Beszélhetnék olyan leszbikus anyukákkal, akiknek sikerült a gyermekvállalás?
szeretnék segítségét kérni, olyan leszbikus anyukáktól, akiknek sikerült gyereket vállalni párjukkal.
Mivel a barátnőm és én tervezzük, hogy szeretnénk gyerekeket 2-3 éven belül. De nem tudjuk, hogy hogy kezdjünk hozzá vagy, hogy egyáltalán van-e értelme.
Nem azok a megoldások érdekelnek, hogy feküdjön le valamelyikünk egy buliban valakivel... és hasonlók...
Esetleg valakinek van tudomása ilyen személyről, aki leszbikusként vállalt gyereket és nem heteroszexuális kapcsolatból született gyermekét neveli újdonsült párjával?
Köszönöm, de igazából bevallom... nem disputát akartam nyitni a témáról csak ilyen szülőkkel beszélni.
Nem tudok egyetérteni azokkal, akik azt mondják, hogy ez erkölcstelen vagy önző dolog... kérdem én.. egy heteró pár miért vállal gyereket? ha nem azért, hogy boldoggá tegyék magukat?? egy gyerek sose maga dönti el, hogy meg akar-e születni vagy nem.. vagy meg akar termékenyülni a petesejt... szóval a heteró párok ugyanolyan önzőek, mint azok a nők, akik leszbikusak és gyermekre vágynak. Hisz nem idegenek vagyunk az űrből, hanem mi is nők vagyunk. És sajnos vagy nem sajnos, de bennünk és él az anyai ösztön és a gondoskodásra való vágy.
Valahogy nem fér a fejembe, hogy hogy képesek ilyen nagyokat mondani az a réteg, akik ellenünk jön.. Talán benneteket leszbikusok vagy melegek neveltek fel? egyáltalán találkoztatok már ti ilyen emberekkel vagy gyerekekkel? Ez is csak a nagyvilágba beszélés, halvány lila gőzötök nincs róla, hogy "mi sül ki belőle". Találgattok és a fejetekben elképzeld dolgokat próbáljátok meg tényként előadni.
anya-apa modell... butaság... én is ilyen családban nőttem fel. Mégis leszbikus lettem, és rengeteg ilyen ember van, nem csak Magyarországon, hanem az egész földön... ahogy nyilván ezt ti is tudjátok...
Nyilvánvaló, hogy egy gyerek a családban tanul a legtöbbet, de nincs bezárva 4 fal közé, ahol elhatárolódik a világtól, és csak a 2 anyját vagy 2 apját látja, hallja. Mellesleg meg ott vannak a nagyszülők, ahonnan szintén megtanulhatja ezeket a dolgokat.
Nincs ilyen szülő? Itt nincs. Akkor miért kaptam 20 hozzászólást? köszönöm az eszmecserét... nesze semmi fogd meg jól
még valami... akinek az apukája felhívja a gyermekét (egyáltalán, ha valaha ismerte is vagy látta) egy távoli helyről és a gyerek a telefonban az apja új családja zsivaját hallja? akkor mi van? az jó? jobb, mint 2 szerető anya?
Az egyedülálló anyának a gyermeket kitől tanulja meg a szerepeket?
Az alkoholista apa gyermeke mit tanul a szülőjétől?
Az a gyerek, akit vernek a szülei milyen modellt lát maga előtt?
Az a gyerek, aki intézetben nevelkedik, kitől kapja meg azt, amit egy család adhat?
Velük mi van? autista, lelki nyomorékok, vagy szobanövények lesznek?
Velük mi van? miért lenne jobb a helyzetük, mint azoknak, akik egy szerető leszbikus, meleg pár nevel fel?
Sziasztok!
Mi egy szivárvány család vagyunk! 30 évesen nemrég vállaltunk Kisbabát!
Soha nem fogom megbánni! Ha valaki szeretne kapcsolatba lépni velünk, írjon privit :)
Mint nőnek, mindenkinek szíve joga szülni, függetlenül attól szerintem, hogy van-e / ki van mellette!
Mi nők már csak ilyen elvetemültek vagyunk: egyszer csak rádöbbenünk, hogy az életünk új szakaszba lépett, és valami többre vágyunk, valakihez tartozni szeretnénk, valakit nagyon szeretnénk szeretni, anyai szeretettel. És ilyenkor egy nő elmegy szülni egy kisbabát :D
Szia 28-as!
Nem, abszolút nem! Nagyon sok minden kell, hogy az ember gyereket vállaljon/ felelősségteljesen, most sorolhatnám!
Csak arra akartam kilyukadni, hogy nem "család modell" kérdése, hogy egy nő szülhet vagy sem! :)
Igazából mindegy, ki van mellette: nő vagy férfi. Nem ez dönti el a nőben, hogy készen áll -e anyaságban.
És még az sem , hogy 5 vagy 10 éve vannak együtt...Számtalan olyan példa van, hogy leszbikusok és hetero párok is szétmennek.
De, ha szültél, a gyereked a gyereked marad, egy életen át tartó kapocs, és felelősség!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!