Okozott már valakinél nagyobb problémát a fogamzásgátló?
Azt olvastam, hogy meg nő a trombózis és az embólia kialakulásának kockázata.
Sajnos én szív problémával küzdök, vagyis viszonylag sokat szúr a szívem (kivizsgáláson még nem voltam ezzel kapcsolatban)
A másik, hogy dohányzom és állítólag ez jelentősen növeli a fent említett betegségek kockázatát.
Szeretném viszont el kezdeni a tabletta szedését.
Az orvostól teljeskörű kivizsgálást fogok kapni, hogy szabad e szednem?
17/l
Köszönöm a válaszokat!
ki milyen kivizsgálást kap, az orvos függő.
Nekem anno semmi vizsgálatom nem volt, fél évig szedtem, majd kihánytam és rendszeres fejgörcseim lettek. Másik orvoshoz is a hányás miatt mentem, azt mondta próbáljak gyengébbet (ő sem vizsgált ki semmit). A gyengébbet is kihánytam, ez után abbahagytam. Azért szedették, mert rendszertelen vérzést zzel akartak beállítani (meg persze a védekezés miatt is javasolták). A következő 15 évben a vérzésem rendszertelenebb lett, mint előtte és mindig a gyógyszert javasolták, hogy rendszerezze, ameddig nem akarok gyereket. Természetesen amikor akartam gyereket, akkor sem jött össze a rendszertelen ciklus miatt, amit a gyógyszer elfedett volna, ha szedem, de így sikerült a meddőség miatt kivizsgáltatni végül a hormonzavaromat 2 év próbálkozás mellett és a gyógyszer nekem erre csak rárúgás volt. Én senkivel nem szedetném a hormonokat védekezésre, az óvszer az egyetlen normális védekezés szerintem.
Az, hogy mennyire alaposan vizsgálnak ki, orvos és pénzfüggő.
Elmehetsz egy magánlaborba, és megnézetheted, hogy van-e genetikai hajlamod trombózisra. Azonban ha kijön a negatív eredmény, az sem jelenti azt, hogy 100%, hogy nem történik baj.
Ha tablettát akarsz, az a minimum, hogy leszoksz a cigarettáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!