Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Butaság, hogy ezért akarok...

Butaság, hogy ezért akarok másodszorra kislányt?

Figyelt kérdés

Van már egy 3 éves fiunk, és mostanában tervezgetjük a kistestvért. Szívem szerint azért szeretnék lányt, mert úgy érzem,hogy ha nem azonos neműek, talán kevésbé fognak "rivalizálni" később!

Akad olyan,akinek megfordult ez a fejében? Vagy akinek azonos nemű gyerekei vannak, tapasztalat?

2014. nov. 7. 13:46
 1/10 anonim ***** válasza:
Nálam ugyan még kicsik 5 és 2 évesek, de szerintem egyáltalán nem rossz, hogy azonos neműek. Játszani sokkal jobban eljátszik egymással egy lány-lány, fiú-fiú páros, mint egy vegyes. Legalábbis nekem ez a tapasztalat baráti körből.
2014. nov. 7. 13:49
 2/10 anonim ***** válasza:
Van ilyen is, úgy értem mire gondolsz, de hidd el ez nem csak a nemtől függ. Egy fiú-lány testvérpár is képes rivalizàlni, és az azonos neműek is képesek imàdni egymàst. Szerintem ez nevelés és a gyermekek beállítottságának kérdése is.
2014. nov. 7. 13:56
 3/10 anonim ***** válasza:
Butaság bizony! :) a párom, és nővére között 2 és fél év van. A sógornőm gyűlöli a páromat. Mindig is úgy érezte, rivalizálnia kell vele, állandóan bántotta és fúrta mindenért szegényt, ez az egész szinte odáig fajult, hogy már-már tönkretette a családi békét. Szegény anyósom pedig már szinte belebetegedett ebbe az egészbe. A párom sosem bántotta a nővérét. Egész egyszerűen annyi volt a hibája, hogy meg mert születni. Velük szemben az öcsém és én köztem 5 év van, és mi a mai napig nagyon jó tesók vagyunk, mindig is azok voltunk! Mindig imádtam a testvéremet, és ez fordítva is így volt. (Najo, kivéve, amikor kamaszodott, mert akkor nem lehetett elviselni :-D ) szóval én azt mondom Neked, hiába szülnél most kislányt, semmi garancia nincs arra, hogy nem fog kialakulni köztük rivalizálás, vagy esetleg utálat... Ez nem a nemüktől fog függeni.
2014. nov. 7. 14:11
 4/10 anonim ***** válasza:
Nekem fiam(5) és lányom(3)van, nagyon jól eljátszanak, a kislány is inkább autózik, de a rivalizálás itt is előfordulhat, ráadásul a kislány az akaratosabb is.
2014. nov. 7. 14:19
 5/10 anonim ***** válasza:
Ez egyáltalán nem ettől függ.:) Fiam és lányom is van, hidd el, beállítottság és nevelés kérdése, nem a nemeké.
2014. nov. 7. 14:32
 6/10 anonim ***** válasza:

Lehet le leszek pontozva ezért,de szerintem alapvetően az,hogy milyen testvérek a neveléstől függ nem pedig a nemiségtől....nekem 2 fiam van 2 év korkülönbséggel,rivalizálnak,de nem ez a jellemző(mondjuk még nem nagyok,4 és 2 évesek),szeretik egymást. Barátnőm 2 fia "gyilkolja" egymást...unokatesómék fiú-lány 3 év korkülönbséggel,már nagyok(19, 16) és mindig is jól elvoltak.

Természetesen a tini korszak kiszámíthatatlan, de ha alapvetően jó tesók,akkor szerintem ez meg is marad mindig!

