Szerintetek ezért rossz anya vagyok tényleg?
Karácsonykor gondolom eszedbe sem jutott volna lepasszolni. Az tényleg ünnep, amit normális módon a családoddal töltesz. A szilveszter teljesen más. Menj bulizni, ha szeretnél. Ilyen hülyeséget, hogy egy anyának akkor is a családja mellett a helye...
Mondom én, aki minden szilvesztert itthon töltök, de nem azért mert így illik, hanem mert nem vagyok egy bulizós alkat. Mikor menj kikapcsolódni, ha nem szilveszterkor???
Ha már ünnep, akkor nnna... a szilveszter nem ünnep. Az újév napja, az ünnep. De csak azért, mert valami ünnepnap, az nem azt jelenti, hogy köteles a család azt közösen megülni. Alapvetően ez nem egy családi ünnep, manapság meg pláne inkább a szórakozásról szól a szilveszter. A nagy családi együttlétre ott a karácsony. Nem tudom, nekem sose csináltak a szüleim lelkiismereti kérdést a szilveszterből, de még a nagyszüleim sem, magától értetődő volt, hogy ilyenkor a felnőttek mennek szórakozni, a gyerekek meg annál vannak, aki éppen bevállalja, hogy vigyáz rájuk. Én gyerekként sose éreztem úgy, hogy kihagytak valamiből, tök jó szilvesztereim voltak a nagyszüleimmel.
Szóval menjetek bulizni nyugodtan, én még olyan gyerekkel nem találkoztam, aki később a szülei szemére vetették volna, hogy a szilvesztert nem együtt töltötték. Mondom ezt úgy, hogy itthon leszünk, és nem vágyunk bulizni menni, de ha kedvünk lenne, minden további nélkül elmennénk. Régebben mentünk is, pedig akkor még pici volt a fiunk, de tavaly meg idén már nincs kedvünk - mert lusta dögök vagyunk :D De nem azért maradunk, mert "jaj, szegény gyereknek de rossz lenne, ha nem lennénk itthon", sőt, aki nekem ilyen szöveggel jönne, azt el is hajtanám a francba. Te se hagyd, hogy lelkiismeretfurdalást keltsenek benned, elvégre az, hogy mikor és hova mentek, egyedül a ti dolgotok, nem másé.
én kb. 15 éves koromig rendszeresen "le voltam passzolva" szilveszterkor! AMíg kicsi voltam, addig a mamámhoz, utána általánosban pedig a legjobb barátnőmnél voltam (neki voltak otthon a szülei)
Az én anyukámék meg buliztak. :D
Aztán és is elkezdtem "éjszakázni", bulizni szilveszterkor :D Túléltem!
Sőt, mindig elég jól elvoltam, sokszor átaludtam, de pl 11 évesen már menőnek éreztem magam, hogy éjfélig fent voltam és koccintottam gyerekpezsivel :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!