Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van kedve valakinek elmesélni,...

Van kedve valakinek elmesélni, hogy milyen volt mikor először hazavitte a babáját?

Figyelt kérdés
Hogy teltek az első napok? Milyen érzések voltak benned? Hogy éltétek meg? Érdekel a praktikus és a lelki vonzata is a dolognak.
2015. jan. 1. 16:05
 1/8 anonim ***** válasza:
Bocsi az offért,de ez engem is nagyon érdekel,jò a kérdés :)
2015. jan. 1. 16:09
 2/8 anonim ***** válasza:

juliusi a lanyom, 10 napig voltam korhazban, csaszarral szuletett es belazasodtam, emiatt nem engedtek haza. mivel alapbol egy stramp csaj vagyok, nagyon megtort lelkileg a korhaz: a szoptatasi nehezsegek, a sok infuzio, alig birtam latogatokat fogadni, de foleg a tudat, hogy a ferjem nem toltheti a lanyaval az elso krt hetet...

amikor bealltunk a kocsival a haz ele el is pityeregtem magam. gyenge voltam kimerult de masreszt rogton jott az anyai oszton: gyorsan kipakolni mosast bekeszitteni szoptatni stb.

anyukam at jott egy hetre o segitett a hazimunkaba. nagyon letort a kosz, a gaz a kertben ugyh emiatt nem volt tul rozsas a kedvem. a vedono kijott es mondta h kezdjuk el a tapszeres potlast. na ezen persze efybol mindenki kiakadt azonnal hivjak szoptatasi tanacsadot uristen mi lesz ha tapszres lesz stb. a ferjem is eroltette a szoptatast persze mostmar halas vagyok erte, de akkor ott ugy ereztem senki nem ert meg es nyugalom kell :) tomboltak a hormonok na.

par napot a kanapen aludtam a baba szobajaba es kb 2 orankent szoptattam...a tejem 2 hrt mulva jott meg addigra en is jobban lettem, a hazimunkara is jutott idom ugyhogy megnyugodtam es kb innentol kezdtem el orulni igazan az anyasagnak :)

2015. jan. 1. 16:29
 3/8 anonim ***** válasza:
szintén júliusban szültem császárral, mi 4 napot voltunk csak bent. mi akkor még anyukámékhoz mentünk haza. nagyon kedves akart lenni és elpakolta a szobánkat kitakarított, és összecsukta az ágyam (egy kihúzhatós 3 személyes kanapén aludtunk).mikor felkászálodtam az emeletre és láttam hogy nem tudok egyből lefeküdni a fájdalomtól sírogörcsöt kaptam. nem telt el fél óra és már jöttek a látogatok. szintén sírva fakadtam mert nem tudtam őket hová tenni, fáradt voltam a fájdalomtól és pihenni szerettem volna és a babával lenni. mikor kihuzták az ágyam és megágyaztunk és lefeküdtem és a babát magam mellé fektettem és odaért végre a férjem is akkor a fellegekben éreztem magam. pihenés után meg csak ugy jött a fürdetés, a felenkázás, mikor pici volt állandóan meg maszíroztuk a picit, majd végre felöltöztettük meg etettük és el modhatatlan amit akkor éreztem. onnantól minden rutinszerűen ment nem volt semmi problémánk. egyből lett napirendünk szépen ment minden. hihetetlen volt, és fantasztikus. aha minden rendben lesz akkor idén szintén júliusban a nagy szülinapján megszületik a pici is. nem tudom mennyivel lesz másabb majd vele mint az elsővel:):)sok örömöt és könnyű szülést kívánok nektek!:)
2015. jan. 1. 17:34
 4/8 anonim ***** válasza:

Az elsőnél vártam hogy haza engedjenek, de a kórházban biztonságban éreztem magam, ha bármi lenne, ott tudnak segíteni azonnal.

Nekem egy parám volt, meg ne haljon a gyerek:) mindig néztem vesz-e levegőt:)

Na meg hogy eszik-e rendesen.

