Ti mit tennétek ilyen helyzetben?
Figyelt kérdés
Néhány hete tudtam meg, hogy terhes vagyok. Nagyon megörültünk a hírnek, nem is reménykedtünk, hogy ilyen hamar összejön a pocaklakó :) A férjem közben néhány napja kapott egy nagyon kecsegtető állásajánlatot, két hónap múlva kezdhetne...de az állás Pesten van, mi meg 100 km-re lakunk onnan, szóval költözni kéne. Nekem nem túl piacképed bölcsész végzettségem van..szóval ha elköltözünk és felmondok, akkor igaz, hogy a Párom többet fog keresni, de én szinte minden támogatástól elesek...nem tudom, hogy terhesen hová vennének fel, hacsak nem találok azonnal munkát. Úgyhogy az egyetlen ötletünk az volt eddig, hogy eljövök táppénzre (sokat stresszelek a munkahelyem miatt, és ezt a dokim is tudja, úgyhogy biztosan kiírna), aztán szépen elköltözünk. Az állandó lakcímem most is a szüleimnél van, úgyhogy csak a tartózkodási változna. És nyilván nem reklámoznám semmiféle közösségi oldalon, hogy elköltöztem, a kollégáimmal pedig nem túl szoros a kapcsolatom. Én sokat dilemmázom ezen, mert nem akarok ilyen szemét lenni a munkáltatómmal, hogy csak azért fizesse a táppénzemet, hogy nekem eszembe se jusson majd visszamenni dolgozni. Bár tény, hogy elég szemetek velem a cégnél, sokszor kihasználnak, úgyhogy a férjem szerint butaság ezen rágódnom és a saját érdekeinket kéne szem előtt tartanom. Tényleg sokszor túlóráztatnak hobbiból, és csináltatnak velem olyan dolgokat, ami a magánügyük (családi vállalkozás). Szerintetek ez járható út...? És ha mégis megtudják, hogy elköltöztem, mit tehetnek? (Persze az egész dolog csak akkor áll, ha a férjemnek tényleg összejön ez a munka és a kezében lesz róla a papír, hogy felvették).2015. jan. 5. 20:38
1/3 anonim válasza:
Táppénz és költözés.
" És ha mégis megtudják, hogy elköltöztem, mit tehetnek?" Szerinted? Semmit.
2/3 anonim válasza:
Én is költöznék és táppénzre mennék. Mivel terhesen védett vagy, ezért nem rúghatnak ki, ha a szerződésed határozatlan.
3/3 anonim válasza:
Jaj de aranyos vagy! :) A táppénzt nem a munkáltatód fizeti, hanem a TB. Az első két hét betegszabit meg majdcsak kiköhögi valahogy a céged... szerintem biztos megdolgoztál érte. Ne ez legyen a szempont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!