Kinek melyik fiú és lánynév tetszik és melyik nem?
Nekem a régi, magyar nevek tetszenek: Anna, Éva, Sára, Endre, Barna, Vince
Ami nem tetszik a mostanában felkapott mindenféle becézgetés, külföldi nevek: Pl Zselyke, Benett, Kevin, Mici stb. A szülőknek arra is gondolni kellene, hogy egyszer felnő az a gyerek. Míg 5 évesen elmegy az a név, hogy Eperke, 40 évesen már lehet, hogy utálni fogja.
(Bocsánat.)
Nekem is a hagyományos nevek tetszenek (pl. Krisztina, Sarolta, Veronika, Péter, András, Sándor), viszont a túlbecézett, komolytalan (pl. Eperke) és cifra, idegenkedő (pl. Fernanda) neveket nem kedvele.
Nekem az átlagos, nem túl kirívó, és külfön is kimondható-megérthető nevek tetszenek, pl. linda, Izabella, Nóra, Ádám, Áron, Márk
Nem adnék olyat, ami becézésnek tűnik, pl. Manka, Panna, olyat, ami nagyon szokatlan, pl. Külliki, Manó, vagy bugyuta hangzású, pl. Boborján, Málna, illetve régies hangzású, pl. Nimród, Erzsébet, János.
Az örökérvényű nevek tetszenek, amik soha nem mennek ki a divatból. A divatnevek komolytalanná teszik az embert egy idő után. Legyen az ősmagyarkodós vagy Dzsesszika típusú. A Noa, Kira, Zamira jellegű nevekkel egyáltalán nem tudok mit kezdeni.
Tetszik pl. Bori, Ágnes, Eszter, Nóra, Emília, Sára; András, Miklós, Szabolcs, Bulcsú
Nem tetszik pl. Kevin, Kötöny, Oszkár, Brendon, Joel, Szebasztián, Balambér :)
Ízlések és pofonok, de amik nekem tetszenek, a Gergely, Dániel, Máté, Hunor, Nimród, Zalán, Ádám. Villő, Kincső, Viktória, Nelli, Léna, Júlia, Dóra, Luca, Réka, Helga, Marcell, Erik.
Nem adnék nagyon ritka neveket pl. Eufrozina, Enciána, Keán, Konnor stb.
Gyümölcsneveket sem: Málna, Eperke, Boróka, Bodza.
Meg szappanopera neveket sem pl. Ronaldó, Rikárdó, Dzsinó, Dusztin, Dilen, Brendon, Eszmeralda, Dzsesszika, Kiara, Dzsenifer stb.
És olyat sem, amiért később csúfolhatják, Ivó, Leokádia, Eufémia, Vitéz, Bátor és társaik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!