Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha nem vagyunk összeházasodva...

Ha nem vagyunk összeházasodva mikor a gyermekünk megszületik kinek a vezetéknevét kapja?

Figyelt kérdés
2014. nov. 5. 21:21
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
68%

"Ha az apa tesz apasági nyilatkozatot, akkor természetesen az apa vezetéknevét kapja."

Természetesen? Azért na, ez nem automatikus. Ha van teljes hatályú apai elismerő nyilatkozat (ez a neve, nem "apasági"), akkor a szülők ELDÖNTIK, hogy kinek a vezetéknevét kapja a gyerek.

2014. nov. 5. 23:27
 12/14 anonim ***** válasza:
52%
Na én most csináltattam egy hónapja..2 helyen biztosan lehet gyámhivatal,anyakönyvihivatal az anyakönyvihivatalba alig járnak az emberek és a legtöbb varosban még időpont se kell csak besétálsz apukával a szemelyitekkel lakcím kartya az se kell,h egy helyre legyetek bejelentve!ami még kell nőgyógyásztól igazolás a terhesség tényéről és várható szülés időpontjáról (nőgyógyász tudni fogja mit kell adni ha megmondod mihez kell)kell még a kiskönyved es ennyi!hajadonsági nyilatkozat akkor kell ha voltál már házas ha még soha akkor nem kell igazolni,h nem vagy hazas!amugy 10 perc alatt megvan azt is megkérdezik melyikőtök neve legyen a babának es az is rajta lesz a papiron amit aláiratnak vagy 5 példányban!:))
2014. nov. 6. 02:41
 13/14 anonim ***** válasza:
2 hónapja szültem, 4 hónapja csináltattunk apasági nyillatkozatot, soha nem voltam férjnél mégis kellett hajadonsági igazolás. Ismerősömnek másik megyében, városban szintén pedig ő sem volt még férjnél!
2014. nov. 6. 07:09
 14/14 anonim ***** válasza:
Erdekes de elhiszem!!lehet minden városban más,vagy az is számít lehet,h anyakönyvihivatal vagy gyámügy?nemtudom..nekem nem kellett akkor en szerencsés vagyok mert ilyen felesleges hülyeségekkel nem fárasztottak:))
2014. nov. 6. 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!