Szerintetek jogos volt, hogy a gyógyszertárban nem akartak kiszolgálni?
Terhességem vége felé, egyszerűen nem tudtam elaludni, mert annyira bedugult az orrom. Nem voltam megfázva meg ilyesmi, tehát ki sem tudtam fújni. És csak úgy sikerült elaludni, hogy 1 fújás orrspray-vel, az kitisztította addig, az meg már engem nem zavart, h utána is bedugult és horkoltam. :) Na a lényeg, h bementem a gyógyszertárba, h vegyek orrspray-t, ahol a nő kijelentette, hogy nem ad nekem,m terhes vagyok. Én akkor így szóhoz sem jutottam, egyszerűen kimentem onnan és a párommal vetettem.
(Orvosom is azt mondta, h napi 1 fújás nem árt és máshol is ezt hallottam. )
Én beírtam volna a panaszkönyvbe!
Honnan tudja hogy neked kell?
És ha mondjuk a szomszéd öreg néninek akarnál venni valamit amit nem lehet terhesen beszedni?
Ez felháborító
Tényleg azért írtad ki a kérdést, hogy mások megnyugtassanak téged, hogy NEKED VAN IGAZAD? :)
Szerintem mindegy hogy jogos volt-e vagy sem. Ha nem szolgáltak ki, bemehetsz egy másikba is.
Helytelenül járt el a gyógyszerkiadó (asszisztens vagy gyógyszerész). Kötelessége ugyanis tájékoztatni a betegbiztonsági kockázatokról, de szintén kötelessége kiadni a gyógyszert, amit kérsz mindezen információk ellenére.
Egyébként terhesség alatt korlátlanul alkalmazhatók a sóoldatos orrspray-k, de a dekongesztánsokat tartalmazó ("gyógyszeres") orrspray-k alkalmankénti, kis dózisú adagolása sem jelent veszélyt a terhességre nézve (amennyiben nincs korrigálatlan magasvérnyomásod). Ha ez utóbbi készítményeket választod, legjobb várandósoknak az Afrin orrspray - ez polimerekhez kötve tartalmazza a hatóanyagot, így nagyon kevés jut be belőle a véráramba, ezzel még minimálisabbra csökkentve a kockázatot.
egy gyógyszerész
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!