Hogyan lépek ebben a helyzetben?
Hosszú lesz, előre szólok. Nem annyira baba téma, de részben köze van hozzá.
Két férfi között örlődöm. Az egyik az exem, akivel biztonságban érzem magam, és úgy érzem, TŐLE szeretnék gyermeket. Ő is szeretne tőlem. Őt igazán szeretem, nem szerelemmel, hanem tiszta, őszinte szeretettel. Vele egy hülyeség miatt szakítottam, fiatal és meggondolatlan voltam. A másik fél, a jelenlegi párom, akit nem szeretek, hanem talán kedvelek csak, viszont sajnálom. csúnyán becsapott év elején, megcsalt. Megbocsájtottam, mert megsajnáltam. Most is érzi, hogy rezeg a léc, és nagyon igyekszik, de sajnálom. Nem tudnék fájdalmat okozni neki azzal, hogy itthagyom. De tőle nem akarok semmit már, nem bízom benne az eset óta.
Mit tegyek? Tudom, kit, és mit akarok, de mégsem megy... Van valami ötletetek, hogyan tudnék kilépni egy ilyen kapcsolatból?
Tehát a párod becsapott és megcsalt. Te meg nem tudod otthagyni, mert SAJNÁLOD és nem akarod megbántani. Miért is sajnálod? Mert megcsalt és becsapott? Nem te vagy itt az áldozat véletlenül?
Erre nem lehet mitmondani, csak azt, hogy aki h*lye...
Ha a két pasi között kellene választani, akkor nem kérdés, hogy inkább az ex, akiben megbízol, szeretettel szereted, el tudod képzelni, hogy gyereket szülj neki.
A másik nálam szóba sem jöhetne. Nem azért, mert megcsalt, mert lehet, hogy tényleg valóban megbánta, és nem tenné meg többet, hanem azért, mert a tette hatására elmúlt a bizalom, a szeretet.
A sajnálat meg nem tud tartósan egyben tartani egy kapcsolatot. Ha gyerekben gondolkodsz, akkor pláne nem, mert a gyerekvállaláshoz igaán stabil kapcsolat kell.
Hogyan hogyan mondd meg neki? Hát egyenesen. Nincs annál megalázóbb, ha csak azért van az emberrel valaki, mert sajnálja. Neki is rosszat teszel azzal, ha szánalomból benne maradsz a kapcsolatban, mert az előbb-utóbb visszaüt. Gyűlölni fogod, mert nem szívből vagy vele, és ő is gyűlölni fog, mert csak a szánalmadat kapja.
Azt is tudnod kell, hogy nem csak ez a két pasi van a világon. Adj esélyt magadnak, hogy olyat találsz, akit szerelemmel tudsz szeretni, és akiben megbízol.
Ha meg mégis az exet választod, akkor is adj magadnak időt arra, hogy tisztába tedd az érzéseidet, és ne hamarkodd el a kapcsolat mélyítését, pláne ne a gyerekvállalást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!