S. O. s. vajon jól döntöttem?
"a tartásdíj a gyerekedet illeti meg, és ha nem perelsz érte akkor őt fosztod meg ettől."
Én meg el nem tudok képzelni szánalmasabbat, amikor egy nő önszántából, EGYEDÜL felvállalja a gyerek felnevelését, aztán eltelik pár hónap, és megy sipákolni a bíróságra pénzért.... Védekeztek, ergó nem tervezték, apuka a legelején közölte, kiszáll a buliból. A gyereknek eleve nincs apukája klasszikus értelemben. Személy szerint rettenetesen önzőnek tartom ezeket a nőket, akik EGYEDÜL vállalnak gyereket, mégis szándékosan tönkreteszik az apuka életét bíróságra járkálással, fizetés tiltással, meg ilyen nyalángságokkal.
HANGSÚLYOZOM: más lenne a helyzet, ha a férfi független lenne, vagy nem védekeztek volna. De ebben a helyzetben igenis patkányság tartani a markot.
Nem értem a 11-est?!?!?!
Ahogyan olvasom a véleményedet az egészről, csak gratulálni tudok! Ha így alakult, megtartod, és nem követelőzől. Okos! Mondd meg majd apának alkalomadtán, mert joga van tudni....persze ahhoz is joga lesz a gyereknek, hogy ismerje az apját. De majd kitaláljátok, hogy mikor, hogyan. Lehet, hogy ezzel tönkremegy a pasas házassága, mert máshová csinált gyereket, de szerintem az a feleség hibája is. Egyedül nehéz - tudod- de nem lehetetlen. Jó egészséget a picihez! :)
12es vagyok.
Nem értem továbbra sem a 11-est.
Miért szánalmas, ha egyedül szeretné felnevelni? ...ha úgy alakul az élete (ne adj Isten) és rászorul akkor persze kérhet pénzt.... de ez a kérdező nem tervezi ezt!
Nem mellesleg a helyzet nagyon nehéz, mert majd jön a kérdés: "Ki az apukám?" Nekem a lányom ugyanezt a keresztannyáról kérdezte, az sem volt egyszerű-mivel nem beszélünk. De felhívtam, mondtam neki, hogy látni akar a lányom.... Nos ugyanez sokkkkal nagyobb felelősség egy apa-gyermek kapcsolatban. Én nem kérnék pénzt, de amint eléri azt a kort elmondanám, bemutatnám....
Kíváncsi lennék, hogy apa hogyan áll a kérdéshez? Maradhatnának szerető kapcsolatban,mint Bubik Istvánék... és még számtalan család. Nem kel fejni apát, nem kell elvenni a családjától, de ennek a picinek joga van tudni ki az apukája. A gyerek eltudja fogadni ezt a kapcsolatot (jobb,mint egy alkoholista apa). Nem szánalmas egyedül nevelni egy gyereket...én nem szeretném, de juthatok még oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!