Van itt olyan iskolás korú kisgyermekes anyuka, akinek babája anno gyorsabban fejlődött mozgásügyileg, mint az átlag? Pl: a babája nagyon hamar ült fel, vagy éppen korán felállt.
enyém még nem iskolás, nagycsoportos, de eszméletlen okos :) persze ez nem jelenti, hogy jó tanuló lesz, de a képességei biztos megvannak hozzá, főleg a reál tantárgyakhoz fog vonzódni ez is látszik már.
nagyon gyors volt a mozgásfejlődése, 6 hónaposan már ücsörgött mindenhol, mászott mint a villám, állt. 7 hónaposan meg már körbetotyogta a lakást kapaszkodók segítségével, sőt 7,5 hónaposan felment a lépcsőn segítség nélkül.
már egy ideje elég sok mindent tud leírni. érdekli, én ellene vagyok így kénytelen autodidakta módon tanulni, kinyitja a könyvet és másol. főleg a számok érdeklik, azokat is leírja, megszámolta hányadik oldal, innen tudta hogy az melyik szám :D oszt, szoroz, törtek után érdeklődik. iskolaérett, 6 évesen megy suliba, óvónéni is küldi, a tesztjei is nagyon jók lettek.
egyébként nagyon magas az IQ-ja, én ennek tudom ezeket be, nem a mozgásfejlődésnek. a mozgás azért fontos mert az indítja be az agyat. most az, hogy 7 hónaposan indult be bizonyos része a mászás kapcsán mondjuk vagy 9 hónaposan, nem hiszem, hogy ilyen fajta jelentősége lenne. már csak ha a számot nézzük is, 2 hónap 6-7 de akár 10 éves korban már semmit nem jelent :)
Egyik gyerekem meg a tesóm.
Okosak, van olyan terület amiben tehetségesek, de nem kiemelkedően, tehát nem zsenik. Mind a kettő jó tanuló.
Kettejükben talán az a közös még, hogy kitartóan küzdenek egy célért amit kitűztek maguknak, akaratosak - ebben van jó is, de néha a makacsságuk kiborítja a környezetüket.
Azért ebben a korban - és később is - ilyen kis fejlődésbeli különbségekből nem kell messzemenő következtetéseket levonni. Egyik vagy másik gyerek szebben rajzol mint a többi, de később a többiek is behozhatják.
Az én fiam 6 hósan ült segítség nélkül, és 8 hónaposan tette meg első lépéseit önállóan....egy évesen már szaladt.
Most másodikos. Örökmozgó, de szerencsére nagy benne a tudásvágy így képes az órákon nyugton maradni.... a legtöbb tantárgyból ötös, csak a kézügyessége nem olyan jó..... és van hogy nem figyel a feladatokra, és elrontja :O ja és a számolás a mindene. ezerig símán elszámol :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!