Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Babát szeretnék, de nem...

Babát szeretnék, de nem lehet! örökbefogadás? (infó)

Figyelt kérdés

Meddő vagyok.:(

De nagyon szeretnék babát.A párommal 3éven át próbálkoztunk hogy hátha egyszer mégis teherbe esek.voltuk kivizsgálásokon az orvosok azt mondták semmi gond nincs kitartás.Valahogy mégis bántott a dolog hogy miért nem?!

Elmentem egy másik orvoshoz,teljesen kivizsgált és ekkor kiderült a dolog.

Most azon gondolkozunk hogyan kezdjünk hozzá egy örökbefogadáshoz.

Hogyan zajlik egy ilyen?

Kérlek segítsetek.

Előre is köszönöm

26/L

2010. febr. 4. 08:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Győrben ez a menete, le van minden írva, gondolom túl sok eltérés máshol sincs, a törvény uaz mindenhol:

[link]

2010. febr. 4. 08:51
 2/12 anonim ***** válasza:
a városi gyámhivatalhoz kell kérelmet benyújtani az örökbefogadásra, szerintem keresd meg őket, és ott minden kérdésedre választ kapsz! Kitartás, elég hosszadalmas eljárás! Drukkolok, hogy mihamarabb hozzátok kerüljön egy picike gyermek.
2010. febr. 4. 08:53
 3/12 A kérdező kommentje:

köszönöm az eddigi válaszokat.

Olvastam itt is vannak ehhez hasonló kérdések.

A törvényekkel úgy tisztában vagyok.

Leginkább az érdekelne hogy megtudnám-e nézni valahol a jelenlegi örökbe fogadható gyermekek listáját.

Nem tudom emlékszik-e valaki arra kb két hete történt hogy egy csecsemőt hagytak egy kórház előtt.A szívem szakadt meg (utcára tesznek babákat,más pedig mindent megtenne egy babáért):(

2010. febr. 4. 09:02
 4/12 anonim ***** válasza:

Ismerek egy családot,náluk 2 gyermek van...a kettő között teherbe esett,de 25 hetesen elment a baba:(

Minél hamarabb adjátok be,mert nagy tortúra és hosszú.

Most kerestem listát,mert mintha valaki egyszer itt linkelt volna egy oldal de nem találtam meg,ne haragudj:(

Remélem minél hamarabb kezetekben lehet egy pici^^

2010. febr. 4. 09:51
 5/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a jó kivánságod
2010. febr. 4. 10:10
 6/12 anonim ***** válasza:

Én örökbe fogadtam 10 hónapja egy újszülöttet. Életem legjobb döntése volt, elfeledtette az elmúlt 5 év szenvedést.

Mi az hogy örökbe fogadható gyerekek listája? Ilyen nincs! Nem így működik a rendszer.

Ha konkrét kérdésed van, szívesen válaszolok.

boldog anyuci

2010. febr. 4. 12:09
 7/12 A kérdező kommentje:

boldog anyucinak!

Mennyi ideig tartott mire magadhoz tudtad venni?

mennyi volt az esély rá hogy ujszülötett vehettél magadhoz?

Anyagilag mennyibe került?

(a listárol csak halottam.de ezek szerint nincs ilyen,ezért nem találtam a neten ilyesmit)

2010. febr. 4. 14:07
 8/12 anonim ***** válasza:

3 év, és több lombik után döntöttünk úgy, hogy örökbe fogadunk. Meg kellett csinálnunk egy tanfolyamot, átestünk egy pszichológiai "vizsgálaton", környezettanulmányon, aztán kaptunk egy határozatot, hogy alkalmasak vagyunk örökbe fogadásra. Már ekkor meg kellett mondanunk, milyen idős gyermeket szeretnénk, erre adták meg a papírt. Mivel újszülöttet kértünk, ez került a papírra, csak csecsemőt kaphattunk. De persze megnevezhetsz nagyobbacskát is.

Ezután a papírral a zsebünkben várakoztunk. Majd 2 éves volt a határozatunk, amikor hazahoztuk Manót. Ha idősebb gyermeket, esetleg pici betegséget is felvállalsz, az szerintem gyorsabb lehet. Persze hosszú volt a várakozás, mégis hirtelen jött a dolog. Szombaton született a kicsi, szerdán délelőtt kaptuk az értesítést az alapítvány vezetőjétől ahol várakoztunk, aznap délután találkoztunk a vérszeinti szülőkkel (nyílt ö.f. volt), aláírtuk a Gyámhiv.-ban a papírokat, szombaton már otthon is volt a babánk. Előtte egy héttel még semmi babához kapcsolódó dolog nem volt a lakásban, mert babonából nem vettem.

Szóval ez a része volt drága. A hirtelen bevásárlás. Persze a család sokat segített ebben is. Amúgy a tanfolyamért kellett fizetni, aztán az alapítványnál van regisztrációs díj, más költség nincs.

Azt hiszem minden kérdésre válaszoltam. De ha van még, tedd fel bátran.

Boldog anyuci

2010. febr. 5. 09:03
 9/12 anonim ***** válasza:
milyen alapítvány volt?
2010. ápr. 22. 12:41
 10/12 anonim ***** válasza:

Ez utóbbi kérdésre priviben írtam volna, de neked nem tudok. Ha írsz, tudok válaszolni.

Boldog anyuci

2010. ápr. 22. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!