Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kisgyermekes anyukák! Mennyire...

Kisgyermekes anyukák! Mennyire tudtok magatokra költeni, új/használt ruha stb. téren? Ill. milyen ruhákat hordtok, színben is akár?

Figyelt kérdés
Eddig nem nagyon vásárolgattam ruhákat,most meg ki vagyok fogyva belőlük.2-3 éves cuccaimat hordom.De inkábbb a színösszeállításban szeretnék változtatni.Itt az ideje,h legalább minden hónapban 1-2 ruhát megvegyek magamnak.Farmernadrágot vettem 3 db-ot,szülés után szűkösen,de még jók a régebbi nadrágjaim(azokból jó,ha 2 normlisan néz ki).Felsőim,amik vékonyabbak,bézs és barackvirág színűek.A pulcsik,amiket most hordok,4 szürke színű,egy van ami színes,ez királykék.
2015. jan. 4. 11:19
 1/10 A kérdező kommentje:
Olvastam szín-és stílustanácsadásról,de azt az én pénztárcám nem engedi.9 hónapos baba mellet pluszba ez már nem fér bele.Ezért is kérdeztem,hogy színben mik azok a ruhák,amiket felvesztek.
2015. jan. 4. 11:21
 2/10 anonim ***** válasza:
72%
2 hónapos a Kisfiam. Pénteken koltottem magamra kb 50 ezret. Vettem két nadrágot(fekete, kék), szűk nadrágok. Egy fekete mini szoknya. 3 felsőt, egyik szürke, egyik tűzpiros, egy virág mintás). Csizmát vettem. Még februárban szeretnek 2 inget venni.
2015. jan. 4. 11:23
 3/10 anonim ***** válasza:
Engem konkrétan nem érdekel a trend, hogy milyen színeket vegyek. Azt veszem, ami megtetszik. Ha ez hupilila, akkor azt. Egyébként általában havonta-2 havonta veszek magamnak 1-2 ruhadarabot, van kék és rózsaszín farmerem, barna nadrágom, mályva, tégla, fehér, kék és keki színű pulcsim, piros, rózsaszín, kék, zöld, fekete pólóm. Mindig épp a kedvemhez valót veszem fel, jól lehet variálni őket.
2015. jan. 4. 11:45
 4/10 anonim ***** válasza:
75%
Szülés előtti cuccaimat hordom, de vettem pár dolgot azóta is, én sok színesebb dolgot hordok, nadrágom van fekete, bézs, barna, kék farmer, pulcsi van minden színben (fehér, fekete, bordó, sötét és világos lila, rózsaszín, zöld, téglavörös, bézs, világos és sötétbarna, kék, színes csíkosok, káró kockásak) plók szintén mindenfélék, szoknyák fekete, barna, farmer, lila, rózsaszín mintás színekben, blúzok meg csinos cuccok is vannak, azokat csak ritkán hordom. Nyárra van kb 8 egyberuhám színesek és egyszínűek. Csizma, cipő, szandál egy rakat. Én folyamatosan tartom szinten a ruhatáram, szezononként 4-5 darabot veszek, de azok jó minőségűek, márkásak, így sok évig kitartanak. Mivel sok ruhám van ráérek sznite mindig akciósan vásárolni. Néha túrkálok is, de nem halomra, csak ha valami nagyon jót találok. Szeretek összeltözni a lányommal és a férjemmel. Amúgy ezeket a színeket nem kell túlmisztifikálni, az arcod mellé teszed és látod, hogy illik-e hozzád, és szépen megtanulod, hogy mi jó neked és mi nem. Ha meleg színű a bőröd, hajad, szemed, akkor a meleg árnyalatok fognak jól állni, ha hideg, akkor hideg. De nem mindegy az sem, hogy mennyire telített egy szín, de ezt úgyis látod, hogy jó-e vagy nem. Mivel minden színnek van hideg-meleg, telített-telítetlen, sötét-világos árnyalata minden színből lehet neked jól állót találni, kísérletezz bátran!
2015. jan. 4. 11:56
 5/10 anonim ***** válasza:
77%

Szülés előtt nagyon szerettem a fekete ruhadarabokat (igaz most is),de olyan sokan mondták,hogy kisgyerek mellett hordhatnék szinesebb ruhákat is.

