Milyen juttatásokra vagyok jogosult Ausztriában, ha kint dolgozik a párom, én pedig szülni fogok?
A páromnak kint van bejelentett munkája, van lakcíme, biztosítása. Én itt dolgozom Magyarországon, de szeretnék kiköltözni a páromhoz! Viszont nem tudom, hogy így, hogy nem dolgoztam ott, mikre vagyok jogosult? Össze kell házasodjunk, hogy kaphassak onnan anyagi juttatást?
És a szülés utáni anyaságit Magyarországról megkapom ha itthon is elmegyek terhesgondozásra?
Nemtudom így mi a helyzet hogy csak a párom dolgozik kint!
Ja és mi van akkor, ha kiköltözöm, de szülni hazajövök? Akkor onnan milyen ellátásra vagyok jogosult?
Köszi előre is!!!
Igen azt már tudom, hogy csak akkor kapok kint havonta Gyest ha itthon megszüntetem a jogviszonyom!
És a Tgyás? Azt a magyar összeget vagy az osztrákot kapom? Ott ugye 8 hét itt 6. Ott van korrigálás az összegben mint a gyesnél??
A másik, hogy ott egyszeri anyasági mint nálunk, nincsen ugye? Köszi a segítséget :)
Úgy tudom, hogy a 8 héten át járó Wochengeld-et csak akkor kapod, hogy dolgoztál. Ennek épp az a lényege, hogy miután 16 héten át tilos dolgoznod, a kieső béredet kompenzálják. Egyszeri anyasági nincs.
Lényegében a csp marad, meg a gyes, aminek különböző formáit lehet választani.
*bocs. Ha dolgoztál.
Mivel a fizetésedből számolják, nem tudom, mi van, ha nem dolgoztál itt kint.
Köszi a segítséget :) Azt akkor is megtudjuk igényelni ha én esetleg úgy döntök itthoni kórházban szülök???Élni kint fogok, az biztos, így együtt tudunk lenni, de ezt a részét még nem döntöttem el, egyenlőre elég bátortalan vagyok :)
Pláne hogy az első császáros volt, a másodikat rendes úton szeretném, de nem tudom kint mennyire értetem majd meg ezt a dokikkal..
Neked kell eldöntened, mennyire zavar, ha nem beszéled a nyelvet. Itt sem fognak szórakozásból császározni, ha nincs rá szükség, ha meg kell, nem az a lényeg, hogy te mit szeretnél.
Én itt szültem, de nincs összehasonlítási alapom, mert otthon nem tudom, milyen.
És mi van akkor ha itthon még dolgozom??
Akkor megkapom az itteni mondjuk 60 ezres gyedet és ennyi? Vagy van valami kompenzálás mint a Gyesnél???
Célszerűbb lenne ha felmondanék???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!