Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit szóltok ahhoz, hogy egy...

Mit szóltok ahhoz, hogy egy 3és féléves gyerek laptopot kap?

Figyelt kérdés
Mesenézés céljából.

2014. nov. 24. 19:29
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
57%

Majd meglátod, hogy ennek nem lesz jó vége. Nem kell neki laptop, nem is tud rá vigyázni. Szeleskedik vele az ágyon, elfelejti, hogy otthagyta, elkezd az ágyon ugrálni....vagy leesik a laptop, vagy ráugrik, rádöl a kakaó stb.

Ha már mesenézés céljából veszed, miért nem veszel a szobájába TV-t? De egyébként egy ilyen idős gyereknek nem kell még saját TV-se. Az én lányom lassan 4.5 éves, de nincs saját TV a szobájába és még jódarabig nem is lesz. És épp azt beszéltük, hogy telefont se 7 évesen fog kapni, meg számítógépet se. Minek? Ott van a nappaliban az asztali gép, le tudom szabályozni, hogy mennyit játszon rajta-még nem engedtük meg neki a játékot rajta. Csak rákattinthat a mesére. 10 évesen untig elég lesz saját mobilt venni neki, számítógépet ameddig csak lehet próbálom nem venni neki. De ha már lesz neki, asztalival kezdünk. Azt tuti nem tudja kicsempészni a lakásból, hogy átvigye a haverhoz, vagy a játszóra, hogy ellopják, vagy összetörjön. Olvastam egy kutatásról, ahol kétféle gyerekcsoportot figyeltek meg. Egyik gyerekcsoport már nagyon korán be volt vezetve a technikába, másikat meg akkor vezették be, mikor folyt a kísérlet. Már nem tudom, hány évesekkel folytatták pontosan a kísérleteket de olyan kábé 10 évesekkel. Első pár nap jobban boldogultak azok, akik már ismerték a dolgokat, de pár nap alatt a másik csoport nemhogy behozta őket, de le is kőrözték őket, plusz a barátkozó képességük jobb volt, jobban voltak szocializálódva, mert azok a gyerekek, akiknek korán adták oda az érintőképernyős okostelefont, azok egy idő után alig barátkoztak.

2014. nov. 24. 20:07
 12/28 anonim ***** válasza:
Ennél szomorúbb hírt rég olvastam. Szegény gyerek! :(
2014. nov. 24. 20:40
 13/28 anonim ***** válasza:
0%
Teljesen rendben van.Az én 1,5 éves lányomnak Tabletet vettünk.Most 2 éves és teljesen egyedül kezeli.Nézi a meséket,mondókákat hallgat stb. :)
2014. nov. 24. 20:48
 14/28 anonim ***** válasza:
Miért jobb, hogy azon néz mondókákat mintha veled mkndókázni, mintha te olvasnál neki, mintha játszana? Nem marad le semmiről a.gyerek, ha pár évvel később tanulja meg kezelni a kütyüket. A 11-esnek abszolút igaza van, a kutatásról olvastam én is.
2014. nov. 24. 20:52
 15/28 anonim ***** válasza:
Borzasztó még olvasni is... tele a net, a boltok értelmes játékokkal. Most rendeltem a Játékneten a gyerekeknek, társasokat és egyéb nekik való dolgokat. Laptop eszembe nem jutna...
2014. nov. 24. 21:14
 16/28 anonim ***** válasza:

Én azt gondolom, hogy semmi közöm hozzá. Egyébként aki ennyire támadja hogy a kicsik tablettel játszanak, vagy mesét nézzenek, az komolyan azt gondolja, hogy innentől az elektronika a babysitter. Létezik középút is. nálunk is tableteznek a gyerekek, de mesélek könyvből is, mondókázunk, kreatíkodunk. Ne legyetek már ennyire szűk látókörűek. Azt gondolom ezt is meg kell tanulni, nincs ezzel gond, ha nem ezzel motiváljuk a gyereket, akkor meg is unja.

Egyébként a célnak szerintem is megfelel egy tablet is.

2014. nov. 24. 21:16
 17/28 anonim ***** válasza:
Hat évesen más, mint három évesen...
2014. nov. 24. 21:18
 18/28 anonim ***** válasza:
És majd 15 évesen mit kap? Autot? Gondolom van otthon gépetek/tévétek mesenézésre úgyhogy ezért külon laptop neki teljesen értelmetlen. Ráadásul egy ekkora gyerek normal esetben jobban örül a "kézzel fogható" játékoknak.
2014. nov. 24. 21:47
 19/28 anonim ***** válasza:
Biztos ufo vagyok, de nalunk a mesenezes is be van korlatozva. Meg van, hogy suli utan mennyit nezhet(4.5 eves es kulfoldon elunk). Este mar csak konyvbol vagy diavetitorol meselek, hogy ne a tv villogasa utan menjen aludni. A gyerek szobaban nincs tv es nem is lesz! Gyerek laptopja van 2 is szeret rajta szamolni es betuket tanulni. Ennyi boven eleg is :)
2014. nov. 24. 23:04
 20/28 anonim ***** válasza:
Szerintem is felesleges. Tv nincs, amin mesét tudna nézni? Mesekönyv, játékok, lehet már vele társasozni ennyi idősen és ezerféle mesecsatorna is van, ahol tudsz a korának megfelelő mesét keresni.
2014. nov. 25. 08:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!