A félig állatok miért vállalhatnak gyereket?
Igen, egy amolyan "felhergeltem magam" kérdés, és tudom, hogy csinálhattam volna azt is, hogy nyugodt maradok. Tudom azt is, hogy ordít a kérdésen, hogy "és nekem miért nincs rá esélyem" lenne a teljes. Mégis, árulja már el valaki, lehetőleg az érintettek is, hogy miért vállal gyereket olyan, aki 1) nyolc vagy több év alatt alulmaradt az alapszókincs helyes írásmódjának elsajátításával folytatott harcában, vegyes okokból, 2) annyi agya nincs, hogy embernek való nevet adjon az új játékának, ha már emberről beszélünk, és 3) kitalálható alapdolgokat nagyszülőtől, szülőtől, vagy végső esetben google-től és szakosodott portáloktól is lusta legyen "megtudakolni"?
Leesik az álla annak, aki évek óta már csak frissíti az ismereteit a felelősségteljes gyermekneveléshez kapcsolódó témakörökben, közeleg a harminchoz, esélye nincs több költözés és több, hosszabb pénztelenség nélkül megúszni az elkövetkezendő két évtizedet, tudatában van annak, hogy bőven van mit megismernie, és józan mérlegelés alapján halasztja a gyerekvállalást, képes jó hatásfokú fogamzásgátló módszereket használni hiba nélkül, stb... Szerinted a törvény még támogatja is, hogy lehetőleg a funkcionális analfabéták egész hada pakolja a kölköket évekig a nagyvilágba, olyan következő generációt hozzon létre, ami már tényleg szinte kéri, hogy elnyomják? Hogy azok neveljék fel a következő generáció igen bő felét, akik meghatározó viselkedésmintaként a teljes kudarcuk verbális körülbástyázását örökítik át az életre felkészítő, érett és józan szemlélet helyett? Kell ennek így lennie?
Megpróbáltam összeszedni a vicces szavakat a hozzászólásodban, kedves 58%-os, de az "ott hon"-nál feladtam :) Te komolyan azt hiszed, hogy nem tűnik fel, hogy melyik választ írtad te, és melyiket nem? A százalékod, és az enyhén szólva sajátos helyesírásod alapján könnyen be lehet téged azonosítani, és csak saját magadat teszed nevetségessé.
Petra
Röhejesek vagytok! :D
Ha ilyen rossz emberek vannak akkor ti minek alacsonyodtok le a szintjükre? Ja ti megtehetitek mert van eszetek? Szerintem épp nektek kéne megmutatni, de nem, így semmivel sem vagytok jobbak. Szerintem senkinek semmi köze hozzá, hogy ki vállal gyereket. Nem hiszem hogy a 10 gyerekes Dzseniferek miatt lenne másnak bizonytalan otthona vagy meddősége... Ez is csak éretlenségeteket mutatja hogy irigyek vagytok rá, mikor semmi köze hozzátok! Sőt mondok valamit! Nekem az ilyen "okos" anyukáktól ugyanannyira feláll a szőr a hátamon mint a butáktól! Ők lesznek azok akik szaknyelven beszélnek, és mindig mindent szakszerűen csinálnak, és mindent tudnak minden irányból. Fúúj.. A gyerek nem egy gép vagy valami nagyon nehéz és veszélyes dolog. Csak egy gyerek, természetesnek kéne lennie! Az ilyen szakszerű anyukák legalább olyan rosszak, mert igaz hogy mindent elfelejtenek amit olvastak ahogy megszületik a gyerek, de addig legalább igedbajosak lehetnek, mert olvastak valamit valamelyik könyben ahol mondtak valamit ami lehet hogy velük nem úgy van és akkor jaj mi lesz! :D
Igen, idegesítő ha valaki csak szüli a gyerekeket, és nem tudja őket rendesen ellátni, nevelni. De ti semmivel sem vagytok jobbak, csak itt ölitek egymást, ahogy minden kérdésnél! Mindig találtok valakit akit lehet gyilkolni. Nem így kéne kelezni a stresszt ami a gyerekkel jár! Evvel úgy sem értek el semmit, csak magatokat alázzátok....
17:36 Így, hogy a végén le is írtad, hogy neked a gyerek stresszkeltő, már értem az egészet.
"Szerintem épp nektek kéne megmutatni" feltéve, hogy nem késtünk el kissé az ő esetükben. Felhívjuk a még gyermektelenek figyelmét arra, hogy inkább a kellemetlenebb utat válasszák, ha önmaguk előtt nem titok, hogy nem készek rá. És finoman szólva bosszantó látni, hogy csimpánzok telesz@rják a nehéz sorsú kis országomat a jövőtlen kölkeikkel. Vagy jó lesz nekünk majd?
"Szerintem senkinek semmi köze hozzá, hogy ki vállal gyereket."
