Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Felsorolnád, milyen társasjáté...

Felsorolnád, milyen társasjátékaitok vannak otthon? Melyiket nem vennéd meg többet?

Figyelt kérdés

2014. nov. 22. 21:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
nekem csak olyanok vannak itthon amiket szeretek: mono poly, gazdálkodj okosan és acty vity. régen kaptunk lotti karotti-t de az nem volt jó bár a tesóimnak tetszett... :)
2014. nov. 22. 21:54
 2/11 anonim ***** válasza:
Activity, Cluedo, sakk, Ezüst tó kincse, Identity, ami így hirtelen eszembe jut. Szeretjük mindet :)
2014. nov. 22. 23:35
 3/11 anonim ***** válasza:

6 és 4,5 évesek a gyerekek, most ezek vannak a polcukon:

Carcassonne - a felnőttváltozat van meg, de a nagyobb imádja, nagyon ügyes benne. Az öcskös a pontszámítást még nem követi , de rakosgatni már tudja, csak az ő figyelme még hamar lankad, 1-2 menet után kiszáll. Összességében szeretjük, szerintem élvezhető családi társas, inkább iksoláskorúaknak.

Catan telepesei - az alapjátékkal most ismerkednek, csak kicsit hosszú a játékidő egy menetnél is, nagyobb korban lesz jobb nekik amikor már végig tudnak kombinálni. de a nagylányom azért már kezd ráérezni. Sulis korosztálynak ajánlom.

Drachenland - ékköveket kell gyűjtögetni és rendezgetni benne, ovisoknak is élvezhető ha picit egyszerűsítünk a szabályokon, vagy sulisoknak teljes eredeti szabályzattal némi gyakorlás után.

Rizikó - imádják pakolászni a seregeket.

Story Cubes - nálunk mindkét gyerek igazi dumagyár, itt kiélhetik magukat :) vettünk kiegészítőket is már. jJó móka, felnőtteknek is pl buliba!

Golyófaló víziló - ha nagyon zizik, ezzel kizajongják magukat... kaptuk, régebben szerették, de én egy fillért nem adnék érte, nem szeretem az ilyen jellegű játékokat, szerintem kb nulla az érdemi haszna belőle a gyereknek.

Make n Break - nekünk a cirkuszos van meg, ovis-kisiskolás korosztálynak nagyon jó kis logikai-ügyességi játék. Direkt a kis dobozos utazóverziót vettem, jön velünk mindig nyaralni stb. Egyenlőre megunhatatlan nekik.

Angry Birds jenga szerű kilövős izé - nagyobbaknak: feladatkártyákból lehet építeni, akár időre, pontgyűjtéssel. kisebbeknek: építés+precíziós rombolás :) a fiam imádja, mindenfélével kiegészíti az építményeket... ha a tesó is beszáll, akkor számolgatnak pontot meg minden ahogy kell, de egyedül pusztán az építés+rombolás művészetnének hódol... hihetetlen ideig el tud piszmogni vele.

Malom - a lányom szereti, a fiamat nem érdekli

Ötödölő - ugyanez...

Trópusi kert - a játékosok kollektívan vannak a majom ellen benne, ez tök jó, mert nem egyvalaki nyerhet, hanem "mi". viszonylag kis kortól (kb 3 év) már jó nekik, alapozó társas abszolute!

Bogyó és Babóca hullámkirakó - piciknek való, kaptuk, magamtól nem venném meg, szép meg minden, de kb ennyi is.

Csonti - retró társas (modernebb kiadása a Boribon szamócavadászata). Imádjuk!

? nem jut eszembe nevű társasgyűjtemény - nagy kék nyuszifej van az elején, magyar gyártmány (dohány toys), minőségre is korrekt, és nagyon jók vannak benne , egész kicsiknek valóktól a bonyolultabbakig! Filléres dolog volt, annyira jó, hogy az ovinak is vettem egyet ajándékba, ott is imádják!

jenga - klasszikus. szeretjük, bár az angry birdsessel kombinálva még jobban szeretjük :)

Élve fogd el - retro társas, többek között ez is az enyém volt még, elvileg iskoláskortól írja, nekem mindkettő érti és szereti, pedig még javában ovisok. gyakran elő van véve.

Lepkefújó elefánt - ugrálós-elkapós-mozgós móka, szeretik. borsos ára van, sajnáltam rá, kaptuk.

Solo kártya - szeretjük, sokat röhögünk vele.

Luna magica kártyajáték a lányomnak - cuki-csini lovas kártyajáték, ezen tanulta meg a számképeket meg ennek a kártyának a kedvéért a 10-es számkörben összeadni-kivonni 3 évesen. 4 évesen addig kérdezgette a kártyán lévő lovak nevét+fajtáját, míg megtanulta elolvasni a nyomtatott nagybetűket. Ez nyilván nem a játék érdeme, hanem hogy lómániás a gyerek egy cseppet, ettől függetlenül jókat szoktunk kártyázni ezzel is, meg ha feljönnek a kis barátnők, mindig nyomnak pár menetet vele.