A kórházban adtak pótlást, de itthon nem volt táp, csak a cici, doki nem irta fel, szoptassam, majd lesz tej, de nem volt elég tejem, sírtam a babával mikor még éhes volt, mértem mennyit eszik, aztán vettem recept nélkül, s szopi után kipótoltam.

A férjem mindenben segített, elveztük a babázást, de nagyon fárasztó volt. Éjjelente sokat kelt enni, nem aludt el csak ha órákat ringattuk.

Nem aludt a kiságyban csak köztünk... De annI örömöt adott egy egy mosollyal, hogy elfeldtem az éjjeli 3-órás fentlétét másnap reggel:)

A másodiknál már tudtam mi hogy van, a kórházi pár nap gyorsan elszaladt. A lányom jött minden nap a férjemmel, az ablakon keresztül nézte a kistesót, mindig mondta még ne tolják vissza, vagy hozzam majd ki mégegyszer.

Nem hiányoztak neki, nagyon jól elvolt 4 napig az apjával otthon.

Mikor haza engedtek jöttek értem, nem volt otthon főtt kaja, megálltunk a Mekibe ebedért:)

Otthon alig várta a nag hogy a kicsit megnézze, megfogja.

Betettük a hintába a picit, a nagy énekelt neki, simogatta, puszilta...

Hámlott a bőre, a nagy szedegette, kapargatta le róla :)

Minden csoda 3 napig tart, utánna már nem nagyon foglalkozott vele.

Ott az volt nehéz, hogy a nagyra nem volt elég időm a szoptatások, altatások lefoglaltak egész napra, azért mart a lelkiismeret, nincs rá elég időm, ezért elment a Nagyihoz nyaralni. Így vele játszottak, en meg babázhattam