2014. nov. 7. 15:08
 7/10 anonim ***** válasza:
Mi ketten voltunk lányok a nővéremmel. Alig volt rivalizálás, de mindenhol van bizonyos mértékű. Elkerülhetetlen.
2014. nov. 7. 18:23
 8/10 anonim ***** válasza:

Nem hinném, hogy ez annyira összefüggene. Nekem öcsém van, három év korkülönbség van közöttünk, de szinte az egész gyerekkorunk azzal telt, hogy én méricskéltem, hogy vele többet foglalkoznak-e, mint velem, hogy ő több édességet kap-e, mint én, ésatöbbi. Öcsém meg folyamatosan próbálta kiharcolni, hogy neki is engedjenek meg olyan "nagyos" dolgokat, amiket nekem. Mondjuk amúgy csíptük egymást, sok gyerekkori hülyeségünk van, amikre a mai napig emlékszünk és elröhögünk rajta, de igazán jó testvérek felnőttként lettünk, gyerekként brutálisan sokat veszekedtünk. Nem voltak ezek komoly balhék persze, de anyunak számtalanszor kellett minket szétszednie.

Egyébként gyerekkoromban én pont azt láttam mindig, hogy akinek azonos nemű testvére van, azok milyen jól el tudnak játszani egymással, és irigyeltem is őket érte eléggé.

Mondjuk az más kérdés, hogy a fiam után én is másodiknak inkább kislányt szeretnék (bár már teljesen úgy vagyok vele, hogy tökmindegy, csak jöjjön végre össze), de náluk már kétlem, hogy rivalizálás lenne, vagy bármi hasonló, elég nagy korkülönbség lesz közöttük, a fiam most hét éves, ha most összejönne a tesó, akkor is majdnem nyolc év lenne köztük.

2014. nov. 7. 20:59
 9/10 anonim ***** válasza:

szerintem is sokat számít a nem.

biztosan vannak kivételek is, van, aki el tudja mondani, hogy ismer olyan fivéreket, akik kiskoruktól kezdve akár még felnőttkorukban is - mint a borsó meg a héja, és hogy sose verekedtek, nem durvultak, stb... de nem ez lesz a jellemző az tuti. az anyák meg idealizálva tekintenek rá a gyermekeikre. kívülállók viszont szerintem jobban láthatják.

én ezt tapasztaltam az ismerősi körömben;

a nővérek többnyire összetartanak, és figyelnek egymásra, szeretik és igénylik a másikat. gyerekként persze lehet hajhúzogatás, meg szájalás, árulkodás, nyafogás, durcázás, de komoly összecsapás (bunyó) egyáltalán nem jellemző. és nem kínozzák egymást annyira (a nagy nem szekálja a kisebbet,nem alázza le, nem akar fölényeskedni a kisebbel szemben)

a vegyespáros esetén a lánytesó a kis "szenyó" inkább, de még mindig nem jellemző a kemény meccs. eleve másképp kezeli a szülő a két gyereket, illetve a nemi identitás miatt is másképp viselkedik a két gyerek konfliktus esetén. ahogy nőnek, egyre kevésbé van közös ügyük.

a fivérek viszont heti egyszer biztos bunyóznak, és anyuci kegyeiért harcolnak egymással. meg überkednek, ki a jobb, a gyorsabb, az okosabb. elég sokat látom azt is, hogy a nagyobb fiú szekálja a kisebbet, és simán "lecsavarja" az öcsit, ha nem úgy tesz ahogy ő azt szeretné. ha a kisöcsi már egy súlycsoportba kerül a bátyussal, akkor már csak a nevelés hatása az, hogy mennyire verik egymást meg :)

én csak ezt tapasztaltam. még a játszótéren is látom a fiútesók és a lánytesók viselkedését...

nekünk is fiúnk van, és ha esetleg bevállaljuk, hogy legyen tesó, akkor remélem lány lesz. bár imádom a fiúgyerekeket (ez az igazi szerelem) :) de nem vágyom arra, hogy bokszbíró legyek.

én megértelek, értem, mire gondolsz!

2014. nov. 7. 22:35
 10/10 anonim ***** válasza:
nekem 3 gyerekem van eböl 2 fiu +1 lány 2 fiu együtt néha nagyon nehéz ,de a kisebbik lányom ,fiatalabb fiamal nagyon jó páros.eljátszanak rajzolgatnak,mesét olvas neki ,ha van kedve hozá.
2014. nov. 8. 07:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!