Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerektartás; ezzel most...

Gyerektartás; ezzel most lehet bíróságra menni, vagy nem?

Figyelt kérdés

A szüleim 6 éves koromban váltak el, állítólag élhető körülmények között (nem volt hajtépés a bíróságon, stb.), és apukám havi 30.000 Ft-ot fizet gyerektartás gyanánt. Kéthetente hétvégén járok hozzájuk, szeretek ott, semmi gáz nincs.

Most apám kitalálta, hogy anyukám nem teljesen rám költi a pénzt, hanem a törlesztőrészletre, meg felújításra, szóval nyitottunk egy bankszámlát nekem, ahova elvileg a gyerektartás fele érkezett volna, de ma kaptam az SMS-t, hogy az egész díjat átutalta nekem. Felhívtam, erre azt mondta, hogy eddig is így volt megbeszélve.

Természetesen anyukám ki van akadva, hogy a "háta mögött szervezkedünk" és bíróságra akarja vinni az ügyet, mivel én még nem gondoskodom magamról, és nincs értelme nekem utalni a pénzt. Szerintetek?

2014. nov. 12. 20:46
1 2
 11/14 anonim válasza:
26%
Annyira látszik ki, milyen pozícióból irja a válaszokat. Nagyon kevesek tudnak objektívek maradni...
2014. nov. 13. 14:23
 12/14 anonim ***** válasza:

11-es: azért jó lenne ha a kérdező válaszolna arra, hogy megkap-e mindent az anyukájától. Netán éhezik fagyoskodik vagy miben szenved hiányt?

Azért 30ezer nem olyan sok,h ne lehessen elkölteni egy középiskolás gyerekre. Ha rendesen kap enni, kb. kajára se elég.

Ha apuka szerint sok, kérje a felügyeletet, és anyuka adjon csak 20ezret tartásdíjnak, ha apuka ennyire jól be tudja osztani.

2014. nov. 13. 14:28
 13/14 A kérdező kommentje:
Nem, nem éhezem, mindenem megvan ami kell, bár apám is belead ebbe jócskán - tőle kaptam telefont, kontaktlencsét, mindig pakol kaját miután hazamegyek onnan. Ezért is akarta nekem utalni a pénzt, hiszen így nekem jutna ezekre a dolgokra, amiket anyám szinte nem hajlandó megvenni. Ismétlem, nem egy putriban lakunk, átlagos család vagyunk. És apukám is rámutatott arra, hogy neki nem lenne kötelessége megvenni ezeket a dolgokat, pusztán nekem akar jót. Egyébként volt már szó költözésről is, bár ezt ugye nem akartam rögtön elhamarkodni.
2014. nov. 13. 21:39
 14/14 anonim válasza:
Válaszadók, azért ne feledjétek, hogy az anyukának nem csak abból a 30 ezerből kellene eltartania a gyereket, amit az apuka ad. Az csak a fele. Ha ahhoz az anyuka is hozzá teszi a másik 30 ezret, azaz az ő részét, meg hozzá adjuk a családit, ami 12200, akkor máris 72 ezer jut a gyerek havi költségeire. Azért szerintem abból már lehet fedezni a megélhetését! A másik dolog pedig, hogy teljesen mindegy hogy az anyuka azt a 30 ezret költi hitelre amit apukától kap és aztán a saját pénzéből pedig fizeti a gyerek dolgait, ugyanúgy költ a gyerekre!
2014. nov. 17. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!