Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » S. O. s. vajon jól döntöttem?

S. O. s. vajon jól döntöttem?

Figyelt kérdés
Évek óta viszonyom van egy nős férfival (oké, lehet miatta k..nak titulálni). Nem volt eddig semmi baj, de most teherbe estem. (spirálom volt amúgy). Az apuka teljes mértékben elzárkózik attól, hogy megtartsam. Én viszont régóta vágyom már babára. így azt mondtam a dokinak, hogy szeretném megtartani. Nem magamhoz láncolni akarom ezzel, tudom, hogy válni sem fog. Nekem jó és (amennyire a mai világban ez lehetséges) biztos munkahelyem van, egyedül is boldogulnék az anyagiakat tekintve. De vajon jól gondolom, hogy működhet? És az apának hogy mondjam meg?
2014. dec. 3. 10:56
1 2
 11/15 anonim válasza:
0%

"a tartásdíj a gyerekedet illeti meg, és ha nem perelsz érte akkor őt fosztod meg ettől."

Én meg el nem tudok képzelni szánalmasabbat, amikor egy nő önszántából, EGYEDÜL felvállalja a gyerek felnevelését, aztán eltelik pár hónap, és megy sipákolni a bíróságra pénzért.... Védekeztek, ergó nem tervezték, apuka a legelején közölte, kiszáll a buliból. A gyereknek eleve nincs apukája klasszikus értelemben. Személy szerint rettenetesen önzőnek tartom ezeket a nőket, akik EGYEDÜL vállalnak gyereket, mégis szándékosan tönkreteszik az apuka életét bíróságra járkálással, fizetés tiltással, meg ilyen nyalángságokkal.

HANGSÚLYOZOM: más lenne a helyzet, ha a férfi független lenne, vagy nem védekeztek volna. De ebben a helyzetben igenis patkányság tartani a markot.

2014. dec. 28. 11:43
 12/15 anonim ***** válasza:

Nem értem a 11-est?!?!?!

Ahogyan olvasom a véleményedet az egészről, csak gratulálni tudok! Ha így alakult, megtartod, és nem követelőzől. Okos! Mondd meg majd apának alkalomadtán, mert joga van tudni....persze ahhoz is joga lesz a gyereknek, hogy ismerje az apját. De majd kitaláljátok, hogy mikor, hogyan. Lehet, hogy ezzel tönkremegy a pasas házassága, mert máshová csinált gyereket, de szerintem az a feleség hibája is. Egyedül nehéz - tudod- de nem lehetetlen. Jó egészséget a picihez! :)

2014. dec. 29. 08:00
 13/15 anonim válasza:
Mit nem értesz?
2014. dec. 29. 22:16
 14/15 anonim ***** válasza:

12es vagyok.

Nem értem továbbra sem a 11-est.

Miért szánalmas, ha egyedül szeretné felnevelni? ...ha úgy alakul az élete (ne adj Isten) és rászorul akkor persze kérhet pénzt.... de ez a kérdező nem tervezi ezt!

Nem mellesleg a helyzet nagyon nehéz, mert majd jön a kérdés: "Ki az apukám?" Nekem a lányom ugyanezt a keresztannyáról kérdezte, az sem volt egyszerű-mivel nem beszélünk. De felhívtam, mondtam neki, hogy látni akar a lányom.... Nos ugyanez sokkkkal nagyobb felelősség egy apa-gyermek kapcsolatban. Én nem kérnék pénzt, de amint eléri azt a kort elmondanám, bemutatnám....

Kíváncsi lennék, hogy apa hogyan áll a kérdéshez? Maradhatnának szerető kapcsolatban,mint Bubik Istvánék... és még számtalan család. Nem kel fejni apát, nem kell elvenni a családjától, de ennek a picinek joga van tudni ki az apukája. A gyerek eltudja fogadni ezt a kapcsolatot (jobb,mint egy alkoholista apa). Nem szánalmas egyedül nevelni egy gyereket...én nem szeretném, de juthatok még oda.

2014. dec. 30. 12:45
 15/15 anonim válasza:
félrerted, nem az a szánalmas, aki úgy dönt, egyedül neveli fel, hanem aki egyedül vállalja, és ENNEK ELLENÉRE kuncsorog az apuka pénzéért
2014. dec. 30. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!