Mit szóltok ahhoz, hogy egy 3és féléves gyerek laptopot kap?
Majd meglátod, hogy ennek nem lesz jó vége. Nem kell neki laptop, nem is tud rá vigyázni. Szeleskedik vele az ágyon, elfelejti, hogy otthagyta, elkezd az ágyon ugrálni....vagy leesik a laptop, vagy ráugrik, rádöl a kakaó stb.
Ha már mesenézés céljából veszed, miért nem veszel a szobájába TV-t? De egyébként egy ilyen idős gyereknek nem kell még saját TV-se. Az én lányom lassan 4.5 éves, de nincs saját TV a szobájába és még jódarabig nem is lesz. És épp azt beszéltük, hogy telefont se 7 évesen fog kapni, meg számítógépet se. Minek? Ott van a nappaliban az asztali gép, le tudom szabályozni, hogy mennyit játszon rajta-még nem engedtük meg neki a játékot rajta. Csak rákattinthat a mesére. 10 évesen untig elég lesz saját mobilt venni neki, számítógépet ameddig csak lehet próbálom nem venni neki. De ha már lesz neki, asztalival kezdünk. Azt tuti nem tudja kicsempészni a lakásból, hogy átvigye a haverhoz, vagy a játszóra, hogy ellopják, vagy összetörjön. Olvastam egy kutatásról, ahol kétféle gyerekcsoportot figyeltek meg. Egyik gyerekcsoport már nagyon korán be volt vezetve a technikába, másikat meg akkor vezették be, mikor folyt a kísérlet. Már nem tudom, hány évesekkel folytatták pontosan a kísérleteket de olyan kábé 10 évesekkel. Első pár nap jobban boldogultak azok, akik már ismerték a dolgokat, de pár nap alatt a másik csoport nemhogy behozta őket, de le is kőrözték őket, plusz a barátkozó képességük jobb volt, jobban voltak szocializálódva, mert azok a gyerekek, akiknek korán adták oda az érintőképernyős okostelefont, azok egy idő után alig barátkoztak.
Én azt gondolom, hogy semmi közöm hozzá. Egyébként aki ennyire támadja hogy a kicsik tablettel játszanak, vagy mesét nézzenek, az komolyan azt gondolja, hogy innentől az elektronika a babysitter. Létezik középút is. nálunk is tableteznek a gyerekek, de mesélek könyvből is, mondókázunk, kreatíkodunk. Ne legyetek már ennyire szűk látókörűek. Azt gondolom ezt is meg kell tanulni, nincs ezzel gond, ha nem ezzel motiváljuk a gyereket, akkor meg is unja.
Egyébként a célnak szerintem is megfelel egy tablet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!