Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van akinek a kisgyermeke még...

Van akinek a kisgyermeke még nem "állt át" az óraátállítás után?

Figyelt kérdés
Sosem volt jó alvó, többször ébred még mindig éjszaka másfél éves fiam. Öt óra környékén szokott kelni reggel, de október vége óta 4 órakor, volt hogy negyed négykor. Mikor fog végre átállni, tavasszal? Próbáltuk ugyanakkor, később és előbb is fektetni - nem volt eredménye. El vagyok keseredve, nagyon fáradt vagyok, mert nappal nincs megállás. Van/volt valakinél hasonló?
2014. nov. 12. 04:31
 1/6 anonim ***** válasza:
Ennyi idő után már nem lehet az óraállításra fogni
2014. nov. 12. 08:00
 2/6 anonim ***** válasza:
szia, hasonló problémával küzdünk mi is, igaz én már dolgozom, de azért hétvégén jó lenne, ha a másfél éves kisfiam az óraátállítás előtti 7-7.30 körüli időben kelne, de persze az átállítás óra 5.30-6 között kel, minden nap :(, próbáltam utánakeresni neten, hogy meddig tart a hatás, de semmit nem találtam, ismerős, tapasztalt anyukák mondták, hogy akár egy hónap is lehet, mire visszaáll a gyerek az eredeti ritmusra, nagyon bízom benne, hogy ez most már lassan megtörténik, mert délutánra olyan szinten kómás vagyok, hogy alig bírok koncentrálni, az estékről meg ne is beszéljünk..., kitartást nekünk :)
2014. nov. 12. 09:14
 3/6 anonim ***** válasza:
Annyira jó időérzékük van,hogy már óraátállítás előtt érzik, a változást,legalábbis a környezetemben és fiamnál ez volt előtte 2-3 nappal 1 órával később kelt,mint szokott.Szerintem teljesen más gond van ez nem az óraátállítás miatt van.Valószínűleg az altatással van a gond,meséld el,hogy milyen egy estétek,és igyekszem segíteni.
2014. nov. 12. 09:34
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Az óraátállítás napjától ébred 4 órakor, ezért gondolom, hogy összefüggésben van vele. Előtte, ahogy írtam öt óra körül kelt.

Napirendünk nagyjából:

Négy óra körül ébred éberen, ha fejen táncolunk sem alszik vissza :-) Ha bármilyen kísérletet teszünk a visszaaltatásra, ordít. Teljesen éber és jókedvű, játszani/rohangálni akar. Nem éhes, 7 óra körül reggelizik. Éjjel ha ébred, többnyire könnyen visszaalszik cumival.

Nyolc óra körül elálmosodik, alszik kb. fél órát. Délben ebéd, ezután alszik 1,5 - 2,5 órát. Estig séta, játék, lehetőleg minél többet a levegőn. Hat-fél hét között vacsora. Nyolc-fél kilenckor fürdés, ezután rögtön alvás. Az elalvással nincs semmi gond, 5 perc alatt elalszik. Próbáltuk már előbb is fürdetni-fektetni, még korábban kelt... Próbáltuk később is, de túl fáradt volt már és még rosszabbul aludt éjjel. Túl vagyunk homeopátiás szereken, langyos mézes tejen, levendulaolaj párologtatáson stb. A vacsorát is sokféleképpen variáltuk, az sem jött be. A fogai jönnek ugyan, de több hónapos szünet is volt, akkor sem javult semmit a helyzet.

Megköszönném, ha tudnátok tanácsot adni.

2014. nov. 12. 18:39
 5/6 anonim ***** válasza:
Eszik eleget? Mármint vacsinál,kisfiam akkor kelt ilyen korán ha éhes volt,amúgy Ő is hasonlóan aludt annyi kivétellel,hogy fél 6-6 között kelt,mostanában szerencsére 6nál korábban már nem ébred.
2014. nov. 12. 20:02
 6/6 A kérdező kommentje:
Igen, elég jól vacsorázik. Ma reggel még 7 órakor is rázta a fejét, hogy hagyjam békén a reggelivel...
2014. nov. 13. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!