Anyukák ti milyen olcsó és egyszerű kajákat szoktatok csinálni?
Gondolom lesz olyan amit nem ismerünk mert más helyen élünk. Hátha lesz pár ismeretlen és elkérem a receptet!
Én borsodi vagyok ezeket szoktam! :)
-borsós tészta
-virsli "pörkölt" tejfölösen
-tojásos tészta
-krumplis nokedli/teszta
-rakott rizs hússal és zöldséggel
-füstölt sonkás tészta
Ezek olcsók is és imádjuk is. Mert hát heti 7napon át mégsem ehetünk húst! :)
Várom a válaszokat! :)
főzelékek
krumpli prósza sütőben sütve
dödölle
pirított tészta
japán palacsinta
Japán palacsinta? :)
Valahol fent van a recept?
Virslis nudli (a nudlit felteszem főni, közben hagymát pirítok, erre teszem a felszeletelt virslit, ha megpirult, egy jénaiban összekeverem a kifőtt nudlival, egy nagy pohár tejfölbe beleütök egy tojást, sózom, borsozom, ráöntöm a nudlira, reszelek rá sajtot, összesütöm)
Krémlevesek idényzöldségből,
Mindenféle tésztamártás (olivaolajon futtatok pár gerezd fokhagymát, rá valamilyen zöldség, pl borsó, cukkini, spenót, zöldbab, paradicsom, gomba, stb, pirítom egy kicsit, ha van otthon tejszín, akkor ráöntöm, de elhagyható, fűszerezem, és mehet a tésztára.)
Mindenféle rizottó (spar saját márkás kerek szemű rizsből is olyan krémes lesz, mint rizottórizsből)
tócsni,
borsópörkölt galuskával
Pizza (bedagasztom a tésztát, ha megkelt, formázom, paradicsomszószt kenek rá, és megpakolom azzal, ami épp otthon van)
Sajtgolyó (sajtot lereszelem, összekeverem tojással, és annyi liszttel, hogy formázható legyen, kicsi golyókat formázok, és olajban kisütöm. Nem folyik szét, mint a hagyományos rántott sajt, gyorsabb, és a sajtot utáló nevelt lányom is szereti)
-sárgarépakrémleves
-tejszínes spenót (van, hogy csak így magában, de esszük néha spagettivel, vagy pirított sonkával, tükörtojás feltéttel )
-tojás nélküli amerikai palacsinta
-ropogós lángos
-vega rakott krumpli
Irok olcsokat es nem tul draga eteleket is. :)
-Makos guba, de csak forro vizzel leontve a kifli, ra kis so, cukor es mak, isteni finom igy is.
-Kifott teszta, zsirral elkeverve, cukorral hintve, es ha van hazi szilvalekvar, akkor azzal megkenve. Ha meg zsemlemorzsat vagy grizt is piritasz ra, akkor mar kicsit dragabb, de isteni edes masodik. :)
-Krumplisteszta, grizesteszta, spenotos teszta,
-Komenyleves (rantott leves, tojas nelkul)
-Akcios zoldsegekbol zoldseg leves
-Lapcsanka (Fott krumpli, liszt, jo sok fokhagyma, egy tojas, de en csinaltam mar tojas helyett olajjal, allergia miatt)
-Krumplifozelek, finomfozelek, spenotfozelek, barmilyen akcios zoldsegfozelek (rantassal, vagy habaras nelkul -mert ugye a tej, tejfol is dragabb- szoval a zoldseget osszetorom es azzal suritem, igy akar kremleves is lehet belole)
-Tort paszuly, babfozelek, sargabosofozelek, repafozelek
-A fozelekekre van hogy csak jol megpiritott hagymat teszek feltetnek (nagyon finom, es ugyanigy ha szeretitek a hagymat, akkor tobbet lepiritasz, jol befuszerezed, es friss kenyerre teve isteni)
-Fokhagymas vajas piritos vagy vajas piritos ujhagymaval
-Kompotok (desszertnek)
-Paprikas krumpli
Kicsit dragabbak:
-Makos guba rendesen tejjel, aztan megsutve sutoben
-Vargabeles
-Turos teszta, sajtkremes teszta piritott szalonnaval, sonkaval
-Almaleves tejes habarassal
-Turos teszta
-Tojasporkolt
-Zuzaporkolt
-Resztelt maj
-Csirkenyakbol, farhatbol, aprolekbopl husleves
-Csirkeaprolekbol borsoleves, zoldsegleves
-Fuszeres, ropogosra sutott csirkeszarnyak rizzsel, rizsibizivel
-Tejbegriz, tejberizs
-Paradicsomleves
-Lecso, rizseslecso, lehet virslivel, tojassal
-Bundaskenyer, teaval
-Tojasrantotta (lehet gazdagitani hagymaval, sajttal, paradicsommal, paprikaval, cukkinivel, es ha nem kevered el, csak megfozditod a serpenyoben, akkor zoldseges omlett, nagyon finom es egeszseges)
-Tojasos nokedli, ecetes-cukros salataval
-Karfiolleves, rizsbetettel
-Tojasleves
-Hamis gulyasleves (hus nelkul)
-Paprikas krumpli, tejfolosen
-Zoldsegfasirt
-Paradicsomos kaposzta
-Kaposztas bableves
-Tejfolos bableves
-Bundas virsli
-Rantott cukkini, tok, karfiol
-Tarhonya zuzaporkolttel
-Sultkrumpli (sutoben sutve, igy nem kell sok olaj hozza)
-Krumplipure
-Gyumolcsleves
-Rakott etelek (rakott karfiol, zoldbab, stb., es neha en tesztaval sutom, nem rizzsel, igy is nagyon finom)
Most hirtelen ennyi jutott eszembe, amiket en szoktam kesziteni, remelem van benne szamodra hasznos.
Nalunk valamilyen leves mindig van, persze nem csak a felsoroltak, de azok is gyakran elofordulnak nalunk. Megmondom oszinten, hogy nem anyagi okok miatt kerulnek az asztalra nalunk a fentiek, hanem mert gyerekkorom kedvencei, izei.
Vannak meg a kevert gyors, olcso sutemenyek, vagy szoktam napkozispiskotat is csinalni (vizes piskota) kakaos ontettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!