Ha az apa nem vállalja vmiért a gyermeket, attól még az megkaphatja az apja vezetéknevét a gyerek az apa beleegyezése/megkérdezése nélkül?
2014. aug. 23. 21:35
1/9 anonim válasza:
Nem
2014. aug. 23. 21:35
2/9 anonim válasza:
Ha a férjed, akkor igen.
De itt nyilván nem erről van szó. Gondolod az anyakönyvezésnél bemondásra működik a vezetéknév? Ha nincs apasági nyilatkozat, akkor hogyan szeretnéd elintézni?
És a gyerektartásért is perelned kell, DNS vizsgálattal bizonyítva... Hosszú lesz"
2014. aug. 23. 21:44
3/9 anonim válasza:
Nem, az anya nevére kerül.
2014. aug. 23. 21:48
4/9 anonim válasza:
Nem.
2014. aug. 24. 01:57
5/9 anonim válasza:
Ha indítasz apasági pert, és igazolódik, hogy ő az apa, akkor a nevére kerülhet ha te szeretnéd, de apasági nélkül nem. Igy a te nevedre anyakönyvezik születéskor.
2014. aug. 24. 10:17
6/9 anonim válasza:
perrel sem kaphatja meg a vezetéknevét.
2014. aug. 24. 13:19
7/9 anonim válasza:
De igen. A kisfiam így kapta meg az apja nevét. A gyámhatóság dönt ez ügyben a per után. Mivel én akartam, apuka nem akarta, de mivel a gyerek érdeke is ez, így a gyámhatóság megváltoztatta a gyerekem vezetéknevét, az apjáéra.
2014. aug. 24. 16:42
8/9 zabmester válasza:
Mindig is érdekelt ez a dolog: miért akarod, hogy a gyerek egy olyan ember vezetéknevét viselje, aki nem akarja őt, nem foglalkozik vele, sőt, kimondottan hadakozni kellett vele azért, hogy elismerje a saját gyerekét. Miért érdeke ez a gyereknek? Mi előnye származik ebből?
2014. aug. 24. 19:28
9/9 anonim válasza:
Csak annyi, hogy nem csúfolják az osztálytársai azért mert az anyja vezetéknevét kapta. Én csak ezért indítottam el az apasági pert annak idején, nem a pénz miatt.
Hagyomány, hogy a gyerek az apja vezeték nevét viseli, nem akartam hogy ezért közösitsék ki később az oviban, iskolában, mert sajnos olyan világban élünk ahol mindenki ott rúg bele a másikba ahol tud....amúgy pedig apuka is tartozott ennyivel a fiának, azóta rendeződött a kapcsolatuk, sokat vannak együtt, de ha nem igy lenne, akkor is jobb a gyereknek az apja néven lenni szerintem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!