Hány évesen érdemes gyereket vállalni?
Figyelt kérdés
Most 24 éves vagyok és két év múlva szeretnénk babát, de a szülők mindkét oldalról azt mondják, hogy az még korai és manapság már 35 évesen sem késő.
Szerintem 25 és 30 év között normális, ha valaki már gyereket vállal.
A szüleink tudnak valamit amit mi még nem?
2008. aug. 18. 01:23
11/17 anonim válasza:
Én 23 éves vagyok,a kisfiam 5 hetes.
Ideális.:)
12/17 anonim válasza:
Ez nem igazán életkor-függő. Bár nekem az a véleményem, hogy a legtöbb esetben 18 évesen még korai, mert épp hogy kikerül valaki a középsuliból, és elkezdene dolgozni, vagy mondjuk továbbtanulni, helyette otthon marad gyerekezni, pedig akkor kéne még megtapasztalnia, milyen a felnőtt élet. De persze van, aki ilyen típus. Én 20 évesen szültem, igaz, kicsit korainak éreztem, meg még mindig azt mondom, hogy várhattam volna, de meg nem bántam egyáltalán. Csak ha terveztem volna, máshogy csináltam volna. De így sem áll meg az élet, aki akarja, megtalálja a módját. Amúgy én24 évesen szerettem volna szülni. anyukám is annyi idősen szült engem. Szerintem az eléggé ideális. De mindenki maga tudja, hogy mikor elég érett rá. Mondjuk én szerintem az a legjobb, ha már az anyuka nem akar tanulni, munkahelye is van, ahová majd vissza tud menni, és persze ez az apukára is igaz, na és nem árt, ha legalább saját lakás van, amit, még ha nem is fizettek ki, de úgy is tudják törleszteni, hogy csak az apuka dolgozik. Na most nálunk ez egyáltalán nem így jött össze, de ez lett volna az ideális. Ha az ember tervezi, akkor szerintem így jó tervezni. De ez sem elég, mert fejben is fel kell nőni a feladathoz. Ez viszont nálam 99%-ban megvan, a maradék 1% még szeretne bulizni, jönni-menni, csavarogni, de azért néha-néha erre is lehet módot találni.
13/17 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
Nem azért tettem fel a kérdést, mert a szüleink döntenének, erről szó sincs, csak kíváncsi voltam más, kívülállók véleményére is.
Amúgy igen, az én édesanyám és a kedvesemé is 30 fölött szült, talán ők ezért látják másképp.
2008. aug. 18. 14:33
14/17 anonim válasza:
Én úgy gondolom ha te akkor szeretnél gyereket, természetesen a pároddal akkor ne hallgassatok a szülőkre sem. Én 25 vagyok és 16 hetes kismama, elvileg meddő, amit 8 hónapja tudtam meg. Nehéz ügy de nem ők fogják nevelni, hogy megszablyák nektek mikor legyetek zülők. Bízom benne a szüleitek nem azért mondják mert nem biztosak abban, hogy sokáig együtt lesztek még. De ezt csak ti tudjátok.
15/17 anonim válasza:
Én még csak 20 éves vagyok,de már 18 éves korom óta minden vágyam egy kisbaba,a családunkban mindenki korán szült,18-20 évesen.Én is szeretnék már szülni,fiatal anyuka szeretnék lenni,de még iskolába járok, és csak ez tart vissza.Viszont ha most teherbe esnék,biztos,hogy nem vetetném el!!!
16/17 anonim válasza:
Én 21 éves vagyok. Már 3 és fél éve kapcsolatban vagyok. Én akár már most is vállalnék babát,imádom a gyerekeket. De azért még várok körübelül 24-25 évesen szeretnék szülni, mert addigra megalapozom a baba jővőjét. Ez alatt azt értem,hogy házat veszünk stb... De ha már most lenne külön házunk,nem is gondolkodnék tovább a babán:) Túl későn sem jó szűlni, én nem akarok öreg anyuka lenni. Főleg,hogy 2 gyereket szeretnék majd. Szóval még max 4 év és jöhetnek a babák:)
17/17 anonim válasza:
28 vagyok, és nem akarok egyáltalán gyereket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!