Akkor aki méltóztatik elvinni egy ilyen célokra kirakott inkubátorba a szökevényét, vagy esetleg bátorkodik a nyaka kitekerésével vagy inkább anélkül berakni egy kukába valami elhagyott helyen, az hadd tegye, se nem mindenki ügye, se a törvényre nem tartozik? Ha nevelőszülőknél klasszisokkal jobb élete lenne a gyereknek, de ő nem adja, mert kell neki, ha már úgyis megmagyarázza, miért rossz a gumi vagy miért nehéz használni, akkor simán ő tudja jobban? Ha tömegesen van ez, ha nem tudok bevásárolni anélkül, hogy ordibáló, kisgyereküket ráncigáló és teljesen elnyomó, agyatlan sz@rházi nőstények műsorába ne botlanék, akkor nem tartozik senkire?
"akik szaknyelven beszélnek"
Túlvetíted. A tudatosság csak a szükséges alapismereteket és a folyamatos, tulajdonképpen boldog odafigyelést jelenti. A ballaszt-tudás, a túlmagyarázás ismét nyomasztó lehet gyerekszemmel, de az a kisebbik probléma, ha már minden adott, csak a fölösleget kéne eldobni. Akiknek az iskola elvette a kedvét attól, hogy érdeklődjenek a tudásszerzés iránt, azokat meg fel kéne locsolni valahogy, hogy ez azért kevés lesz. Kapták.
"Csak egy gyerek, természetesnek kéne lennie!"
És persze Dzsenifernek. Oké, tudom, hogy nem, csak jelezném, a természetességet már legalább ketten tartjuk fontosnak :)
Idegbajos anyukák meg akkor vannak, ha megengedik maguknak ezt az érzelmileg éretlen luxust, hogy úgyszólván elragadják őket az indulatok. Te laksz a bőrödben, ez az indulatosdi csak amolyan mese. Könnyű elhinni, ha a legtöbben mélyen hiszik, és még kényelmesen el is lehet hárítani a felelősséget vele. Egyszerűbb kihagyni a dühöngést és az aggodalmaskodást, bólintani egyet arra, hogy "ez van most" és tenni, amit épp kell, tehát sápítozni pont nem, mert nem kell. Nevezik ezt felnövésnek is.
"valamelyik könyvben mondtak valamit"
Nem az olvasás a cél. Kell könyv is, kell figyelni a szakértők gondos, írott monológjaira. Amikor két amolyan 'szakember' irományai közt itt-ott ellentmondás feszül, az világosan bizonyítja, hogy a könyv közléseire támaszkodni nagy könnyelműség lenne. Józan ész, természetesen. Lesz újdonság a könyvekben bőven, de aki nem rohan az értelmezéssel, az talál meglepően sok "levegőben lebegő" információt is. Nem úgy kell olvasni, ahogy a "rohanó emberek" szoktak, semmi nehéz eddig.
"Mindig találtok valakit akit lehet gyilkolni."
Nem tudok abban hinni, hogy bárki is ilyen céllal ír. A trollkodás felismerhető arról, hogy nem is akarja álcázni magát, csak a fricska a cél, nincs még mögöttes mondandó se, izzik az irracionális indíték. Aki meg legjobb tudása szerint feltárta a gondolatait, az megtette, amit itt lehetett. Vagy másképp gondolod?
A "minek alacsonyodtok le a szintjükre" gondolom abból a szemszögből íródott, amit az általam megfogalmazottakkal egyetértők szemszögének gondolsz. Abban se tudok hinni, hogy bárki is úgy élné ezt meg, hogy lealacsonyodni vagy leereszkedőn kell írni bárkinek is. Személy szerint abban hiszek, hogy mindenki lehet nagyon erős, nem csak fizikailag, hanem fejben is, ha kitartóan edzi azt, amije van. A genetikai különbségek nem lényegesek, igazából nem is lehet becsületesen mérni ilyesmit. És feltűnő, hogy akik nem akarnak semmit, azok mintha átlag alatti képességűek lennének, pedig ennyien nem lehettek a leggyengébbek közt suliban. A kényelem jó dolog, milyen kár, hogy nem való semmire. Aki kényelmesen akar olvasgatni, az csalódik, amint elé kerül valami kiadósabb. Nincs min csodálkozni. Ettől még nem adunk le a vastagságból :)
Huhhh, most akadtam erre a kérdésre.
Nem teszem fel külön az én kérdésem, csak megfogalmazódott bennem : intelligens ember feltesz ilyen kérdést?
Részemről a válasz egyértelmű..........
Kedves kérdező!
Véletlenül nem Te vagy e közösség azon tagja aki minden héten feltesz ilyen jellegű kérdéseket?Pl.:"titeket is idegesít a tejcsi szopcsi fürcsi kismamák által használt beszéd?(nem tudom belinkelni mert nem válaszoltam rá és már nem találom de valahogy így hangzott a kérdés) ez a kérdés minden héten felmerül.Most teljesen más jellegű a Te kérdésed csak valahogy ugyan úgy fogalmaztok (az a kérdező azt írta magáról hogy nyelvész)
Szóval én csak kíváncsi vagyok hogy véletlenül nem egy és ugyanazok vagytok?
Bocs a z OFF-ért.
Amúgy sok mindenbe egyet értek Veled (bár néha egy kicsit durván fogalmazol) DE sajnos nem lehet ellene tenni semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!