? nevű - bevásárlós társas, egyszerű ovisoknak való alapjáték ez is, mostanában kaptak rá, előtte nem érdekelte őket, nem tom meddig tart ki az érdeklődésük. olcsó kis dolog ez is, dohány toys asszem szintén. megéri, jó minőségű.

hm ,talán ennyi így nagy hirtelen. most én is dilemmában vagyok a karácsonyt illetően, egyenlőre ezeken ötletelek:

rush hour

traff park

breki társas a ghannától

hoppers

chokolate fix

2014. nov. 22. 23:49
 4/11 anonim ***** válasza:

közlekedj okosan,bogyo és baboca kinevet a végén ,mici macko és barátai csupor csata,játszva megtanuljuk az évszakokat ,domino,mici macko mézes csupra,az kisebbik gyereké nagyobaknak van monopolyi ,disney monopoly ,scable junior,hajuzás a balaton körül ,fedezd fel europát,magyarország kviz junior,100 játék egy dobozban

,de ezek a játékok sok karácsony alatt gyültek össze.és olyan nem volt közte amit megbántam volna hogy megvetem.

2014. nov. 23. 07:06
 5/11 anonim ***** válasza:
és mindel szoktunk játszani.
2014. nov. 23. 07:06
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat:)

A hosszút különösen:)

Kedves válaszoló, a Chocolate-fix nekünk megvan pár éve, ajánlom!

2014. nov. 23. 20:57
 7/11 anonim ***** válasza:

nekünk Gazdálkodj okosan (régen sokat játszottunk vele), Activity (ezzel is, csak később mikor vettünk monopoly-t, lecseréltük :)), egyébként Monopolyból két verzió is van, mindkettőt szeretjük.

egyik évben Catan telepeseit kaptuk karácsonyra, akkor kipróbáltuk, azóta elő se vettük.

van egy Labirintusos ( [link] ezt is szerettük.

vannak a szokásos Ki nevet a végén? és hasonlók. ezek is jók. :)

Blanko is van itthon, ez egy betűjáték, szavakat kell alkotni. ezt is szeretjük :)

meg van itthon még Halli Galli, ez kicsiknek is jó. izgalmas, és a gyorsaság a lényeg :) (ezzel egyszer még egyetemi koleszben is játszottunk :D)

meg még Solozni szoktunk többször

2014. nov. 30. 00:16
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2014. dec. 12. 16:54
 9/11 anonim ***** válasza:

Sok társasunk van, nem is fog mind eszembe jutni, de azért próbálom :) A gyerekeink 5 és 8 évesek most.

Looping Louie

Ez inkább ügyességi jellegű, de jókat szoktunk szórakozni vele mindannyian. Már vagy 2-3 éve megvan, és még sokáig elő fog kerülni, nem korfüggő. Pár perces egy-egy kör, ha csak kevés idő van egy kis családi "összetartásra",ideális.

Ruci Juci

A mostani sláger, kb. fél éve vettük, baráti ajánlásra, megfigyelős-gyorsasági játék, szintén nagyon élvezetes, pörgős játék.

Szuperfarmer

A nagyobbik kapta a szorzás gyakorlásához. Állatokat kell gyűjteni, a kisebb állatokat be lehet váltani nagyobbra, a lényeg, hogy minden fajtából összegyűljön egy,de közben le is nullázódhat az állomány (elviszi a róka)

A piacon

Trefl társasjáték, olcsó, de jó! Piaci standot kell üzemeltetni, a cél minél több profit. Könnyű a szabály, tavaly a 4 éves is simán játszotta (a pénzek kis címletűek), de felnőttként sem unalmas.

Sárkány Samu fejtörői

Kis versikékből kell kitalálni, hogy miről szól. A gyerekeim imádják, de itt a felnőtt igazából csak felolvasóként vesz részt. Vagy meg lehet próbálni, ahogy mi szoktuk, hogy a rajz alapján a gyerkőc próbált versikét faragni. A verseny-helyzet nem mérvadó benne szerintem, de elfoglaltságnak mindenképp aranyos.

A tudás nagy hegye

Ez egy kvízjáték, élővilág témakörben. Na ezzel szemben vegyesek az érzéseim. A téma miatt sokszor játszanák a gyerekek, de már több kérdésnél észrevettük, hogy nem jó válasz van bejelöve helyes megoldásként. Azért egy kvízjátékban nem lenne szabad tárgyi tévedésnek előfordulnia.

IQ játék gyerekeknek

Ez sem volt szerencsés vétel. Maga a játék jó lenne, jók a feladványok, stb. De csak azonos korúak között van értelme, családilag (felnőttek, különböző életkorú gyerekek) nem lehet azonos esélyekkel játszani. (Sőt, eleve ezek gyerekekre szabott feladatok, 10 év felett már nincs benne semmi kihívás)

Forbidden Island

Kooperatív játék, tehát közösen magát a játékot kell legyőzni.

Egy süllyedő szigetről kell kimenekülni, ehhez össze kell gyűjteni a kincseket a sziget különböző pontjairól. Nem kifejezetten gyerek játék, de a csapatmunka miatt (közösen kell megtervezni a stratégiát, egymást kell segíteni, mert minden játékosnak más-más speciális képessége van) tulajdonképpen bármilyen életkorú gyereket be lehet vonni.

Rizikó

Teljesen meglepő módon tudják játszani a gyerekek (pici segítséggel) és nagyon szeretik is. Az 5 évesnek néha még túl hosszú, és kiszáll menet közben...

Carcassonne

Megvan a gyerek és a felnőtt változat is, mindegyiket nagyon szeretjük. 6-7 évesen már simán játszható a normál változat.

Tikal

Ez nekünk felnőtteknek a kedvencünk, stratégiai játék. A nagyobbik gyerkőc már próbálkozott velünk játszani, de még neki túl hosszú és unalmas volt.

Most így hirtelen ennyi.

2014. dec. 12. 18:39
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. dec. 20. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!