Anyukák! Ért már benneteket meglepetés, amikor először jártatok új (gyerek révén szerzett) ismerősök otthonában?
11-es: a kerekesszéken kívűl még van rengeteg féle segédeszköz, szerencsére én tudok járni, bár azzal is adódik néha probléma.
Nem azzal van baj amúgy, h nem ismeri valaki a betegséget (én se ismerek minden fogyatékosságot), hanem hogy egyből úgy szól hozzád, mintha egy óvodás kisgyerek szintjén lennél agyilag és bizony ha belépsz valahova ahol nem ismernek, észreveszed, ha sutyorognak a hátad mögött.
Szerintem ha valaki így lekezelően szól hozzád, vagy láttad, hogy 2 perccel előtte feltűnően méregetett, akkor te se szívesen beszélgetsz vele, nem?
Amúgy mindent megoldok a gyerek körül egész nap egyedül, férjem 10 órát van távol naponta (8 óra plusz utazás).
A gyerekem az ilyen egymásnál játszásokból meg nem fog kimaradni, szerencsére van hasonló korú unokatestvére, aludhatnak egymásnál.
Megöl a kíváncsiság, hadd kérdezzem meg, hogy milyen betegség ez és milyen "látványos" segédeszköz kell hozzá?
Mert a mankón és a kerekesszéken kívül nekem se jut eszembe olyan testi fogyatékosság, aminek szembeötlő segédeszköze lenne.
Mondjuk a leírásból SM-re tippelnék. Vagy érzékszervi károsodás. Több tippem nincs :)
Látványos gyógyászati segédeszközökre példa:
fehér bot, gerincrögzítő mellény, CI, művégtag, elektronikus gége mikrofon, ortopéd cipő
De ha valakinek nincs segédeszköze, akkor is legtöbbször elsőre le lehet szűrni h pl. csipőficamos, vak vagy nincs meg egy végtagja stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!