2015. jan. 1. 18:27
 5/8 anonim ***** válasza:
Áprilisban szültem. Vasárnap este kezdődtek a fájások, hétfőn délután 3-ra lettek rendszeres 5 percesek, ekkor mehettünk be a kórházba (külföld, itt ez a protokoll) és este 9-kor született meg a fiam. Kedden reggel a gyermekorvosi vizsgálat után mehettünk haza. Nagyon furcsa érzés volt, lévén gyakorlatilag pár óra telt csak el az otthonról való elindulás és a hazaérkezés között. Az első jó pár nap pihenéssel, regenerálódással és ismerkedéssel telt, csak a férjem volt itthon velünk az első 2 héten. A következő babánál is így akarjuk majd.
2015. jan. 1. 18:46
 6/8 anonim ***** válasza:
Még anyukáméknál laktunk, oda mentünk a kórházból. Hozzátartozik h élőhalott voltam a szülés után. Előző nap kérdezte mit ennék, megrendeltem a menüt és az várt otthon. Olyan jót ettem, soha nem felejtem el. Mikorra hazaértünk, ki volt takarítva a szobánk, befűtve, tiszta ágynemű húzva. Este 6 körül értünk haza, nagyon fáradt voltam, a gátsebemtől ordítani tudtam volna, a melleim bedurranva, nagyon sz@r állapotba voltam. Állva ettem, állva csináltam mindent, csak ne kelljen leülnöm mert sírva fakadok. Alig telt el fél óra, megérkeztek anyósék. Szerencsére kapcsoltak h rohadtul nem hianyoznak most, gyorsan el is húztak. Jött a fürdetés, anya fürdette első nap, megmutatta hogy kell. Utána megetettem a fiam, én is bezuhantam az ágyba. Párommal gyönyörködtünk kicsit :)Anya addig kiszedte a kórházi cuccaimat, vitte mosni. (A kórházból is hazahordta, mosta, áztatta a véres dolgaimat, imádom, örök hálám neki) Eljött az éjszaka, kelés percre pontosan 3 óránként. Ciciztetés, a tejem kevés, ordítás. Már a khban is kapott pótlást, de ott nem irtak fel tápszert... alig vártam h reggel legyen, anyu ment a gyerekdokihoz receptért, majd a gyógyszertárba. Semmi dolgom nem volt, anyu mosott főzött takarított, az első héten otthon is maradt velem. Ismerkedtem a helyzettel az első napokban, felfoghatatlan volt minden :) Majd megkezdődött az állandó sírás/nem alvás, hasfájós volt a babám. De ez már egy másik történet :)
2015. jan. 1. 21:52
 7/8 anonim ***** válasza:
Felemelő érzés volt,tele voltam energiával,s mivel a harmadik csemete volt,már cseppet sem izgultam.Császár volt,amit harmadszorra végre jól csináltak.A nagyobbik tesó vitte be a házba,én pedig másnap már füvet nyírtam.Az első után viszont alig tudtam vánszorogni,összeszedtem a műtőasztalon egy gerincsérvet-hogy császármetszés címén mit műveltek nem részletezném- és egy horror volt az első félév.Ami ugyan az mindegyiknél,az extra vastag betétek,hasháló,sok narancslé,berobbant cicik és megemelkedett testhőmérséklet,izzadás és spontán folyó keblek.
2015. jan. 2. 02:01
 8/8 anonim ***** válasza:
Januárban szültem tavaly, tehát mindjárt egy éves lesz a kisfiam. Tervezgetjük a szülinapját, így mostanában egyre többször gondolok vissza a szülésre és arra a napra mikor hazahozhattuk. Egy keddi napon született. Azt mondták, ha minden rendben, akkor szombaton megkapjuk a zárót, jöhet apuka és vihetjük haza a kisfiunkat. Sajnos csütörtökre besárgult így még péntek este sem volt biztos, hogy másnap mehetünk vele haza. Nagyon rossz érzés volt akkor, mert a szobatársaim pakoltak össze este az én fiam pedig még a kékfény alatt feküdt. Másnap 9 körül a gyerekorvosi vizit után kellett a gyerekekért menni a csecsemősosztályra. Annyira irigykedtem azokra, akik már biztosan tudták, hogy ma mehetnek haza a picivel. Emlékszem, hogy amikor kinyílt az osztály ajtaja, láttam, hogy azoknál a babáknál, akiket ma hazaengednek a takarójukon ott volt egy kis kitöltendő papír a PromoBox ajándékcsomagért. Izgatottan vártam, hogy vajon az én kisfiam takaróján is ott lesz-e. És igen! Felkiáltottam egy nagyot, hogy "jajj, de jó, vihetjük haza". Soha de soha nem örültem semminek annyira, mint akkor annak, hogy ma végre megkezdődhet a közös életünk otthon. Amint a csecsemős is mondta, hogy a gyerekorvos áldását adta arra, hogy hazamehet a fiam, azonnal hívtam apát, hogy hozza a hordozót, mert megyünk haza! Visszatoltam a babámat a szobába, elkezdtem őrült módon pakolni befelé a csomagunkat. Szopizott kicsit, én is reggeliztem, megérkezett apa. A csomagokkal együtt már mentünk is az osztályra kikérni a zárójelentést. Ott kaptuk meg a PromoBox és Felicitas csomagot. Aztán az én zárómat is kikértük a szülészeten. Apa hívott taxit. A kórház aulájában izgatottan várakoztunk. A baba szépen aludt a hordozóba. Megérkezett a taxi. A fiam elhagyta a kórházat. Amint kiléptünk, mondtam neki, hogy ez itt a világ kis fiam, legyél nagyon boldog benne! Otthon amikor a bejárati ajtóhoz igyekeztem megláttam a kisfiam fotóját az ajtóra ragasztva egy felirattal: Isten hozott! Az apukája csinálta. Majd amikor beléptem ott várt az apukám. Ő volt az első látogató. Csodás volt az a nap :)
2015. jan. 2. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!