Szerencsére anyagilag is jól állunk.Hetente veszek magamnak új ruhákat üzletből pl:Tally weijl,Zara,New Yorket,Bershka,Promod,Stradivarius,Zara, Envy stb.

Használt ill. turis ruhákat soha.

Szóval amiket veszek azok mostmár többnyire szinesek.

Kék,rózsaszín,piros,bézs,citromsárga,zöld,de persze van köztük fekete is. :D

Leginkább egybe ruhákat hordok harisnyával,azokat szeretem.Vagy elegánsabb nadrág,felső,kiskosztüm.

27/N

2015. jan. 4. 12:07
 6/10 anonim ***** válasza:
96%

Egyátalán nem tudok magamra költeni, még használtra sem, nemhogy újra. Irigyellek titeket, hogy titeket nem mond el a férjetek mindennek, ha vennétek magatoknak új ruhát.

Irigyellek titeket, persze jó értelemben:)

2015. jan. 4. 12:26
 7/10 anonim ***** válasza:

Turiba szoktam venni nadrágot és felsőt. Amikor itthon voltam, akkor nem mentem gyakran.

Mielőtt visszamentem dolgozni, akkor költöttem egy nagyobb összeget új ruhákra. Azóta olyan 2-3 havonta veszek magamnak.

2015. jan. 4. 12:31
 8/10 anonim ***** válasza:

Minden hónapban költhetnék magamra, de már nem teszem, mert így is rengeteg cuccom van :)

Egy ideig vásárolgattam szinte ész nélkül, de semmi értelme, mert így sem lett könnyebb reggelente az öltözködés, sőt! :)

Amúgy szinte mindent leértékelve vettem, pont ezért estem bele a tipikus "ennyiért nem hagyhatom itt" csapdába! Pl. 700 Ft-os farmer rövidnadrág a Mango-ból vagy 1500 Ft-os alkalmi ruha a H&M-ből csak állnak a szekrényben címkével együtt...

Szívesen meg is válnék akár pár dologtól, nem is feltétlenül a pénz miatt, de azért néha röhejes, hogy sokszor 100 Ft-ért sem lehet eladni valamit, mert nem kell senkinek.

Amúgy szerintem is az a legfontosabb, hogy passzoljanak egymáshoz a ruhatár darabjai, így kevesebb cuccal is jól lehet öltözni. Ha illik a stílusodhoz, akkor érdemes venni 1-2 db jó szabású blézert, pl. egy színest és egy semleges színűt, mert iszonyat jól feldobja a külsőt és még a legegyszerűbb farmer+póló összeállítást is nőiesebbé tesz.

Vagy pl. egy sál is sokat tud dobni, ha semleges színűek a ruháid, akkor legyen színes.

2015. jan. 4. 18:08
 9/10 anonim ***** válasza:

5-ös vagyok.

Komolyan nem értem,hogy miért vagyok minden ilyen kérdésnél lepontozva.De arra rájöttem,hogy aki nem költ magára,mert nincs pénze,ideje vagy inkább a gyerekre költi,az egyből 100%-os,aki meg költ magára,törődik magával,sőt még a gyereke is maximálisan megkap mindent,az egyből le van pontozva!

Mi ez,ha nem irigység???

Szánalmasak vagytok!

2015. jan. 4. 20:33
 10/10 anonim ***** válasza:
Első válaszoló vagyok . Én is le vagyok pontozva! Elnézést, hogy dolgozok 17éves korom óta, suli es utána fosuli mellett is végig....és most 28évesen van pénzem a gyerek mellett ruhát venni magamnak!
2015. jan. 4. 23:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!