Anyukák, napközben csend van nálatok otthon? Vagy szól valami? Tévé, rádió, lemezlejátszó?
a tv szokott menni háttérnek, de nem egész nap, mert azt az én agyam sem bírja. van vagy kb 3 műsor amit szeretek, azt megnézem félig meddig, úgy hogy közben teszek veszek, ha vége kikapcsolom. a fiamat nem érdekli, hiába van a látómezejében a tv rá sem néz, inkább kúszik fel alá a lakásban :) a reggeli műsor egyébként ami nézni szoktam, a discovery-n van egy sorozat amit szeretek, meg egy a TLC-n.
a köztes időszakokban néha egy egy zenét meghallgatok vagy énekelek, mert azt tudok is és szeretek is, és hál istennek a fiam is szereti :) 7 és fél hónapos
Nálunk csend van. Tévézni nem szoktunk, illetve reggel a kislányom (4 éves) megnézi a kedvenc rajzfilmjét és utána tv kikapcs. Utálom a háttértévézést, ismerősöm gyerekei szerintem pont emiatt lettek hiperaktívak, nagyon káros! Még egy felnőtt idegrendszerének is rossz ha egész nap megy valami zaj a háttérben.
Ha a kislányomnak van kedve, akkor youtube-on bekapcsolunk valami zenét, vagy néha az én kedvenceimet hallgatjuk de ezt se egész nap nyilván.
Bartók rádiót és meselemezt szoktunk legtöbbet hallgatni. (általában napi többször fél órát játék közben).
Illetve a gyerek engem is sokat hallgat, mert diavetítőfüggő, napi 7-8 mesét le kell darálnom, ha nyugit akarok:)
Néha szoktam zenélni (furulya, ütős hangszerek), de azért nem naponta meg max 15-20 percet.
Ezenkívűl napi fél órát nézünk mesét is, akkor nyilván a tv szól.
Délelőtt szokott menni a tv, változó, hogy mi. A Viasaton megy a Sütimester, azt szeretem, vagy egy-egy sorozat része. Van, hogy újraindítok filmet a lejátszási listából, amit jó lett volna este megnézni, de elaludtam rajta. (Nyilván, itt szelektálok, hogy mi az, ami napközben is nézhető, tehát véres, horror stb. nem.)
Ha alszik a baba vagy a gyerekek, akkor kikapcsolom, olyankor csend van.
Én mindig is úgy éltem, hogy háttérzaj van körülöttem, nem tudok úgy élni, hogy mindig csend legyen.
A gyerekeimet sosem érdekelte a tv, a nagy már leül mesét nézni, de a kedvenceiből egy-egy részt megnéz, aztán megy is a dolgára. A kicsi max. a reklámra figyel fel vagy a zenére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!