlatnak mert így kint tanulhatna, na meg kicsiként megtanulná a nyelvet.

2015. jan. 12. 19:50
 8/8 anonim ***** válasza:

3,4,5 vagyok. Ha a párod be van jelentve,akkor biztositva lesztek mindannyian, ez biztos.

Nekem tényleg az a tapasztalatom,hogy jó kezekben lennél itt kint, mármint a terhesgondozàsra gondolok. Itt szabadon dönthet mindenki,hogy csàszàrt vagy termèszetes szülèst vàlasztja- e, persze indokolatlan esetben próbàlnak ràbeszélni a természetesre, de a kismamàé a dőntési jog.

Nekem sajnos dec. 31. Kèn volt egy korai vetélésem, estig a korhàzban voltunk, 2 orvos is megvizsgàlt, és tényleg azt tudom mondani, hogy nagyon lelkiismeretesen és kedvesen bàntak velem.

Amikor kijöttünk 3 éve én is az angolt hasznàltam ès igen dokinàl is, és nem volt semmi gond, kivéve azt amit neméttett azt lersjzolta kínjàban 😀 utólag már vicces. Ja és ami nekem nagyon szinpatikus volt, hogy a korhàzban, ha téged nem zavar, mindenhovà bekisérhet a férjed. Miközben engem ultrahanggal vizsgàlt a pàromnak monitoron mutogatta hogy mi a helyzet, jó érzés volt, hogy végig ott lehetett mellettem.

2015. jan. 12. 23:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!